Σε ποιο “Τάγμα” ανήκε η Χούντα των Συνταγματαρχών μας;

Σ

Μισό αιώνα κλείνουμε σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα και η σημερινή μαύρη επέτειος θα ανάψει και πάλι φωτιές και διαπληκτισμούς μεταξύ εκείνων που αναπολούν τα χρόνια της Χούντας και των “δημοκρατικών” δυνάμεων.

Σε εισαγωγικά η λέξη, γιατί… θέλει πολύ συζήτηση η σημασία της τη σήμερον ημέρα.

Όμως υπάρχει και μια άλλη άποψη για το τι ήταν πραγματικά η Χούντα. Μια άποψη που έχει ελάχιστα ιδωθεί, πλην λίγων “συνωμοσιολόγων”, που δεν ανήκουν σε καμιά από τις δυο ανωτέρω κατηγορίες. Πέρα του πολιτικού ρόλου της, ή του πόσο ξενόφερτη και αμερικανοκινούμενη ήταν, στις σκοτεινές της σελίδες καταγράφονται και σχέσεις με σκοτεινά κυκλώματα αποκρυφισμού.

Δεν είναι ίσως η πρώτη φορά που θα διαβάσετε ότι η χούντα των συνταγματαρχών μας είχε δεσμούς με τη μασονία. Τα “αποδεικτικά” στοιχεία δεν είναι πολλά, εκτός από το έμβλημα και ίσως κάποια εναπομείναντα φωτογραφικά ντοκουμέντα, μιας και το διαδίκτυο τότε δεν υπήρχε για να σώσει και να καταγράψει στιγμιότυπα.

Ωστόσο η δική μου πληροφόρηση για το με ποια οργάνωση συνδεόταν η χούντα, ήρθε όταν κι από εκεί που δεν το περίμενα. Από την πνευματική μητέρα Shri Mataji, με την οποία είχαμε πάντα συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης σε ώρες χαλαρής “παρέας” μαζύ της.

Σε μια από τις επισκέψεις της στην Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας ’80, συζητώντας για την πορεία της χώρας μας, είχε αναφερθεί και στην χούντα, λέγοντας ότι η επιβολή της στην πατρίδα μας δεν έγινε μόνο μέσω των τανκς. Μάλιστα έκανε κι έναν παραλληλισμό με την άνοδο του Γ’ Ράιχ και τις αποκρυφιστικές μεθόδους του Χίτλερ.

Τότε, λοιπόν, μας ανέφερε ότι οι άνθρωποι του πραξικοπήματος, είχαν άμεσα σχέση με ένα μασονικό τάγμα -από τα πλέον επικίνδυνα, τόνισε- το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού.

Το σήμα του τάγματος

Σήμερα μαθαίνουμε από το ecclesia.gr ότι υπάρχουν τρία τάγματα με ακριβώς με τον ίδιο τίτλο, καθώς υπήρξε διάσπαση στην “αδελφότητα” από την ημέρα ίδρυσης του. Ποιο ήταν εκείνο; Λογικά το αρχικό.

Τι είναι το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού

Το σάιτ του τάγματος δηλώνει “υπό κατασκευή”εδώ και πολύ καιρό. Σε ένα άλλο σάιτ, το esoterica.gr, το οποίο επίσης δείχνει να έχει σταματήσει τη δράση του εδώ και μια πενταετία, μαθαίνουμε ότι το εν λόγω τάγμα (ποιο από τα 3 τρέχα γύρευε) είναι συνιδρυτής της “Κίνησης Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση”, η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια έστηνε διάφορα συμπόσια με ποικίλους καλεσμένους, όπως ο ∆ρ.Μάνος ∆ανέζης και με ποικίλα θέματα, όπως αφιέρωμα στην μαντάμ Μπλαβάτσκι, τη γνωστή σατανίστρια της Θεοσοφικής Σχολής, στην οποία το σάιτ αναφέρεται συχνά πυκνά.

Κι επειδή το “διαίρει και βασίλευε” θριαμβεύει ακόμα και στο χώρο της μασονίας, αν κανείς κάτσει και ασχοληθεί μαζί τους (αν είναι τόσο ευλογημένος ώστε να μην έχει κάτι καλύτερο να κάνει) θα του φύγει το τσερβέλο.

Οι “αδελφοί” σκοτώνονται μέσα στη στοά, οι στοές αναμεταξύ τους, υπάρχουν καλά και κακά τάγματα, καλοί και κακοί ροδόσταυροι και… παραθέτω μόνο ένα σχόλιο σε φόρουμ όπου αναφερόταν το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού (Τ.Κ+Α) ως ελεύθερη και ανεξάρτητη πνευματική κίνηση πρακτικής και μυητικής φιλοσοφίας, ΡοδοΣταυρικής προελεύσεως και ζητούσε από τα μέλη να πουν την άποψη τους:

Εδώ το σχόλιο
Ξεθάβω αυτό το θέμα και ζητώ συγνώμη για αυτό αλλά η οργή με οδήγησε.
Μήπως μπορεί να μου απαντήσει ο κύριος που ξεκίνησε το θέμα στα εξής ερωτήματα?

1ον. Τι έχετε να πείτε τώρα που το τάγμα οδηγήθηκε στο γκρεμό μετά το θάνατο Κωνσταντίνου και τις εγωιστικές θέσεις των διδασκάλων σας?

2ον. Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι αποτύχατε στο να ακολουθήσετε τον Άκη ο οποίος παρήγαγε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ έργο και δεν έμενα στις αερολογίες διδασκαλίες?

3ον. Ποιά είναι η θέση του τάγματος για τις εκατοντάδες οικογένιες που χωρίσανε εξαιτίας της ρήξης μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου και τη διαμάχη των διδασκάλων Ιωάννη – Γεώργιου?

4ον. Ερώτηση σχετικά με τον “διδάσκαλο” Ιωάννη. Ξαναδεχτήκατε αυτόν που απο εγώισμό αποχώρησε απο το τάγμα πέρνοντας μαζί του τους μαθητές του “πρόβατα”? Ξαναδεχτήκατε αυτόν που έχει κλέψει με μορφή δανεισμού τόσα χρήματα απο ανθρώπους που τον πίστεψαν? Αυτοί είναι οι διδάσκαλοι σας?

5ον. Φροντίζει το τάγμα σήμερα τους πρώην μαθητές του που σήμερα είναι κλεισμένοι σε ψυχιατρικές κλινικες η ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές?

6ον. Μπορείτε να μου απαντήσετε σε ποιόν ανήκει τελικά μετα το θάνατο του Κωνσταντίνου, το κτίριο έδρα σας το οποίο κρύβετε πίσω απο την ειρωνική υπογραφή “οι καλοί φίλοι” στο Παγκράτι?

7ον. Πως σχολιάζεις την στάση που κρατάει ο διδάσκαλος Ιωάννης, διαμένοντας στην υπερπολυτελέστατη έπαυλη του, με πισίνα τεραστίων διαστάσεων, και εσώκλειστο υπηρετικό προσωπικό?

Απάντησε μου σε αυτά σε παρακαλώ εάν δεις το post μου. Και άν μου τα απαντήσεις, έχω άλλες τόσες ερωτήσεις.

Ανατρίχιασα…

Σύμφωνα με το ελληνικό wiki,

Το Τάγμα του Κρίνου και του Αετού (Τ.Κ+Α), όπως συστάθηκε και εγκαταστάθηκε από του ιδρυτές του, είναι μια ανεξάρτητη πνευματική εσωτερική κίνηση. Έχει σκοπό να αναγεννήσει την παραδοσιακή μύηση κάτω από νέο φως, αυτό της Εωνικής Παράδοσης, και έτσι να συμβάλει στην ατομική και κοινωνική αναγέννηση του Ανθρώπου και να γνωρίσει την αντικειμενική αλήθεια.

Το Τ.Κ+Α ιδρύθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, την 6η /19η Ιανουαρίου 1915 (Ιουλιανή/Γρηγοριανή ημερομηνία), από την Μαρία Routchine-Dupré (Ρουτσίν-Ντυπρέ) με την συμπαράσταση του Δημητρίου Πλάτωνος Σεμελά. Και οι δύο ήταν Διδάσκαλοι Ροδόσταυροι της Ανατολικής Παράδοσης (Αδελφοί της Ανατολής).

Μετά τον θάνατο της Μαρίας Routchine Dupré, στο Παρίσι, το 1918, την ηγεσία του Τάγματος ανέλαβε ο Δημήτριος Σεμελάς, ο οποίος και το ανασύστησε, στο Παρίσι, την 23η Οκτωβρίου 1919. Η ανασύσταση εκείνη βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι σήμερα.

Και η «Εωνική Παράδοση», ΕΩΝ, προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό «ΩΝ», το οποίο, με την προσθήκη του γράμματος «Ε», σημαίνει «Ο Υπάρχων αφ’ Εαυτού και δι’ Εαυτού», δηλαδή Αυτός που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει αιωνίως και απείρως.

Σύμφωνα με την Εωνική Παράδοση, στην αρχή του Παντός, ο Έων, το Υπέρτατο Ον, η αεικίνητη και συνειδητή ζώσα Ουσία, εισέδυσε στο μη-Ον, την αδρανή και χαοτική Υπόσταση ενάντια της Ουσίας… – διαβάστε στο σύνδεσμο τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, όσο “ελληνικής” προελεύσεως κι αν δείχνει ή μοστράρεται, τόσο και δεν είναι. Διαβάζοντας το αγγλικό wiki, οι πληροφορίες είναι περισσότερες και πιο σαφείς ως προς την ταυτότητα του τάγματος:

Ο Δημήτριος Σεμελάς υπήρξε ιδρυτής και μέλος πολλών ταγμάτων και στοών, μπορεί να σπούδασε ιατρός, αλλά στο επάγγελμα… μασόνος!

Το πλούσιο βιογραφικό του

Ο Δημήτριος Σεμελάς  γεννήθηκε στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης το 1884 και «αναχώρησε» από αυτόν τον κόσμο στο Σανατόριο του Durtol της Γαλλίας, στις 5 Αυγούστου 1924.  Ελληνικής καταγωγής μαθήτευσε στην Γαλλική και την Εμπορική Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Εργάσθηκε κατόπιν στο Κάϊρο, ενώ από το 1903 μέχρι το 1909 περίπου, σπούδαζε Ιατρική στην Αθήνα. Το 1909 μυήθηκε στην Αττική Σχολή των «Αδελφών της Ανατολής/Αληθείας» (Ροδοσταυρικής ατραπού), στην οποία αργότερα μυήθηκε και ο Gerard Encausse.

Ο Robert Ambelain  έχει αναφερθεί στους «Rose Croixd’ Orient», ως πηγή της Μαρτινεζιστικής και Μαρτινιστικής Παράδοσης και οι οποίοι κατά πληροφορίες ιδρύθηκαν το 1090 στην Κωνσταντινούπολη από τον Αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό. Οι  «Rose Croix d’ Orient» συνδέονται με το «Ordre des Chevaliers Easia-Easie» («Ιππότες του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή») που είχε έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Η γνωριμία του το 1910, στο Κάϊρο με το ζεύγος Ευγενίου και Μαρίας Dupré, (Μαρτινιστές αμφότεροι) υπήρξε καθοριστική καθότι ήρθε σε επαφή με το Μαρτινιστικό Τάγμα. Μετά από μία ανταλλαγή επιστολών με τον Gerard Encausse ή Papus (πρώτο θεμελιωτή του Μαρτινιστικού Τάγματος) έλαβε την Μαρτινιστική μύηση τον Ιανουάριο του 1911. Αργότερα ανήλθε στο βαθμό του «Ανωτέρου Αγνώστου Μυητή» (S:::I:::I:::). Το Μαρτινιστικό του όνομα ήταν Selait Ha.

Στο Κάϊρο ίδρυσε στις 28 Μαῒου του 1911 την Μαρτινιστική Στοά «Ναός των Εσσαίων Νο  3». Διετέλεσε Γενικός Εκπρόσωπος του Μαρτινιστικού Τάγματος στην Αίγυπτο. Το 1912 ο Gerard Encausse ενέκρινε τα Τυπικά εισδοχής που συνέταξε.

Το 1915 βρίσκει τον Δημήτριο Σεμελά στο Παρίσι, όπου μεσολαβεί με εντολή του Gerard Encausse στις συνομιλίες μεταξύ του Μαρτινιστικού Τάγματος και της Ανεξάρτητης & Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και των αποικιών της, του «Ανορθωμένου Σκωτικού Τύπου» για την  σύσταση μιάς Τεκτονικής Στοάς «La France» με συμμετοχή μόνον Μαρτινιστών. Αυτή η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε με την έναρξη του πολέμου και συνεχίστηκε αμέσως μετά χωρίς όμως τον Gerard Encausse ο οποίος στο μεταξύ είχε αποβιώσει.

Το 1915 ίδρυσε μαζί με την Μαρία Dupré το «Τάγμα του Κρίνου και του Αετού» στο οποίο ήθελε να ενσωματώσει τη Μαρτινιστική και Ροδοσταυρική ατραπό.

Το 1916 μυήθηκε στο «Καββαλιστικό Τάγμα του Ροδοσταύρου». Την ίδια χρονιά ίδρυσε την «Ανεξάρτητη Ομάδα Μαρτινιστικών Μελετών» (G.I.E.M.) και επαναλειτούργησε το Περιστύλιο “INRI”, απογυμνωμένο από τον Τεκτονικό του χαρακτήρα, του οποίου τώρα ο κορμός ήταν Ανώτεροι Άγνωστοι (S:::I:::) που συνδέονταν με το «Τάγμα του Κρίνου και του Αετού».

Το 1919 ανέλαβε Ύπατος Ταξιάρχης του Τάγματος του Κρίνου και Αετού. Την ίδια χρονιά υπογράφηκε μια Συνθήκη Συμμαχίας με τον Victor Blanchard, η οποία όμως δεν συνεχίσθηκε ποτέ

Και την Καμπάλα υπηρέτησε ο “έλληνας” συνιδρυτής του εν λόγω τάγματος.

Ας μην απορούμε, λοιπόν, ούτε για τον χαρακτηρισμό “άκρως επικίνδυνο” της Μητέρας, ούτε για τον ρόλο που έπαιξε και… ποιος ξέρει, μπορεί να παίζει ακόμα. Το ένα από τα τρία. Ή τα δυο. Ή και τα τρία μαζί.

Διαίρει και βασίλευε, κι ακόμα και τα απλά μέλη των στοών, πάω στοίχημα, δεν ξέρουν την τύφλα τους!

Όσο για την πληροφορία της Μητέρας, δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, αφού απ’ όσα μας έλεγε δεν έπεσε ποτέ έξω, δεν βγήκε ποτέ αναληθής. Πως το ήξερε; Ήξερε πολλά. Γι΄αυτό και την εσκότωσαν…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη