6 χρόνια μετά τη Φουκουσίμα και η ακτινοβολία συνεχίζει να ανησυχεί

6

Κάθε 11 Μάρτη και μια μαύρη επέτειος του σεισμού της Φουκουσίμα κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα το ξαναπούμε:

Στις συνειδήσεις πολλών αφυπνισμένων ανθρώπων έχει ήδη καταγραφεί ως μια δεύτερη επίθεση των ΗΠΑ στην Ιαπωνία μετά εκείνης της ατομικής βόμβας. Μένει κάποια στιγμή να καταγραφεί και στην Ιστορία. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο έγκλημα μέχρι στιγμής του σιωπηλού πολέμου των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Αλλά και επίθεση κατά της Ανθρωπότητας κι όλου του πλανήτη, αφού οι επιπτώσεις της συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμα, σε όλη τη σφαίρα.

Έξι χρόνια μετά οι προσπάθειες ελέγχου της θανατηφόρας ακτινοβολίας που προέρχεται από τους λιωμένους ραδιενεργούς πυρήνες των τριών πυρηνικών αντιδραστήρων είναι ακόμη στα προκαταρκτικά στάδια.

Ενώ τα επίπεδα ακτινοβολίας στις γύρω περιοχές έχουν χαμηλώσει, η θανατηφόρα ακτινοβολία στο εσωτερικό των κτιρίων που στεγάζονται οι αντιδραστήρες εξακολουθεί να είναι τόσο υψηλή, που εμποδίζει τα πληρώματα καθαρισμού ακόμα και να ρίξουν μια ματιά στην κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, 960.000 τόνοι μολυσμένου νερού που χρησιμοποιείται για την ψύξη των ράβδων καυσίμου έχουν συσσωρεύσει σε 1000 δεξαμενές και οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να απαλλαγούν από το τοξικό αυτό φορτίο.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ένα ειδικά σχεδιασμένο ρομπότ της Toshiba εστάλη στον πληγείσα αντιδραστήρα για να επιθεωρήσει τη ζημιά, αλλά αντιμετώπισε τα επίπεδα ακτινοβολίας των 530 sieverts και… “ψήθηκε” γρήγορα. Μία μόνο δόση των 10 sieverts είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν άνθρωπο μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτό το ρομπότ ήταν ένα από μια σειρά συσκευών που έχουν σχεδιασθεί από κορυφαίες εταιρίες για να πάνε στα υπόγεια των αντιδραστήρων, όπου υπολογίζεται ότι 600 τόνοι λιωμένων ραδιενεργών καυσίμων βρίσκονται εκεί και σιγοκαίνε…

Κυνηγοί έχουν αναπτυχθεί για να σκοτώσουν τα ραδιενεργά αγριογούρουνα ώστε να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Κυνηγοί έχουν κληθεί για να σκοτώσουν τα ραδιενεργά αγριογούρουνα που έχουν καταλάβει τις πόλεις που εκκενώθηκαν μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, πριν από την επιστροφή των κατοίκων τους.

Έξι χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι προκάλεσε την πυρηνική κατάρρευση του πυρηνικού σταθμού Fukushima Daiichi, τέσσερις πόλεις από αυτές που εκκενώθηκαν έχουν κηρυχθεί ασφαλής.

Αλλά υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο που θέτουν οι νέοι κάτοικοι τους, τα εκατοντάδες αγριογούρουνα, που μπορούν να επιτίθενται σε ανθρώπους ή να προκαλέσουν δυνητικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

ραδιενεργών κάπρων-japan2.jpg
Τα ίδια τα ζώα έχουν καταναλώσει φυτά μολυσμένα με ραδιενεργά στοιχεία από τον τόπο της καταστροφής, με αποτέλεσμα την απαγόρευση της κυβέρνησης σχετικά με το φαγητό τους.
Από τον περασμένο Απρίλιο,έχουν συλληφθεί περίπου 300 από τα ζώα και οι κυνηγοί σκοπεύουν να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα και μετά την άρση των διαταγών εκκένωσης.

Εκατοντάδες ακόμα αγριόχοιροι πιστεύεται ότι ζουν κοντά στις πόλεις της Tomioka και Namie και περιφέρονται στους άδειους δρόμους και έρημους κήπους αναζητώντας τροφή.

Αμερικάνοι φονιάδες των λαών: Όλες οι ενδείξεις και αναλύσεις ανεξάρτητων ερευνητών και αναλυτών έχουν δείξει ότι ο σεισμός και το τσουνάμι της Φουκουσίμα ήταν τεχνητός από το υπερόπλο HAARP της Αμερικής.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη