Τι πραγματικά περιέχει ένα βάζο Nutella

Τ

Τελικά, ίσως η Nutella δεν είναι ακριβώς η λύση για ένα καλό σνακ, πρωινό ή συστατικό για παρασκευή γλυκισμάτων

Φτιαγμένη από φουντούκια και σκόνη κακάο, ωστόσο η… “νόστιμη” Nutella δεν είναι και τόσο υγιής σύμφωνα με αυτά που περιέχει ένα βάζο.

Όπως μπορεί να δει κανείς στην ετικέτα της συσκευασίας, η Nutella περιέχει φοινικέλαιο, γάλα σε σκόνη, κακάο, φουντούκια και ζάχαρη. Αλλά η αναλογία είναι αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο. Τη φωτογραφία ανήρτησε ένας χρήστης του Reddit, ο Mr. Flow, και στην οποία δείχνει όλα αυτά τα συστατικά ξεχωριστά και κατά αναλογία.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η πραλίνα φουντουκιού δεν αποτελείται τόσο από φουντούκια και κακάο, αλλά από ζάχαρη και φοινικέλαιο. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει και η ετικέτα, σε κάθε 37 γραμμάρια (δηλαδή 2 κουταλιές της σούπας), τα 21 γραμμάρια είναι ζάχαρη. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά 50 γραμμάρια ζάχαρης ή και λιγότερο.

Η Nutella εισήχθη στην αγορά για πρώτη φορά το 1965 και ανήκει στην ιταλική βιομηχανία Chocolatier Ferrero. Ωστόσο και οι παρόμοιες ελληνικής κατασκευής σοκολατένιες κρέμες είναι φτιαγμένες σύμφωνα με το “πρότυπο”.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων υποστηρίζει ότι το φοινικέλαιο που χρησιμοποιείται προκαλεί όγκους και είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία

ION
Παυλίδης (Mondelez Ελλάς)

Δυστυχώς δεν αναφέρονται τα ακριβή ποσοστά συστατικών στη Μερέντα. Να σημειωθεί ότι η λεκιθίνη σόγιας που χρησιμοποιείται σε όλες τις βιομηχανικές παρασκευές τροφίμων είναι από μεταλλαγμένη σόγια

πηγή: Κίνημα Επιβιώνουμε

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη