“Ο Κύκλος”: Κατάργηση της ιδιωτικότητας και Παγκόσμια Διακυβέρνηση μέσω των Social Media

&

Μπορείτε να φανταστείτε τις λειτουργίες των facebook, YouTube, Google και Twitter όλες μαζί σε μια πλατφόρμα να καταγράφουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σας και να την μοιράζεται με δισεκατομμύρια χρήστες σ’ όλον τον πλανήτη; Αυτός είναι ο “Κύκλος”, που μεταμορφώνει την ιδιωτικότητα σε reality show, ενώ αναλαμβάνει και ρόλο ελεγκτή μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Η ταινία που από χτες προβάλλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους, έχει δεχτεί εξαιρετικά κακές κριτικές, όπως συμβαίνει με κάθε ταινία που προσπαθεί να αφυπνίσει έστω και με χλιαρό τρόπο, αφού το μήνυμα της είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. Μπορεί μια τέτοια εφαρμογή αν χρησιμοποιηθεί σωστά να σώσει ακόμα και ζωές; Θα φέρει νόμο και τάξη στην κοινωνία και στη διαφθορά των πολιτικών; Έχει και τις καλές της πλευρές, όπως αυτές που αφορούν στην ιατρική παρακολούθηση;

Το περίεργο είναι ότι το δυστοπικό της σενάριο είναι τόσο, μα τόσο κοντά στην πραγματικότητα, που ίσως κανείς δυσκολευτεί να την δει λόγω της μικρής απόστασης. Χρήζει πραγματικά κοινωνικής έρευνας πως οι πολίτες, ενώ “βλέπουν” τους κινδύνους της κυριαρχίας των social media και της κατάργησης της ιδιωτικότητας, συνεχίζουν ωστόσο να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά. Never offline!

Το δε “φανταστικό” campus της εταιρείας τεχνολογίας που έχει θέμα η ταινία, μοιάζει εκπληκτικά με αυτό που ετοιμάζει το facebook για τους δικούς της υπαλλήλους!

Μοναξιά; Μπορεί. Δείτε το νέο μου παπούτσι, να το σκυλί μου, η κόρη μου έκανε πάρτι γενεθλίων, δείτε τι μαγείρεψα. Κι από την άλλη, η εδώ και ετών εκπαίδευση του κοινού μέσω των reality shows όπως τα Big Brother, Fame, Survivor και δεν συμμαζεύεται, το έκαναν να εξοικειωθεί με τις κάμερες παρακολούθησης, ενώ από την άλλη, να γουστάρει να παίρνει μάτι την καθημερινότητα των άλλων. Συμμετέχει και φανατίζεται, σε ένα Truman Show ή Hunger Games μαζί.

Διαβάστε στη Γάτα την παρουσίαση της ταινίας και δείτε αποσπάσματα, την οποία όλοι οι κριτικοί έθαψαν, ενώ επελέγη η καλοκαιρινή σεζόν για προβολή της, για να πάει ακόμα πιο άπατη.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη