Η νέα “πρόβλεψη” του Ray Kurzweil για το μέλλον της Ανθρωπότητας

Η

“Πρόβλεψη” ίσως δεν το λες, μάλλον ευσεβή πόθο και σχέδια εν εξελίξει…

Αλλά ας δούμε πρώτα, ποιος είναι ο Ray Kurzweil.

Ο Raymond ” Ray ” Kurzweil είναι Αμερικανός συγγραφέας, επιστήμονας υπολογιστών, εφευρέτης και μελλοντολόγοςΕκτός από το φουτουρισμό, εμπλέκεται σε τομείς όπως η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR), text-to-speech synthesis, τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας και ηλεκτρονικά όργανα με πλήκτρα. Έχει γράψει βιβλία για την υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τον μετανθρωπισμός, την  τεχνολογική μοναδικότητα και τον φουτουρισμό. Είναι φανατικός υποστηρικτής και δημόσιος συνήγορος του μετανθρωπιστικού κινήματος και δίνει δημόσιες ομιλίες για να μοιραστεί την αισιοδοξία του σχετικά με την παράταση της ζωής μέσω της τεχνολογίας και το μέλλον της νανοτεχνολογίας, της ρομποτικής και της βιοτεχνολογίας.

Για όλα του αυτά τα σπουδαία, ο Kurzweil έλαβε το 1999 Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, την υψηλότερη τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της τεχνολογίας, από τον Πρόεδρο Κλίντον σε μια τελετή στο Λευκό Οίκο, ενώ τσίμπησε και $ 500.000 ως βραβείο Lemelson-MIT για το 2001. Τα ΜΜΕ γράφουν διθυράμβους για αυτόν, η επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα τον χαρακτηρίζει ως “ανήσυχη μεγαλοφυΐα”, ενώ τα βιβλία του γίνονται αμέσως Best Seller.

Τι άλλο;

Είναι αγνωστικιστής σχετικά με την ύπαρξη της ψυχής. Ο Kurzweil λέει, «Μήπως υπάρχει Θεός; Θα έλεγα,«Όχι ακόμα». Επίσης έχει ενταχθεί στο Ίδρυμα Alcor Life Extension μια εταιρεία cryonics εταιρείας, σεε περίπτωση που πεθάνει, ο Kurzweil σχεδιάζει να καταψυχθεί με σε υγρό άζωτο και να αποθηκευθεί σε μια εγκατάσταση του Alcor με την ελπίδα ότι στο μέλλον η ιατρική τεχνολογία θα είναι σε θέση να επισκευάσει τους ιστούς του και να τον αναζωογονήσει.  

Τι άλλο;

Ο Kurzweil συνεργάζεται με το Συμβούλιο Επιστήμης στρατού για την ανάπτυξη ενός συστήματος ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης κατάχρησης της βιοτεχνολογίας (γελάστε ελεύθερα!)

Σήμερα ωστόσο, ο Ray Kurzweil ο Director of Engineering της Google. Κι αυτό σημειώστε το στο πίσω μέρος του μυαλού σας, γιατί θα σας φανεί χρήσιμο κάθε φορά που θα ακούτε για τα νέα επιτεύγματα της εν λόγω εταιρείας, της μεγαλύτερης κατασκοπευτικής μηχανής που μονοπωλεί το διαδίκτυο.

Τι άλλο;

Πολλά ακόμα, αλλά ίσως θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι είναι Αμερικάνος εβραϊκής καταγωγής. Ένας ακόμα αμερικανοσιωνιστής που όχι μόνο διαπρέπει και πλουτίζει, αλλά δουλεύει για τα σκοτεινά σχέδια των σκοτεινών και κλειστών κοινωνιών. Και το βασικότερο από αυτά, εκτός από τη μείωση κι έλεγχο των πληθυσμών, κύρια είναι ο Μετανθρωπισμός. Μέσω της γενετικής, της τεχνολογίας και των εμφυτευμάτων, πως ο Άνθρωπος θα πάψει να είναι ένα ανώτερα πνευματικά ον φτιαγμένο από τον Δημιουργό Του κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του.

Το βιβλίο του Ray Kurzweil The Singularity is Near: When Humans Transcend Biology (2006) είναι βιβλίο-σταθμός προς ένα συγκεκριμένο τύπο του μέλλοντος που θα πρέπει να τεθεί στην ίδια κατηγορία με το 1984 του Όργουελ ή το Brave New World του Huxley, μόνο που …  το βιβλίο του Kurzweil δεν κρύβεται πίσω το πρόσχημα της φαντασίας.

Στις 600+ σελίδες, εξιστορεί τις εξελίξεις στην επιστήμη που προαναγγέλλουν την ημέρα που οι Μετάνθρωποι θα ξεπεράσουν τα βιολογικά όρια για τη συγχώνευση με τις μηχανές για να φτάσουν στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης και ίσως ακόμα και αθανασία.

Ray Kurzweil Has a Prediction About Linking Our Brains to the Cloud

Έκτοτε, ο Kurzweil, έχει επεκταθεί με έργα όπως το The Human Body Version 2.0, όπου η ιατρική των nanobots μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και τις ατέλειες σε μοριακό επίπεδο, καθώς και την επικοινωνία με το cloud computing, πως θα συνδέεται το μυαλό στους υπολογιστές μέσω του Cloud. Με λίγα λόγια, η Google δεν θα ελέγχει απλά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο, άντε και κανένα μέιλ, αλλά και τις ίδιες μας τις σκέψεις τις οποίες και θα αποθηκεύει.  

Αυτή, είναι η “πρόβλεψη” του κου Ray Kurzweil, που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και όλα τα ΜΜΕ!

Ευκαιρίας δοθείσης, κάτι που ωστόσο δεν θα διαβάσετε από τα συστημικά ΜΜΕ παρά μόνο από τα εναλλακτικά και πολύ “περπατημένα”, οι χημικοί αεροψεκασμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στο πρότζεκτ Μετανθρωπισμός και σύμφωνα με πολλούς ξένους ακτιβιστές και αναλυτές, η “αλλαγή” μας γίνεται μέσω της “έξυπνης σκόνης” που μας ψεκάζουν. Νάνο-σένσορες περνούν μέσω των πνευμόνων μας στο αίμα με σκοπό να γίνουμε πιο ευαίσθητοι στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αλλά και να αλλοιωθεί το DNA.

Κάποιοι, βέβαια, τα θεωρούν όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας ή επιστημονικής φαντασίας και τρολάρουν όσους τα πιστεύουν λέγοντας ότι φοράνε καπέλο από αλουμινόχαρτο. Αυτοί μάλλον θα είναι και οι πρώτοι που θα φορέσουν το καπέλο του Ray Kurzweil συνδέοντας τον άδειο τους εγκέφαλο με το Cloud της Google…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη