Όλη η Ελλάδα ένας Κ(Ρ)ουβάς!

Ό

Που διαμένει ο κος Ρουβάς; Πάντως… όχι στην Καρδίτσα!

Ωστόσο ο “διάσημος σταρ” και πιθανά υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. αποφάσισε να γίνει επενδυτής στην Καρδίτσα για να επενδύσει επιχειρηματικά στην ενέργεια και συγκεκριμένα στο βιοαέριο.

Τι είναι το βιοαέριο; Είναι ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου και παράγεται από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, βοθρολύματα, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών. Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό αποτύπωμα άνθρακα.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Μετρήσεις σε περιβάλλοντα βιοαερίου

Το βιοαέριο είναι μέρος της κατηγορίας των υγρών αερίων και αερίων συμπύκνωσης που περιλαμβάνει ομίχλη ή σταγονίδια στη ροή του αερίου. Η ομίχλη ή τα σταγονίδια είναι κυρίως ατμοί νερού που συμπυκνώνονται στις πλευρές των σωλήνων ή στοιβάδων κατά τη διάρκεια της ροής του αερίου. Τα περιβάλλοντα βιοαερίου περιλαμβάνουν χωνευτήρες απόνερων, χωματερών και τροφοδοσίας ζώων.

Υπερηχητικοί μετρητές ροής είναι ένα είδος από τις λίγες συσκευές που μπορούν να μετρήσουν σε ατμόσφαιρα βιοαερίου. Οι περισσότεροι μετρητές θερμικής ροής δεν μπορούν να δώσουν αξιόπιστα δεδομένα, επειδή η υγρασία προκαλεί σταθερές αναγνώσεις υψηλής ροής και συνεχείς απότομες ανόδους ροής, αν και υπάρχουν μετρητές ροής θερμικής μάζας με εισαγωγή μοναδικού σημείου ικανοί να παρακολουθήσουν με ακρίβεια τις ροές βιοαερίου με ελάχιστη πτώση πίεσης. Μπορούν να χειριστούν διακυμάνσεις υγρασίας που συμβαίνουν στο ρεύμα ροής, λόγω των ημερήσιων και εποχικών διακυμάνσεων της θερμοκρασίας και αξιολογούν την υγρασία στο ρεύμα ροής για να παράξουν μια τιμή ξηρού αερίου.

Νομοθεσία

Η Ευρωπαϊκή ένωση έχει από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και τις χωματερές.

Οι ΗΠΑ νομοθέτησαν κατά του αερίου των χωματερών, επειδή περιέχει πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC). Στις ΗΠΑ απαιτείται οι ιδιοκτήτες χωματερών να εκτιμούν την ποσότητα των εκπεμπόμενων οργανικών ενώσεων (NMOCs) πλην μεθανίου. Αν οι εκτιμώμενες εκπομπές NMOC υπερβαίνουν τους 50 τόνους τον χρόνο, οι ιδιοκτήτες των χωματερών απαιτείται να συλλέγουν το αέριο και να το επεξεργάζονται για να αφαιρέσουν τα υπάρχοντα NMOCs. Η επεξεργασία των αερίων των χωματερών γίνεται συνήθως με καύση. Λόγω της μεγάλης απόστασης των θέσεων των χωματερών, μερικές φορές δεν είναι οικονομικά δυνατή η παραγωγή ηλεκτρισμού από το αέριο.

Κι άλλη… “Βιώσιμη Ανάπτυξη”

«Ένα όνειρο μου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με οδηγό την πίστη μου στην δύναμη και στις δυνατότητες της ελληνικής γης να “παράγει” οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη #BackToTheRoots», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη” που έχει ως στόχο την εξόντωση των Βολιωτών για περισσότερα κέρδη της ΑΓΕΤ, τώρα παίρνει σειρά και η Καρδίτσα. Βρήκαμε Σταθάκη να θάψουμε μερικούς ακόμα Έλληνες, που από τη λιτότητα το μάτι έχει θολώσει για να δουν καθαρά ποιος δουλεύει προς όφελος τους και ποιος για τη δική του τσέπη.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο “μεγάλος στάρ” έχει αγοράσει στην περιοχή έκταση 37 στρεμμάτων, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί η ‘υπερσύγχρονη μονάδα πρότυπο πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο’.

Και για να τους πάρει με το μαλακό, υπόσχεται κι άλλες επεκτάσεις για την κατασκευή θερμοκηπίων που θα παράγουν βιολογικά προϊόντα και θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή όπου θα παράγονται… βοοειδή!

Σωστά! Λείπουν τα βόδια από την Ελλάδα…

Αλλά ας ξεκινήσουμε πρώτα με την καύση σκουπιδιών και μετά… θα εισάγουμε και σκουπίδια, γιατί εκεί θα πάει το πράμα και όχι στα βοοειδή!

Εν ολίγοις, ήρθε η “Βιώσιμη Ανάπτυξη” στην Ελλάδα που σχεδιάζεται να γίνει ένας μεγάλος κουβάς-καυστήρας!

Θα δημιουργήσει κάποιες νέες θέσεις εργασίας και πολλές περισσότερες θέσεις στα νεκροταφεία. Άντε και στην καύση των νεκρών μετά, αυτοί να δείτε τι ενέργεια παράγουν!

Διαβάστε σχετικά:

Anaerobic Digesters and Biogas Safety

Όταν η κοπριά χωνεύεται αναερόβια, το βιοαέριο που παράγεται κατά κύριο λόγο αποτελείται από μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα, με μικρότερες ποσότητες υδρόθειο, αμμωνία, και άλλα αέρια. Κάθε ένα από αυτά τα αέρια έχει ζητήματα ασφάλειας. Συνολικά, οι κίνδυνοι του βιοαερίου  περιλαμβάνουν έκρηξη, ασφυξία, νόσο και δηλητηρίαση από υδρόθειο. …

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη