H Google θα αμολήσει 2 εκατομμύρια μολυσμένα κουνούπια!

H

Ναι καλά διαβάσατε: Η Verily, η “αδελφή” επιστημονική εταιρεία της Google, σκοπεύει να απελευθερώσει 20 εκατομμύρια κουνούπια στο Φρέσνο, στην Καλιφόρνια, τα οποία έχουν μολυνθεί με βακτήρια που τα αναγκάζει να είναι στείρα

Η Verily, η “αδελφή” επιστημονική εταιρεία της Google, σκοπεύει να απελευθερώσει 20 εκατομμύρια κουνούπια στο Φρέσνο, στην Καλιφόρνια, τα οποία έχουν μολυνθεί με βακτήρια που τα αναγκάζει να είναι στείρα. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια προγράμματα, αυτά τα κουνούπια δεν είναι γενετικά τροποποιημένα, απλά είναι… μολυσμένα!

Θα μπορούσε να είναι η πλοκή μιας μετα-αποκαλυπτικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας: μια τεχνολογική επιχείρηση πρόκειται να απελευθερώσει 20 εκατομμύρια κουνούπια γεμάτα βακτήρια στην καρδιά της Καλιφόρνιας. Όμως, οι εμπειρογνώμονες που ηγούνται της προσπάθειας λένε ότι θα μπορούσε τελικά να προσφέρει έναν τρόπο να εξολοθρεύσουν το «πιο θανατηφόρο ζώο στον κόσμο», αποτρέποντας τις ασθένειες των κουνουπιών και τελικά σώζοντας ζωές.

Σε αντίθεση με άλλες σύγχρονες προσεγγίσεις για την εξάλειψη των «κακών εντόμων», η τεχνική που ξεκίνησε σήμερα με το πρόγραμμα Debug της Verily δεν βασίζεται στη γενετική τροποποίηση. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ένα βακτήριο που απαντάται στη φύση και τα προκαλεί να παράγουν “ζούφια” αυγά.

Το Debug Fresno θα είναι το πρώτο πεδίο μελέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου ελέγχου, καθιστώντας έτσι τους πολίτες πειραματόζωα, αφού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της περιοχής. Τους ρώτησε, άραγε, κανείς;

Η προσπάθεια διεξάγεται από την Verily Life Sciences, μια μητρική εταιρεία της Alphabet Inc, της Google, σε συνεργασία με την MosquitoMate και την Consolidated Mosquito Abatement District της Fresno County.

Τα φερόμενα ως «καλά έντομα» μολύνονται με τα βακτηρίδια που ονομάζονται Wolbachia για να στοχεύσουν το κουνούπι Aedes aegypti, το οποίο λέγεται ότι φέρει μια σειρά από δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες όπως τον ιό Zika, τον δάγκειο και το chikungunya.

Όταν αυτά τα στείρα αρσενικά κυκλοφορήσουν σε όλο το Fresno για να ζευγαρώσουν με τους άγριους πληθυσμούς, τα άγρια ​​θηλυκά δεν θα είναι σε θέση να αναπαράγουν με επιτυχία.

Οι ειδικοί λένε ότι τα αρσενικά δεν μπορούν να τσιμπήσουν, οπότε δεν θα μεταφέρουν έτσι ασθένειες. Απλά πάνε να ζευγαρώσουν με τα θηλυκά. Τι θα συμβεί όμως αν τα “στείρα” θηλυκά τσιμπήσουν ανθρώπους;

Την απάντηση θα δώσει το μέλλον, όπως την έδωσε στη Βραζιλία, όπου μετά εφαρμογή ανάλογου πειράματος με γενετικά τροποποιημένα κουνούπια, άρχισε η τεράστια αύξηση στα κρούσματα μικροεγκεφαλίας, την οποία απέδωσαν στον Ζίκα που υποτίθεται θα εξάλειφε το μεταλλαγμένο κουνούπι!

Γενικώς, η επιστημονική κοινότητα έχει καβαλήσει το καλάμι και τρέχει με χίλια, ενώ η παγκόσμια ελίτ, όχι μόνο της έχει μπλοκάρει τα φρένα, αλλά την τροφοδοτεί με καύσιμο. Στην τελική, όσο λιγότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, τόσο και λιγότερους θα τσιμπούν. Αφανίστε τότε τους πληθυσμούς ανθρώπων και ζώων για να σκοτώσετε τα κουνούπια. Να μια αποτελεσματική μέθοδος!

Το πρόγραμμα στηρίζει και η Microsoft – όχι που θα άφηνε ο Gates τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη