Κλιματικές αρλούμπες από τους γνωστούς “καταρριψίες” του διαδικτύου

Κ

 Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Πως θα λείψει από την ατζέντα τους η Κλιματική Αλλαγή;

Όταν παίρνουν φόρα, φόρα κατηφόρα στις “καταρρίψεις”, τα Ελληνικά Hoaxes δεν λογαριάζουν τίποτα – ούτε γεγονότα, ούτε λογική.

Αποφάσισαν να “καταρρίψουν” ένα άρθρο σχετικό με την τρομοκρατία που δεχόμαστε καθημερινά για το ότι η “Γη βρίσκεται στο χείλος μια μαζικής εξαφάνισης ειδών χλωρίδας και κυρίως πανίδας, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι όλα προπαγάνδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων;”.

Έτσι ο αρθρογράφος των απομυθοποιητών του διαδικτύου, Θάνος Επαχτίτης, ανέλαβε (δυστυχώς) για μια ακόμα φορά το έργο αυτό, για να μας διαφωτίσει με… τον σκοταδισμό του.

Οι μελέτες προειδοποιούν ότι δεν κινδυνεύουν μόνο η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη αλλά σύντομα ακόμη και ο άνθρωπος θα βρεθεί σε επισφαλή θέση όσον αφορά την επιβίωσή του.

Και παραθέτει άρθρο από το δικό του προσωπικό σάιτ, το fuckchecker,  ε συγνώμη, το factchecker ήθελα να πω, όπου ο “αναλυτής και ερευνητής” μας ενημερώνει σχετικά με τα 5+1 περιστατικά μαζικής εξαφάνισης ζωής που συνέβησαν στη Γη. Το ένα είναι το εξής:

Η μαζική εξαφάνιση της ύστερης Δεβόνιας εποχής. 
Συνέβη πριν 370.000.000 χρόνια πιθανότατα λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη εξαιτίας αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας. Εξαφανίστηκε το 50% των ειδών σε ξηρά και θάλασσα.

Μιλάμε για 345 έως 405 εκατομμύρια χρόνια πριν, για τα οποία όχι μόνο οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει, αλλά κάνουν λόγο για πιθανή παγκόσμια ψύξη, όπως εκείνης στα τέλη της Ορδοβισίου εποχής, που έλαβε χώρα πριν από 440.000.000 χρόνια πιθανότατα λόγω κλιματικής μεταβολής που οδήγησε σε μια μαζική εποχή των παγετώνων.

Που την βρήκε, λοιπόν, την υπερθέρμανση ο φοβερός αναλυτής, ένας Θεός το ξέρει και το κεφάλι του.

Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζει ούτε ο αναλυτής, αλλά ούτε το κεφάλι του, είναι ότι η αυξημένη δραστηριότητα των ηφαιστείων, όχι μόνο δεν υπερθερμαίνει τον πλανήτη, αλλά τον δροσίζει. Γι’ αυτό και οι “ειδικοί” περιμένουν κάποιο μεγάλο μπουμ να ξαναγίνει, ανάλογο με την έκρηξη του ηφαιστείου το 2010 στην Ισλανδία, για να μελετήσουν το φαινόμενο, ενώ οι Γεωμηχανιστές έχουν στην εργαλειοθήκη τους, εκτός από τους αεροψεκασμούς, και τις τεχνητές εκρήξεις ηφαιστείων ή το ψέκασμα της ατμόσφαιρας με ηφαιστειακή τέφρα, για διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Κατά τα άλλα, θεωρεί ότι “κατέρριψε” το δημοσίευμα. Καλά αυτός τι θεωρεί, αμ οι άλλοι που τους διαβάζουν;

Ξέρουμε, στον πόλεμο, όλα επιτρέπονται, ακόμα και στον Infowar. Αλλά τέτοιες κοτσάνες, είναι πραγματικά σαν να πυροβολείς τα πόδια σου!

Μην ανησυχείτε για τα είδη, βρε παιδιά, τουλάχιστον οι κατσαρίδες, οι σαύρες και τα φίδια, έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά στις κλιματικές αλλαγές λόγω του ότι έρπονται και χώνονται στη γη. Με τα πρόβατα… χμμ… εκεί θα έχουμε ένα πρόβλημα!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη