Η Τερέζα Μέι φέρνει τον Όργουελ και το V for Vendetta στο ίντερνετ

Η

Αφορμή να προωθήσει την ατζέντα του κόμματός της για τον έλεγχο του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρήκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ύστερα από τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο

Την στιγμή που βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και η αντιπολίτευση των Εργατικών την κατηγορούν ευθέως για τη συνεργασία της με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, που αποδεδειγμένα χρηματοδοτεί τρομοκρατικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, η Τερέζα Μέι υπόσχεται να παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου προσφέροντας υπερεξουσίες στην αστυνομία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τις επιθέσεις, η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατηγόρησε τους παρόχους πρόσβασης στο ιντερνετ αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προσφέρουν safe space (ασφαλή χώρο) για την ανάπτυξη της ιδεολογίας των τρομοκρατών και κάλεσε σε διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος (στσ την ελευθερία έκφρασης).

Επί πρωθυπουργίας Μέι εισήχθησαν τα πιο σκληρά μέτρα παρακολούθησης στο διαδίκτυο τα οποία υποχρεώνουν τους παρόχους να καταγράφουν όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται όλοι οι πελάτες τους και να τα προσφέρουν αν χρειαστεί στην αστυνομία χωρίς σχετικό ένταλμα από εισαγγελέα.

Αντί όμως να αναγνωρίσει ότι το εφιαλτικό κράτος του 1984, που η ίδια έστησε, δεν κατάφερε να αποτρέψει τις επιθέσεις, τώρα χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να πετύχει ένα ακόμη χτύπημα στην ελευθερία της έκφρασης.

Σαν μια σκηνή βγαλμένη από την ταινία V for Vendetta

πηγή: info-war.gr
Όλα αυτά μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που βρέθηκαν οι τρομοκράτες ζωσμένοι με ψεύτικα εκρηκτικά… Ζούμε απίστευτες ιστορικές στιγμές!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη