Υπερωρίες δουλεύει ο ‘Δαίδαλος’ με υδροστρόβιλους, χαλάζι, καταιγίδες

Υ

Σύμφωνα με την νέα μόδα, οι καιρικές βόμβες, δηλαδή οι τεχνητοί τυφώνες και καταιγίδες έχουν ονοματεπώνυμο…

Σήμερα μας έριξαν την “αναμενόμενη” καιρική βόμβα ονόματι ‘Δαίδαλος’, με έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τα δυτικά της χώρας  και αργότερα μέσα στην ημέρα να εκδηλώνονται στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί επικρατούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά,  ενώ ήδη η κακοκαιρία έχει πλήξει την Κεφαλονιά, την Πρέβεζα και την Πάτρα.

Πως εξηγούν το φαινόμενο οι μετεωρολόγοι

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε μια ασυνήθιστη, για την περιοχή μας αλλά και για την Ευρώπη, ξηρασία, η οποία οφειλόταν σε έναν αντικυκλώνα που κάλυπτε τα 2/3 της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ως αποτέλεσμα, η ατλαντική ροή χαμηλών βαρομετρικών δεν μπορούσε να εισέλθει στην Ευρώπη.

Ο εν λόγω αντικυκλώνας κατέρρευσε πριν από λίγες μέρες πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την εισβολή των χαμηλών εξ Ατλαντικού βαρομετρικών στην Ευρώπη. Ένα λοιπόν ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό, ο «Δαίδαλος», όπως το ονομάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα είναι αυτό που ευθύνεται για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα και στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Και στη συνέχεια τα ΜΜΕ αναφέρονται στον υδροστρόβιλο στην Κεφαλονιά

Ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας έξω από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς: Ένας υδροστρόβιλος «χτύπησε» σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του χωριού Μηνιές.

Το διπλό κυκλικό σύστημα θύελλας έπληξε τη θαλάσσια περιοχή των Μηνιών, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Από το σπάνιο φαινόμενο ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Δύο ακόμη υδροστρόβιλοι εκδηλώθηκαν αργότερα στα χωριά Λειβαθώ και Παλική.

Στην Πάτρα εκδηλώθηκε έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους, έπεσαν δέντρα και κλαδιά, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις, πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρίο – μπλα μπλα μπλα… οι γνωστές καταστροφές. Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοχή του δήμου Πάργας, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους.

Πως εξηγεί το φαινόμενο η AllNewz

Κατ’ αρχάς το “φαινόμενο” δεν είναι ένα, αλλά είναι πολλά.

1ο Φαινόμενο:

Οι συνεχείς έντονοι αεροψεκασμοί που βιώσαμε τελευταία στη χώρα μας, είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας και ανομβρία, αφού όπως γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα, ΌΛΟ ΤΟ ΝΕΡΌ ΜΕΤΑΦΈΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΊΑ, η οποία έφαγε όχι μια, αλλά δυο τεχνητές ισχυρές καταιγίδες. Συνεπώς η ξηρασία ήταν της Ευρώπης, αλλά ΚΑΙ της Αφρικής, την οποία έχουν χεσμένη και ποτέ δεν αναφέρονται σε αυτήν, αλλά η Ιρλανδία ήταν… εκτός ξηρασίας. Ή… Ευρώπης, αν θέλετε.

2ο Φαινόμενο:

Μέχρι και σήμερα, αμείωτοι συνεχίστηκαν οι χημικοί αεροψεκασμοί. Και αυτό το “φαινόμενο” δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε τυχαίο. Ιονίζοντας με χημικά μέταλλα την ατμόσφαιρα, μπορείς να κάνεις χειραγώγηση καιρού και να παίξεις μπάλα με την υγρασία. Εδώ ξηρασία κι εκεί πλημμύρα και τούμπαλιν. Δείτε λοιπόν με τι τρόπο ο αντικυκλώνας κατέρρευσε πάνω από τη χώρα μας.

This slideshow requires JavaScript.

3ο Φαινόμενο:

Υδροστρόβιλοι και ανεμοστρόβιλοι ήταν κάποτε σπάνιο φαινόμενο για την Ελλάδα. Όχι πια. Ειδικά η Ρόδος των… “Ιπποτών”, μαζί με τις ποδίτσες, κάθε τόσο φοράει κι από έναν τέτοιο. Βάλτε τις δυο λέξεις ξεχωριστά στην εύρεση του σάιτ και μετρήστε άρθρα.

4ο Φαινόμενο:

Αχ… Αυτό το φαινόμενο ούτε σπάνιο είναι, αλλά και μεγάλος πόνος! Να καλύπτουν μετεωρολόγοι και μίντια το έγκλημα της εποχής μας, το μεγαλύτερο όλων των εποχών από εμφάνισης ανθρώπου! Και μετά να σου λένε φταίει η “ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή”. Όχι. Αυτό το φαινόμενο δειλίας και προδοσίας είναι παμπάλαιο, όσο παλιό είναι και το αρχαιότερο επάγγελμα…

© Allnewz

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη