Αποβολή από το σχολείο με κλήρωση!

Α

Αφού καταργείται η αριστεία για την επιλογή του σημαιοφόρου και θα γίνεται με κλήρωση, γιατί να μην εφαρμοστεί ο ίδιος τζογαδόρικος κανόνας και για τις σχολικές ποινές, όπως η αποβολή από την τάξη ή το σχολείο;

Είναι κάποιος μαθητής ανήσυχος στο μάθημα και προκαλεί αναστάτωση; Ο καθηγητής έχει δικαίωμα να τον αποβάλει και να τον στείλει στη διεύθυνση για την ώρα του μαθήματος του. Κακώς. Να γίνεται κλήρωση κι όποιου του κάτσει, έκατσε -έξω!

Το ίδιο να ισχύει και για τις πολυήμερες αποβολές για πιο σοβαρά παραπτώματα. Κλήρωση στην τάξη ποιος θα φάει την τριήμερη, άντε κι άλλη μια κλήρωση σε όλα τα τμήματα. Η Θεά Τύχη δεν μπορεί να δουλεύει αποκλειστικά για τις επιβραβεύσεις, πρέπει να αναλάβει και το ποινικό μέρος, σωστά;

Και είναι και το θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών. Τι την θέμε την αξιολόγηση; Κλήρωση! Και μάλιστα για τους καθηγητές προτείνω να γίνει σε μορφή ξυστού.

Να ετοιμαστούν τόσα καρτελάκια με θετικά αποτελέσματα, τόσα με μέτρια, τόσα με κακά και να μοιραστούν στους καθηγητές. Να οριστεί μέρα και ώρα που όλοι μαζί θα τα ξύσουν ταυτόχρονα, τα καρτελάκια εννοώ, κι ό,τι του βγει του καθενός!

Προτείνω, μάλιστα, όλο αυτό το τζογαδοροξύσιμο, είτε για τη σημαία, είτε για τις αποβολές, είτε για την αξιολόγηση, να το αναλάβει ο ΟΠΑΠ. Να δουλέψει και λίγο ο έρμος ο ιδιωτικός τομέας. Τα πουλάμε σε μαθητές και καθηγητές προς 10 λεπτά το καρτελάκι και τα έσοδα θα πάνε στον ΟΠΑΠ (για καλό σκοπό) ενώ το κράτος θα εισπράξει το ΦΠΑ του (πάλι για καλό σκοπό).

Το ίδιο καρτελοτζογαδοροξυστό σύστημα μπορεί να ισχύσει και για όπου δίνονται υποτροφίες. Γιατί να πάρει ο άριστος υποτροφία; Επειδή, δηλαδή, είχε κότσια και διάβασε, ενώ ο άλλος ο καημένος δεν άντεχε; Κλήρωση!

Νομίζω τα έλυσα για σήμερα τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αύριο θα αναλάβω το συνταξιοδοτικό να λύσω. Νέες περικοπές θέλει η Τρόικα;

Κλήρωση!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη