Ο ΟΗΕ απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα για την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ

Ο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Και το Ισραήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του, βεβαίως, που κατάφεραν να ελέγξουν τον ΟΗΕ για μια ακόμα φορά!

Το παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος χρειαζόταν 9 θετικές ψήφους για να εγκριθεί αλλά έλαβε 8 ψήφους υπέρ, δύο κατά, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές.

Η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία, τα τρία μόνιμα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν το ψήφισμα. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν επίσης η Αργεντινή, το Τσαντ, η Χιλή, η Ιορδανία και το Λουξεμβούργο.Η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των πλέον στενών συμμάχων του Ισραήλ, καταψήφισαν. Η Λιθουανία, η Νιγηρία, η Νότια Κορέα και η Ρουάντα απείχαν, όπως και η Βρετανία.

Το κείμενο περιελάμβανε μεταξύ άλλων μια ειρηνευτική συμφωνία εντός δώδεκα μηνών και την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το τέλος του 2017.«Το ψήφισμα ενθαρρύνει τις διαιρέσεις και όχι ένα συμβιβασμό», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.

Η Γαλλία υποστήριξε το κείμενο «με γνώμονα την άμεση και επείγουσα δράση» δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελατρέ εκφράζοντας την απογοήτευση του Παρισιού για την απόρριψη του σχεδίου ψηφίσματος. «Αλλά οι προσπάθειές μας δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η δική μας ευθύνη είναι να προσπαθήσουμε ξανά. Πριν να είναι πολύ αργά», είπε ο Γάλλος πρέσβης στον ΟΗΕ.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης Ριγιάντ Μανσούρ νωρίτερα, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εγκρίνει το κείμενο για να δείξει ότι «η διεθνής κοινότητα ενδιαφέρεται για το παλαιστινιακό ζήτημα» και ενώ πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει πρόσφατα την Παλαιστίνη ως κράτος.

Ικανοποίηση εξέφρασε το Ισραήλ για την απόρριψη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του παλαιστινιακού σχεδίου ψηφίσματος που ζητεί τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών πριν από το τέλος του 2017.

«Κάθε Ισραηλινός που προσδοκά την ειρήνη με τους γείτονές μας δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσάχι Χανεγκμπί.

Με αμερικάνο αντιπρόεδρος να δηλώνει δημόσια ότι είναι σιωνιστής και ό,τι δεν είναι απαραίτητο να είσαι εβραίος για να είσαι σιωνιστής, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να περιμένει;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη