Άσκηση σχολείου: Τα παιδιά όμηροι υπό την απειλή ότι θα τα σκοτώσουν!

Ά

Μιλούν για την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους, που στο κάτω κάτω οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά έχουν αποδειχτεί οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες όλων των αιώνων ενάντια στους δικούς τους πολίτες. Πρόκειται για τις δυτικές κυβερνήσεις ΗΠΑ και κάποιες της Ευρώπης, οι ίδιες που συμμετέχουν ενεργά και στον τρομοκρατικό Καιρικό Πόλεμο 

Μια πρόσφατη αγωγή από τη Χαβάη δείχνει την έκταση της αμερικανικής κουλτούρας φόβου και πώς η παραφροσύνη της βασανίζει και τραυματίζει τη νεολαία της Αμερικής.

Για περισσότερο από 10 λεπτά, τα παιδιά μέσης σχολικής μονάδας στη Χονολουλού, κρατήθηκαν όμηροι από έναν εξοργισμένο μανιακό με μάσκα κι ένα σφυρί στο χέρι, ενόσω απειλούσε να τα σκοτώσει όλα. Φυσικά, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι αυτή άσκηση, που έγινε με τη συμμετοχή ενός σχολικού υπαλλήλου που φορούσε τη μάσκα και κρατούσε το σφυρί και απειλεί να σκοτώσει παιδιά, έγινε για την “ασφάλεια αυτών των παιδιών.”

Λοιπόν, η Michelle και ο Eddie Chavez δεν έχαψαν αυτή τη δικαιολογία.

Σύμφωνα με έκθεση της Courthouse News, το ζευγάρι έχει υποβάλει από τότε μια ομοσπονδιακή αγωγή για το περιστατικό αυτό:

Μια καταχρηστική άσκηση ομηρίας, κατά την οποία ένας μασκοφόρος απειλούσε μια τάξη μέσης εκπαίδευσης με ένα σφυρί, προκάλεσε σε ολόκληρη την τάξη δάκρυα και τουλάχιστον σε ένα κορίτσι μετατραυματική αγχώδη διαταραχή, είπαν οι γονείς της στο δικαστήριο.

Οι Michelle και Eddie Chavis μήνυσαν τη Χαβάη και το κρατικό Υπουργείο Παιδείας στις 7 Σεπτεμβρίου στο Court of First Circuit.

Σύμφωνα με την παράξενη καταγγελία, η κόρη τους και η τάξη τους στο Kaimuki Middle παρακολουθούσαν ένα βίντεο σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015. Ξαφνικά, «ένας άντρας που φορούσε μια μάσκα μπούκαρε στην τάξη με ένα μεγάλο σφυρί απειλώντας τους μαθητές με σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο», αναφέρει η καταγγελία.

Η καταγγελία συνεχίζει: “Οι ανήλικοι μαθητές είχαν άμεσο φόβο για τη ζωή τους. Ο μασκοφόρος τότε βγήκε έξω από την τάξη με τον δάσκαλο της τάξης να τρέχει ξοπίσω του, προφανώς αναζητώντας τον καλυμμένο άνθρωπο. Μετά την επιστροφή του καθηγητή στην τάξη, ο δάσκαλος κλείδωσε τις πόρτες της τάξης και κάλεσε το σχολικό γραφείο να ειδοποιήσει τη σχολική διοίκηση του μασκοφόρου.

Η κόρη του Chavis τέθηκε σε φροντίδα ψυχολόγου για δύο χρόνια. Συνεχίζει να υποφέρει από το άγχος της άσκησης και το σύνδρομο του μετατραυματικού στρες.

Οι γονείς της ζητούν ειδικές αποζημιώσεις για αμέλεια, παραβίαση καθήκοντος περίθαλψης, σωματικές βλάβες, ιατρικά έξοδα και απώλεια της απόλαυσης της ζωής.

Εκπροσωπούνται από τον Harrison Kiehm.

Η άσκηση έγινε το 2015 και οι υπάλληλοι του σχολείου έσπευσαν να υπερασπιστούν την απόφαση. Απαντώντας σε μια έρευνα στα νέα του KHON 2, το Τμήμα Παιδείας δημοσίευσε μια δήλωση, σημειώνοντας: “Οι ασκήσεις ασφάλειας παρέχουν καταστάσεις πραγματικής ζωής όπου τα σχολεία μπορούν να αναλύσουν περιοχές ισχυρών και αδύναμων. Για να επιτευχθεί αυτό, οι σπουδαστές δεν ενημερώνονται όταν θα πραγματοποιηθεί μια άσκηση”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr. Suzanne Gelb, αυτές οι εμπειρίες “μπορεί να είναι πολύ καταστροφικές. Μπορεί να οδηγήσουν σε εφιάλτες. Μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση προβληματικών συμπεριφορών.  

Οι γονείς αναρωτιούνται τι είναι ακριβώς αυτό που το σχολείο προσπαθούσε να «διδάξει» στα παιδιά με αυτήν την άσκηση. Δεν αντλήθηκαν διδάγματα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν απλά ένας μακρύς κατάλογος τραυματισμένων παιδιών.

Άρα… αποστολή εξετελέσθη!

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη