Μετανάστες-σκλάβοι στις ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Ομπάμα

Μ

Μπορεί ο Τραμπ να δέχεται πυρά για την “σκληρή” μεταναστευτική του πολιτική, ωστόσο είναι ο… ‘όσιος’ Ομπάμα αυτός που μετέτρεψε τους μετανάστες σε κανονικούς σύγχρονους δούλους!

Χιλιάδες μετανάστες που είχαν συλληφθεί από το ICE (Immigration and Customs Enforcement), το αντίστοιχο αμερικάνικο τμήμα Αλλοδαπών, υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Περίπου 60.000 μετανάστες είτε εργαζόντουσαν για ένα δολάριο την ημέρα, είτε αμισθί, παρά την απαγόρευση της δουλείας . Η πράξη αυτή αντιβαίνει, επίσης, στις νομοθετικές ρυθμίσεις περί κατώτατου μισθού, ο οποίος στις ΗΠΑ ανέρχεται στα εννιά δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα με τους κρατούμενους, όσοι αρνήθηκαν να εργαστούν ως σκλάβοι, απειλήθηκαν ότι θα οδηγηθούν στην απομόνωση.

Η μήνυση κατατέθηκε το 2014 και αφορά σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρίες υπεύθυνες για την κατασκευή φυλακών, την G.E.O. Group, η οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση. Προσέλαβε, δε, το χαρακτήρα συλλογικής αγωγής τη Δευτέρα (5/3), κατόπιν απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή.

Οι αρχικοί εννέα ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι κρατούμενοι στις εγκαταστάσεις ICE αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς αμοιβή – και ότι όσοι αρνούνται να το πράξουν απειλούνται με απομόνωση.

Συγκεκριμένα, η αγωγή ισχυρίζεται, έξι κρατούμενοι επιλέγονται τυχαία κάθε ημέρα και αναγκάζονται στον καθαρισμό οικιστικών μονάδων της εγκατάστασης. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η πρακτική παραβιάζει τις ομοσπονδιακές Πράξη Προστασίας Θυμάτων Σωματεμπορίας, το οποίο απαγορεύει τη σύγχρονη δουλεία.

Περισσότερα: Thousands of ICE detainees claim they were forced into labor, a violation of anti-slavery laws

[ Η εν λόγω εταιρεία έχει κάνει εκατομμύρια από το σπασμένο σύστημα μετανάστευσης της Αμερικής ]

Η «βιομηχανία του σωφρονισμού» εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν με την ιδιωτικοποίση των αμερικανικών φυλακών. Ο πληθυσμός των κρατουμένων αυξήθηκε κατά 700%, ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα στα κελιά αναγκαζόντουσαν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολυεθνικές εταιρίες όπως η Wal-Mart, η Microsoft και τα Starbucks έναντι πινακίου φακής.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη