Ο Τσάρλι ΑΚΟΜΑ ζει και μας οδηγεί κυριολεκτικά!

Ο

Κάθε ιστορία έχει την αρχή της, τη μέση και το τέλος της. Το τέλος της πικρής ιστορίας του μικρού Τσάρλι δεν γράφτηκε ακόμα, άλλαξε την τελευταία στιγμή και το μηχάνημα τον κρατάει  ακόμα στη ζωή. Ποιος το κατάφερε αυτό; Εμείς – η κοινή γνώμη!

Η ζωή του Τσάρλι θα σταματούσε την Παρασκευή, όταν οι γιατροί είχαν προγραμματίσει να τραβήξουν την πρίζα από το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής του.

Ενάντια στη θέληση των γονιών του, η απόφαση γιατρών και δικαστών για τερματισμό της μηχανικής υποστήριξης και η άρνηση της μετάβασης του στις ΗΠΑ για πειραματική θεραπεία ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία, που δεν άργησαν να πάρουν και παγκόσμιο χαρακτήρα. Εκτός από τα φειδωλά ως ανύπαρκτα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, η υπόθεση Τσάρλι συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, με τις αδιανόητες απανωτές αποφάσεις να καταδικαστεί ο μικρός στο θάνατο χωρίς να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Έτσι το μηχάνημα που θα ησύχαζε την Παρασκευή, σήμερα Τρίτη ακόμα δουλεύει!

Η ομάδα υποστήριξης των γονιών και του μικρού ήρωα, ο “Στρατός του Τσάρλι”, έδωσε κυριολεκτικά μάχη μέσα από τα social media, τον τύπο, αλλά και με διαδηλώσεις στο νοσοκομείο. Νιώθουν ήδη νικητές για την παράταση που πήρε ο Τσάρλι και εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι όλα θα ανατραπούν προς όφελος του – ζητούν να γίνει αυτό που επιθυμούν οι γονείς.

Στη χώρα που διατείνεται και ισχυρίζεται ότι ο Στίβεν Χόκινγκ είναι ακόμα ζωντανός χάρη στα μηχανήματα που τον υποστηρίζουν, οι γιατροί αρνούνται να εξαντλήσουν τις γνώσεις και την τεχνολογία τους για τον μικρό Τσάρλι- πως ακούγεται αυτό; Ακούγεται μόνο σαν στέρηση γονικού δικαιώματος.

Ο Στρατός του Τσάρλι κατάφερε να κάνει τέτοιο θόρυβο, ώστε ακόμα και ο Τραμπ, πήρε θέση υπέρ της διατήρησης της ζωής του. Μέλη της διακυβέρνησης Τραμπ ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια και δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τη φροντίδα και θεραπεία του.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι, ενώ ο Πάπας αρχικά δήλωσε ότι είναι δικαίωμα των γονιών να συμπαρασταθούν στο παιδί τους μέχρι το τέλος, λίγο μετά, το “επιστημονικό” επιτελείο του Βατικανού ανασκεύασε τη δήλωση. Ο πρόεδρος της ακαδημίας Vincenzo Paglia δήλωσε ότι οι επιθυμίες των γονιών πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά πρέπει επίσης να βοηθηθούν να κατανοήσουν τη “μοναδική δυσκολία της κατάστασής τους”. Επανέλαβε την αντίθεση της εκκλησίας στην ευθανασία, αλλά τόνισε επίσης την ανάγκη να αποδεχθούν μερικές φορές τα όρια της ιατρικής.

Να τα αποδεχθούν χωρίς καν να τα δοκιμάσουν; Προς τι τότε οι νέες θεραπείες; Εδώ, όχι η επιστήμη, αλλά το Βατικανό σηκώνει τα χέρια ψηλά, όταν θέλει κι όπου θέλει. Κατά τα άλλα, έχουν ολόκληρη εγκατάσταση που ψάχνουν για εξωγήινη ζωή. Γιατί δεν περιμένουν να τους πάρει ο ΕΤ τηλέφωνο; 

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να τελειώσει

Τα διδάγματα από αυτή την ιστορία είναι πολλαπλά. Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι η ζωή είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες μάχες, που καμιά τους δεν κερδίζεται αν καταθέσεις τα όπλα πιστεύοντας ότι δεν θα κερδηθεί. Ποιος αποφασίζει για το τέλος; Η Αθηνά μόνη της; Και χείρα κίνει, σου λέει όμως!

Στην σοφία αυτή, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, βασίζονται και οι “πεφωτισμένοι” που κυβερνούν με τόσο στρεβλό τρόπο τον κόσμο. Ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιες πληροφορίες διαρρέουν κάθε τόσο για τα σκοτεινά σχέδια τους που αφορούν στο παρόν ή και το μέλλον. Ένας Όργουελ, ένας Χάξλεϊ, μια ταινία του Χόλιγουντ που αποδεικνύεται “προφητική”, οι κάρτες των Ιλλουμινάτι (οι αρχικές) που έχουν σχεδόν όλες επαληθευτεί – αν θέλουν να κάνουν όσα έχουν σκοπό να κάνουν, γιατί τότε πετούν νύξεις από δω κι από κει κάθε τόσο;

Την απάντηση ίσως την πάρετε από την ταινία του Walt Disney (ενός επίσης “πεφωτισμένου” που δεν του αφαιρέθηκε η ζωή αλλά περιμένει στη κρυογονική να βρεθεί τρόπος να γίνει καλά), το Tomorrowland. Ο… “κακός” ήρωας της ταινίας που θέλει την καταστροφή του πλανήτη Γη, εξηγεί το γιατί, ρίχνοντας το φταίξιμο στην απραξία και απάθεια των ανθρώπων:

Σε κάθε στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά οι άνθρωποι δεν θα το πιστεύουν. Και επειδή δεν το πιστεύετε, δεν κάνετε ό, τι είναι αναγκαίο για να γίνει πραγματικότητα. Εμμένετε σε αυτό το τρομερό μέλλον και εσείς οι ίδιοι παραδίδεστε σε αυτό, διότι αυτό το μέλλον δεν ζητά κάτι από εσάς σήμερα. Οπότε ναι, είδαμε το παγόβουνο και προειδοποίησαμε τον Τιτανικό. Αλλά όλοι σας κατευθύνεστε ολοταχώς προς αυτό. Γιατί; Επειδή θέλετε να βουλιάξετε! Εγκαταλείψατε!

Κι εδώ έρχεται το δεύτερο δίδαγμα της ιστορίας Τσάρλι. Πόση συνείδηση υπάρχει σε πόσους γονείς και με ποια μορφή; Όση και αυτή που διδάχθηκαν από το κατεστημένο. Στην εποχή που προωθείται ο υλισμός και η νοοτροπία των selfies, που η πνευματικότητα κοντεύει να ποινικοποιηθεί, που το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης -το οποίο είναι ο κορμός κάθε οικονομίας- καταρρέει, οι αλαζόνες κυρίαρχοι του κόσμου μας λένε – πάλεψε μας, αλλιώς θα σε πατήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη; Ο ένας μόνος του έχει τη δύναμη της Αλήθειας. Οι πολλοί, έχουν τη δύναμη της συλλογικής συνείδησης! Οπότε προφητείες αγίων ή “πεφωτισμένων” για τα μελλούμενα δεν ισχύουν γιατί, ο ίδιος ο Θεός, έδωσε αυτό το υπέροχο, πολύτιμο και δύσκολο “δώρο”, που λέγεται Ελεύθερη Βούληση.

Κι εδώ έρχεται και το τελευταίο δίδαγμα της ιστορίας, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ελεύθερη Βούληση. Σε αυτήν εντάσσονται όλες οι αποφάσεις και πράξεις των ενηλίκων. Σε αυτήν όμως πρέπει και δικαιούνται να εντάσσονται κι εκείνες που αφορούν στα ανήλικα παιδιά τους. Κανένα κράτος, κανενός είδους καθεστώτος δεν μπορεί να γίνει ο κηδεμόνας των παιδιών και να αποφασίζει την τύχη τους. Φυσικά, γενικοί νόμοι παραβίασης των δικαιωμάτων τους πρέπει να υπάρχουν, αλλά τόσοι όσοι που να μην παραβιάζονται τα γονικά δικαιώματα, γιατί τότε πάμε στο άλλο άκρο. Η παιδεία των γονιών καθρεφτίζεται στο παιδί τους. Οπότε αν υπάρχουν κακοί γονείς, είναι γιατί το σύστημα χωλαίνει στον τομέα της παιδείας. Και όχι τυχαία. Ο δυτικός τρόπος ζωής έχει πάρει διαζύγιο από την αισθητική, την ηθική και την πνευματικότητα – τα τρία απαραίτητα χαρακτηριστικά για μια υγιή κοινωνία.

Κι όσοι ακόμα καταφέρνουν μέσα σ’ αυτή τη βρώμα και κρατούν το σπιτικό τους καθαρό, θα τα βρουν ίσως δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα, ώστε να φέρουν τον κόσμο στα δικά τους παστρικά μέτρα.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να τελειώσει και… Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Ευχόμαστε δύναμη στον Τσάρλι και την οικογένεια του, για ό,τι αποφασίσει και θελήσει. Πολλές ανάλογες “ξεγραμμένες” περιπτώσεις, είχαν τελικά ένα καλύτερο τέλος από αυτό που κάποιοι προαποφάσιζαν… πριν το τέλος…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη