Η Ελλάδα τιμά την εναλλακτική ενημέρωση – Πόνος για τους δημοσιογράφους

Η

Παρότι ο πόλεμος κατά των μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης ξεκίνησε στις ΗΠΑ με πρόσχημα τις “ψευδείς ειδήσεις” κατά την προεκλογική περίοδο, αποδεικνύεται τελικά ότι στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος πόνος…

Στην “Ευρωπαϊκή” χώρα που οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα την κατατάσσουν στον πάτο της ελευθερίας του τύπου, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί οι Έλληνες στρέφονται στο διαδίκτυο. Στην “Ευρωπαϊκή” χώρα που η ανεργία στους νέους φτάνει το 50%, επίσης πάλι κάποιοι αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν τόσοι ιστότοποι και τόσοι είλωτες που δουλεύουν για τα ψίχουλα της Google και (ανα)δημοσιεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους για κλικς. Επίσης στην “Ευρωπαϊκή” χώρα που εκπαιδεύεται με Survivor στην τηλεόραση και όλα τα συστημικά ΜΜΕ έχουν πρωτοσέλιδο τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο, πάλι κάποιοι αναρωτιούνται γιατί πολλοί ψάχνουν στο ίντερνετ να βρουν κάτι εναλλακτικό.

Όπως τα κάνατε, φάτε τα τώρα.

Πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει ότι ενώ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών επιλέγει το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως πηγή ενημέρωσης, ακόμα και τα συστημικά ΜΜΕ είναι σε άνοδο, η Ελλάδα, είναι η μοναδική χώρα που επιλέγει το ίντερνετ ως πηγή ενημέρωσης, σε σχέση με τα υπόλοιπα -ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες κ.λ.π.

Φυσικά αυτό πονάει τους μιντιάρχες και τον κλάδο των δημοσιογράφων, γι’ αυτό κι έχουν αμοληθεί να δίνουν διαλέξεις περί “ψευδών ειδήσεων” του διαδικτύου και πως θα το ελέγξουν, για… το καλό του πολίτη και την ασφάλεια της δημοκρατίας! Ε κάτι τέτοια έλεγε και ο Παπαδόπουλος βαφτίζοντας τη Χούντα σε Επανάσταση!

Το πιο αξιολύπητο δε, είναι να βλέπεις τους δημοσιογράφους να επαινούν τους “μπάτσους” του διαδικτύου (θα τον ήθελαν πολύ αυτόν τον τίτλο) τα γνωστά και μη εξαιρετέα Ελληνικά Hoaxes για τη δουλειά που προσφέρουν αποκαλύπτοντας τις “ψευδείς ειδήσεις”. Ειδικά όταν ο δημοσιογράφος παραδέχεται αδυναμία να ελέγξει τι είναι αλήθεια και τι όχι, έτσι παίρνει πάσα ο “υπεύθυνος και εμπνευστής” των Ε.Η. και λέει “η δική μας δουλειά είναι αυτή”… Αξιολύπητο!

Ακόμα πιο αξιολύπητο είναι, ο δημοσιογράφος αυτός να είναι του real.fm, όταν πριν λίγες μέρες κιόλας χαρακτήριζαν τον ίδιο τον Χατζηνικολάου ως “απατεώνα” του διαδικτύου!

Ιδού και η περίφημη συνέντευξη όπου για μια ακόμα φορά μαθαίνουμε πως ξεκίνησε “αυθόρμητα” τη “σταυροφορία” του ο κος Δανηιλίδης και τώρα έχουν γίνει ολόκληρο… κλαμπ. Και μετά θέλετε να ακούμε το ραδιόφωνο σας!

Αλήθεια… τα Ε.Η. που ανήκουν; Στα εναλλακτικά ή στα συστημικά ιστολόγια;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη