ΗΠΑ: Πτώση αμερικανικού αεροσκάφους τύπου KC-130

Η

Τα αεροσκάφη KC-130 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για πολλές χρήσεις

​Δεκαέξι είναι οι νεκροί από την πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους KC-130 στο Μισισίπι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.
Όπως έγινε γνωστό τροποποιημένο μεταγωγικό αεροσκάφος KC-130 Hercules των Αμερικανών πεζοναυτών, κατέπεσε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε αγροτική περιοχή στο Μισισίπι, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η πτώση του αεροσκάφους ανακοινώθηκε από την διοίκηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο Twitter. Ο κυβερνήτης του Μισισίπι περιέγραψε το περιστατικό ως “τραγωδία” σε ανακοίνωσή του, στο Facebook χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Picture

Τα αεροσκάφη KC-130 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε πληθώρα αποστολών, ενώ έχουν υποστεί διαδοχικές τροποποιήσεις προκειμένου ν’ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αποστολών τους. Μια από αυτές τις αποστολές είναι και οι χημικοί αεροψεκασμοί.

Το συγκεκριμένο, φέρεται να φορτώθηκε με εκρηκτικά, όπως δήλωσε ένας κρατικός στρατιωτικός υπάλληλος στο WMC.

“Υπάρχουν πολλά πυρομαχικά στο αεροπλάνο, γι ‘αυτό κρατάμε αποστάσεις, απλά δεν ξέρουμε τι θα κάνει, καίγεται λίγο, μετά πάει να σβήσει, μετά καίγεται λίγο περισσότερο και στη συνέχεια ξανασβήνει”, είπε στο WMC Action News.

Το Αμερικανικό Ναυτικό Σώμα επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν θαλάσσιο αεροσκάφος.

Οι ανακριτές δήλωσαν στο WMC ότι τα συντρίμμια έδειξαν ότι το αεροπλάνο εξερράγη στον αέρα.

Σύμφωνα με το cnn το FBI έσπευσε επί τόπου (?)

Αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αλλά ούτε και τον προορισμό και την αποστολή του.

Το επίσημο Tweet δεν συμπεριέλαβε λεπτομέρειες, δηλώνοντας ότι “θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες”. Αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατος 16 ατόμων. Το πολεμικό ναυτικό δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ως τώρα.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη