ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Αύξηση αιωρουμένων σωματιδίων μετά από χημικούς αεροψεκασμούς

Α

Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύσαμε μια εφαρμογή της Google, το BreezoMeter, που δείχνει σε ζωντανό χρόνο την ποιότητα της ατμόσφαιρας και πόσο βεβαρημένη είναι από αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ10 και ΡΜ 2,5)

Παρότι δεν αναμέναμε να είναι απόλυτα ακριβής αλλά να δείχνει μια γενική εικόνα, τελικά η εφαρμογή έδειξε μια υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, μετά από μπαράζ χημικών αεροψεκασμών.

Παλαιότερα είχα γράψει στο αρχικό ιστολόγιο της AllNewz, Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας!, κάνοντας αντίστοιχη παρατήρηση των μετρήσεων του δικτύου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένα δίκτυο που έδινε στη δημοσιότητα data της ατμόσφαιρας του Βόλου και το οποίο αναγκάστηκε να καταργήσει τις δημοσιεύσεις του μετά από τη δική μας χρήση και τις καταγγελίες μας στη δημοτική αρχή και το υπ.Περιβάλλοντος. Μάλιστα όταν ζητήσαμε περαιτέρω εξηγήσεις, η απάντηση ήταν “Μη μας στεναχωρείτε άλλο….”

Η Google φαντάζομαι να μην στεναχωριέται αλλά εμείς αυτό που είδαμε είναι η πραγματική πηγή στεναχώριας. Ένας γαλανός ουρανός να γεμίζει σύννεφα μετά από μπαράζ αεροψεκασμών. Δείτε επάνω τις εικόνες στο σλάιτ και στο web μας τα βίντεος.

This slideshow requires JavaScript.

Αυτό που ακολουθεί στη συνέχεια είναι γνωστό: Βάρος στο κεφάλι, κούραση, μπούκωμα στη μύτη, τα αυτιά, φαγούρα στα μάτια, δύσπνοια και πολλά άλλα, ανάλογα το άτομο και το πόση ώρα εκτέθηκε σε αυτά.

Να λοιπόν τι έδειξε το BreezoMeter λίγο μετά την πασαρέλα των αεροπλάνων. Έχοντας ξεκινήσει τη μέρα με τιμή 66 στο πράσινο, λίγο μετά την ώρα της ‘αιχμής’ έπεσε στο κίτρινο 59, 57 και μετά το απόγευμα άρχισε πάλι να ανεβαίνει:

Η δε Google “συνιστά” με τέτοια κίτρινη ατμόσφαιρα να αποφεύγουμε τη δραστηριότητα έξω, να φυλάσσουμε τα παιδιά και αν είναι δυνατόν να αλλάξουμε περιβάλλον. Ναι… φύγαμε για τα νησιά Κέιμαν! Απλά δεν ξέρω… να πάω με το τζετ μου, το κότερο ή το ελικόπτερο;

Τα δε μετεωρολογικά σάιτ προέβλεπαν αραιή συννεφιά και όχι την μπίχλα που κατέληξε να έχουμε μετά τους ψεκασμούς.

Και σας φάγαμε τον ήλιο και σας φλομώσαμε με αιωρούμενα σωματίδια – αυτή ήταν η ευλογημένη Κυριακή! Ή μήπως… μας φλόμωσε η ΑΓΕΤ; Όταν θα μας φλομώνει ακόμα περισσότερο και η ΑΓΕΤ μ’ αυτά που θέλει να καίει, τότε ποιος θα πείτε ότι φταίει για τα αιωρούμενα; Τα τζάκια που δεν ήταν σήμερα αναμμένα εκείνη την ώρα;

Γενικώς έχουμε αηδιάσει με την αδιαφορία της πολιτείας για τα δεινά των πολιτών και μέσα σε αυτά, πάνω απ’ όλα, είναι το θέμα της υγείας που καθημερινά υποβαθμίζεται στο βωμό του κέρδους και των σκοτεινών συμφωνιών. Μας κατάντησαν ψεκασμένους αριθμούς προς μείωση.

Ωστόσο τίποτα δεν κρατάει για πάντα, ούτε και οι δύσκολοι καιροί. Η συνείδηση μαζεύει, η αφύπνιση έρχεται και η δικαιοσύνη αποδίδεται. Πάντα…

Ευχαριστούμε την Google που μέσα στη βλακεία της να δείξει τεχνολογική καινοτομία, τελικά βοηθάει στο έργο μας να αποδείξουμε πως οι χημικοί αεροψεκασμοί βλάπτουν σοβαρά την υγεία και τον πλανήτη. Μέχρι να καταλάβουν την κοτσάνα τους και να την καταργήσουν κι αυτήν…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη