Μποϊκοτάρουμε την Johnson & Johnson

Μ

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι… Όταν με τους νόμους δεν βγαίνει άκρη γιατί η πολυεθνική έχει προβλέψει κονδύλι για τις μηνύσεις, υπάρχει κι άλλος δρόμος – το μποϊκοτάρισμα!

Το κακό με την Johnson & Johnson έχει παραγίνει, αλλά σαν να μην έφτανε μόνο αυτής το κακό, έχουμε και τις θυγατρικές φαρμακευτικές της.

Όπως γράψαμε χτες στη Γάτα, τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί στην Ελλάδα καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατηγορίες που συνδέονταν με παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις υλικών από την εταιρία ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.

Η υπόθεση αφορούσε τμήμα του οικονομικού σκανδάλου της εταιρίας DePuy, θυγατρικής της πολυεθνικής Johnson & Johnson. Ένα άλλο σκέλος της ίδιας υπόθεσης εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας. Οι έρευνες στη χώρα μας ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, άλλοτε με απευθείας παράδοση χρημάτων κι άλλοτε με διάφορες προσφορές, όπως ταξίδια.

Κι έτσι η λίστα των σκανδάλων της εν λόγω εταιρείας μακρά, ενώ οι αγωγές κατά της για την ακαταλληλότητα των προϊόντων της έχουν ξεπεράσει αισίως τις 100.000 αξιώσεις, σύμφωνα με το bloomberg.

Θέλω να πιστεύω ότι οι αναγνώστες της AllNewz είναι αρκετά ενημερωμένοι ώστε να γνωρίζουν ήδη ότι τα προϊόντα της, που δυστυχώς στοχεύουν και μωρά (!) φιγουράρουν πρώτα στη λίστα των καρκινογόνων.

Αν κάνετε Google τις λέξεις the worst products causing cancer, ως δια μαγείας θα σας βγάλει στις εικόνες το ταλκ της Johnson & Johnson, που προτιμάει να πληρώνει δικηγόρους και αποζημιώσεις, παρά να βελτιώσει ή να αποσύρει το ταλκ της. Γιατί άραγε;

Όμως αν δεν γνωρίζετε μάθετε, αλλά αν ήδη γνωρίζετε πείτε το σε φίλους ή γνωστούς, πείτε το στη μαμά στο σούπερ μάρκετ που απλώνει το χέρι να πάρει το προϊόν από το ράφι:

Δεν αγοράζουμε προϊόντα της Johnson & Johnson γιατί… αγαπάμε τα παιδιά μας!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη