Πρέπει να πάμε σε άλλους πλανήτες, λέει… ο Στίβεν Χόκινγκ;

Π

Ένα αποτελεσματικός τρόπος να περάσεις τις ιδέες ή την προπαγάνδα σου στον κόσμο, είναι να βάλεις τα λόγια σου σε στόμα επώνυμου…

Έτσι κατά καιρούς έχουμε διάφορες ψευδείς δηλώσεις στο χάος της πληροφόρησης, είτε από ΜΜΕ, είτε από μπλόγκερς -ο τάδε είπε- και ο τάδε δεν έχει ιδέα ότι το είπε. Μέχρι και η “σπουδαία” Guardian έκανε «δημοσιογραφική απάτη» ξαναγράφοντας τη συνέντευξη του Assange! Όσο  για τον Snowden… και τι δεν “έχει πει”, ο άνθρωπος…

Ο Stephen Hawking, λέει κατά καιρούς πολλά. Με αφορμή το φεστιβάλ «Starmus» για την Επιστήμη και τις Τέχνες που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία τον επόμενο μήνα, είπε σε συνέντευξη του Στο Λονδίνο τα εξής:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε πλανήτες ως εναλλακτική επιλογή για πιθανή κατοικία. Η ανθρώπινη επιβίωση εξαρτάται από την εξεύρεση ενός νέου “σπιτιού” πέρα από τη γη – η αναζήτηση άλλων πλανητών για εποικισμό θα πρέπει να αρχίσει τώρα».

«Μας τελειώνει ο χώρος στη γη, πρέπει να ξεπεράσουμε τους τεχνικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να ζούμε αλλού στο σύμπαν», ανέφερε ο Stephen Hawking.

Αυτά πάνω κάτω “είπε” ο διάσημος αστροφυσικός, ενώ ο νευροεπιστήμονας και Νομπελίστας Edvard Moser, ο οποίος θα είναι επίσης στην εκδήλωση Starmus, τα στρογγύλεψε όλα βάζοντας και την υπογραφή της κλιματικής αλλαγής, η οποία “θέτει σε κίνδυνο τον πλανήτη μας”.

Το επιστημονικό φεστιβάλ είναι χορηγία της εταιρίας ορολογιών Ωμέγα.

Αλήθεια ή ψέμα η είδηση; Τα είπε όλα αυτά ο Stephen Hawking;

Αλήθεια! Ένας Stephen Hawking έκανε αυτές τις δηλώσεις για εποίκιση σε άλλους πλανήτες, για να “σωθεί η Ανθρωπότητα”, δηλαδή η παγκόσμια ελίτ και μια χούφτα επιστήμονες που θα την υπηρετούν. Εκτός κι αν νομίζετε θα βάλουν διαστημικά λεωφορεία για μερικά δις ανθρώπων.

Αλλά ξαναρωτάω: Είναι αυτές δηλώσεις του Stephen Hawking;

Ιδού η απορία, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ο Stephen Hawking δεν ζει πια κι αυτό που βλέπουμε ως Stephen Hawking δεν είναι τίποτα άλλο από… ένα ρομπότ!

Δεν είναι λίγες οι “θεωρίες συνωμοσίας” γύρω από τον Stephen Hawking. Κάποιοι συγκρίνουν παλιές με τωρινές φωτογραφίες και σημειώνουν ότι οι διαφορές δεν εξηγούνται λόγο του περάσματος χρόνου. Π.χ. δεν αλλάζει χρώμα το καστανό μαλλί, απλά γκριζάρει και ασπρίζει. Δεν γίνεται ξαφνικά ξανθός με ξανθά φρύδια. Άλλοι πάλι παρατηρούν διαφορές στην οδοντοστοιχία. Ακόμα και στα μάτια και στο λαιμό.

Ο σοβαρότερος, ωστόσο, σκεπτικισμός πηγάζει από το είδος της αρρώστειάς του. Ο Stephen Hawking έπασχε (ή πάσχει) από ALS (Πλάγια μυατροφική σκλήρυνση).

Ο μέσος χρόνος επιβίωσης είναι από δυο έως τέσσερα έτη. Όταν Hawking διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1963, οι γιατροί του έδωσαν δύο χρόνια ζωής. Και όμως, εδώ είμαστε, 52 χρόνια αργότερα και… συνεχίζει.

Μέχρι στιγμής, ο Jason Becker είναι το μόνο άτομο ο οποίος λέγεται ότι έχει ζήσει πάνω από 20 χρόνια με αυτή την ασθένεια. Ωστόσο τα 52 είναι υπερδιπλάσια!

Είτε ως cyborg/ρομπότ  που παίρνει χάπια όπως στην ταινία Limitless, είτε είναι κάποιος αντικαταστάτης του, οι συνωμοσιολόγοι λένε ότι ο Hawking ‘παραμένει εν ζωή’ ως μια χρήσιμη οντότητα δημοσίων σχέσεων για τη φυσική, που δεν θέλουν να τον χάσουν. Μας λέει να αγαπήσουμε την επιστήμη, ότι ο πλανήτης μας έχει ελάχιστη ζωή που του απομένει και πρέπει να βρούμε άλλους (για την ελίτ, φυσικά) κι όχι να σώσουμε αυτόν που η ίδια η παγκόσμια ελίτ καταστρέφει και ενοχοποιεί τους πληθυσμούς.

Αλλά παλαιότερα, μας έχει πει ακόμα ότι η Ανθρωπότητα κινδυνεύει από τα ρομπότ. Ίσως αυτός… κάτι να ξέρει περισσότερο κι από πρώτο χέρι…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη