Ο Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για γεωτρήσεις στην Αλάσκα – Απελπισμένοι οι ιθαγενείς

Ο

Ο Βόρειος Πόλος κάτω από τους πάγους του κρύβει μια μεγάλη αμαρτία: Στον Αρκτικό Κύκλο βρίσκεται το 30% των ανεκμετάλλευτων αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο.

Το 1867 η Ρωσία πούλησε στις ΗΠΑ την Αλάσκα αντί 7,2 εκατ. δολαρίων. «Τι να το κάνει η Αμερική αυτό το “σεντούκι με πάγο” και 50 χιλιάδες άγριους Εσκιμώους που πίνουν ιχθυέλαιο για πρωινό;», σχολίασε τότε ο Αμερικάνικος τύπος είτε από άγνοια, είτε για στάχτη στα μάτια.

Σήμερα πολλές χώρες διεκδικούν τα εδάφη του Αρκτικού Κύκλου – η Ρωσία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Δανία – μέσω της Γροιλανδίας και οι ΗΠΑ – μέσω της Αλάσκας. 

Και η πρόσβαση σε αυτόν τον πλούτο μέχρι πρότινος ήταν δύσκολη, ώσπου… ξεκίνησε η “κλιματική αλλαγή”. Εκεί βρίσκεται το περίφημο HAARP που μπορεί να χειραγωγεί το κλίμα, πιο πέρα εκείνο της Νορβηγίας. Και τα δυο δηλώνουν… “έρευνα”.

Την Παρασκευή, 28 Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική. Στόχος η μείωση των περιορισμών στις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική και τον Ατλαντικό. Ο Trump ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει «χιλιάδες» θέσεων εργασίας και «θα απελευθερώσει την αμερικανική ενέργεια».

Το διάταγμα, που ονομάζεται «‘America-First Offshore Energy Strategy», θα ανατρέψει την απαγόρευση γεωτρήσεων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τον Μπαράκ Ομπάμα το περασμένο έτος. Το παιγνίδι καλός μπάτσος-κακός μπάτσος σε επίπεδο προέδρων των ΗΠΑ αποδίδει τα μάλα!

Ο Ομπάμα εμπόδισε επίσης την πώληση των νέων δικαιωμάτων υπεράκτιων γεωτρήσεων, προκειμένου να διατηρήσει τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα θαλάσσια καταφύγια και τον θαλάσσια ζωή, από την οποία ζουν οι ιθαγενείς της Αλάσκα. Μην δακρύζετε  από συγκίνηση, η ζωή τους έχει ήδη καταστραφεί από τον 19ο αιώνα, τόσο από τους Ρώσους όσο κι από τους Αμερικάνους, όταν έγινε η περίφημη αγοραπωλησία κι εγκαταστάθηκαν εκεί ως αφεντικά. 

Ο Όμιλος Γερόντων της Βεριγγείου Θαλάσσης, που αντιπροσωπεύει 40 από τις παράκτιες φυλές της Αλάσκας, εξέδωσε  μια δήλωση που χτυπά τον Τραμπ λέγοντας ότι αφαιρεί τη γνώμη τους σε ό, τι κάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα νερά στα οποία βασίζονται για την τροφή τους.

Κι εμείς σήμερα βιώνουμε ξανά την απερίγραπτη μπίχλα της σκόνης από την Αφρική. Προηγήθηκαν σφοδροί χημικοί αεροψεκασμοί, οι οποίοι αόρατα συνεχίζονται μέσα στα σύννεφα και την αποπνικτική θολούρα.

Που κολλάει αυτό στο διάταγμα Τραμπ; Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, διαβάστε το “Άνω Κάτω κι εμείς στη μέση ενός βρώμικου σχεδίου” και θα το καταλάβετε! Δεν υπάρχει καμία κλιματική αλλαγή, απλά μια εγ-κλιματική αλλαγή από την επέμβαση Ρώσων και Αμερικάνων στο κλίμα για να πάρουν τον πλούτο τους. Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ βεβαίως βεβαίως, που εξυπηρετεί και τα σχέδια της Ατζέντας 21.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη