Ο ΟΗΕ θα επιστρατεύει γυναίκες για να ‘κατευνάσει’ τις… Ειρηνευτικές Δυνάμεις; – Παιδική κακοποίηση από το Προσωπικό του

Ο

Ζούμε τα έσχατα της ανθρώπινης κοινωνίας και μάλιστα με υπογραφή γκλομπαλιστών και του επίσημου οργάνου τους, του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών!

Από τη μια έχεις το ζώον που λέγεται Ντάισελμπλουμ να λέει δημόσια ότι οι άντρες του Νότου τα έφαγαν με τις γυναίκες του Νότου (άρα θα έπρεπε η οικονομία να ανθεί!) κι από την άλλη διαβάζεις ότι ο ΟΗΕ θα επιστρατεύσει γυναίκες για τις “Ειρηνευτικές (κατ’ όνομα μόνο) Δυνάμεις” του μπας και σταματήσουν τα αίσχη τους! Ωστόσο, το ερώτημα που γεννάται είναι… τι σόι γυναίκες θα είναι αυτές και πως θα το καταφέρουν;

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές εκατοντάδες παιδιά κατέθεσαν σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ. Παρά όλες τις καταγγελίες, μόνο το ένα τρίτο αυτών έχουν οδηγήσει σε κατασταλτικά μέτρα εναντίον των υπόπτων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, 172 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είχαν κατατεθεί εναντίον του προσωπικού του ΟΗΕ από το 2010 έως και το 2016, με πολλές περιπτώσεις που διαθέτει περισσότερους από έναν δράστη. Πιο συγκεκριμένα, δύο εκθέσεις από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) διαθέτουν συνολικά 78 θύματα της κακοποίησης παιδιών. Ωστόσο, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός μη γνωστοποιημένων περιπτώσεων είναι ύποπτος. Παρ ‘όλα αυτά, μόνο το ένα τρίτο των ερευνών οδήγησαν σε οποιαδήποτε μέτρα κατά του δράστη.

«Ο ΟΗΕ είναι αρκετά αναποτελεσματικός, όταν πρόκειται για την τιμωρία του προσωπικού της», είπε η Ann-Marie Orler, πρώην διευθύντρια της αστυνομίας του ΟΗΕ, στον σουηδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT. (Ναι, ενώ σε άλλα θέματα είναι πολύ αποτελεσματικός, όπως η εφαρμογή της Ατζέντας 21 και οι πράσινοι φόροι…)

Σύμφωνα με την ίδια, το όλο σύστημα των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ είναι χτισμένο με τρόπο που καθιστά περιττή τη δημοσιότητα και τις διώξεις εναντίον του προσωπικού του ΟΗΕ. Οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις είναι σε ισχύ και επικυρώθηκαν από 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, τα οποία συμβάλλουν με χρήματα και προσωπικό. Το όλο σύστημα εξαρτάται από πάνω από 100.000 ανθρώπους που συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Επιπλέον, το προσωπικό του ΟΗΕ χαίρει ασυλίας και δεν μπορεί να δικαστεί στη χώρα όπου δραστηριοποιούνται, ενώ ο ίδιος ο ΟΗΕ δεν έχει νομικούς μηχανισμούς για να καταδικάσουν κάποιον.

Νωρίτερα το Μάρτιο, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε αποφασιστική δράση για το θέμα αυτό, με το νέο Γενικό Γραμματέα του António Guterres να τοποθετείται υπέρ της καταπολέμησης της κατάχρησης δικαιωμάτων υπό τη σημαία του ΟΗΕ, βάζοντας την ως μία από τις προτεραιότητες του οργανισμού.

Ωστόσο, πολλές από τις προσπάθειες του ΟΗΕ να περιορίσουν το πρόβλημα είναι μόνο για το θεαθήναι, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο φινλανδικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα YLE ο επίκουρος καθηγητής Sabrina Karim του Πανεπιστημίου Cornell. Μία από τις επαναλαμβανόμενες προτάσεις του ΟΗΕ για να σταματήσει η κατάχρηση είναι να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες μεταξύ των ειρηνευτικών δυνάμεων, η οποία θα ενισχύσει επίσης το προφίλ του φύλου του ΟΗΕ. Οι αντίπαλοι της ιδέας χλευάζουν λέγοντας ότι οι άνδρες ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να κοιτάξουν αλλού για σεξ. (Δηλαδή, θα επιστρατεύσει πουτάνες στις Ειρηνευτικές Δυνάμεις;)

«Η ευθύνη να μπει ένα τέλος σε αυτό, δεν θα πρέπει να ανατεθεί στις γυναίκες, αλλά στους άνδρες που διαπράττουν εγκλήματα. Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να χρεώνονται με τον έλεγχο της συμπεριφοράς των συναδέλφων τους», είπε η Sabrina Karim στο YLE.

Κάθε φορά λέμε τα είδαμε και τ’ ακούσαμε όλα, αλλά να που οι γκλομπαλιστές μας διαψεύδουν. Έχει πολύυυ πράμα ακόμα!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη