Οι Παγκόσμιοι ηγέτες πραγματοποίησαν τέσσερις προσομοιώσεις πανδημιών τον περασμένο χρόνο!

Ο

 

  • Οι Παγκόσμιοι ηγέτες έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις προσομοιωμένες πανδημίες τον περασμένο χρόνο
  • Η τελευταία, στην Παγκόσμια Τράπεζα αυτό το μήνα, αφορούσε υπουργούς από 12 χώρες
  • Πέρασαν 90 λεπτά ανταποκρινόμενοι σε ένα «ζωντανό, ρεαλιστικό» σενάριο μιας επιδημίας
  • Η προσομοίωση έδειξε ότι οι οργανισμοί δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν «μη συμβατικές» μεθόδους επικοινωνίας, καθώς και το ευρύ κοινό

Αν νομίζετε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν ανησυχούν για την Ανθρωπότητα, γελιέστε. Ανησυχούν τόσο πολύ, που σκέφτονται… πως θα την ξεκάνουν! Ένας πολύ καλός τρόπος μαζικού αφανισμού, είναι και η πανδημία. Λίγο άγριος; Υπάρχει και δεύτερο, πιο “λάιτ” σενάριο, δείτε παρακάτω…

Σε μια σειρά 90λεπτων συνεδριάσεων, υπουργοί από 12 χώρες, καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αντιμετώπισαν «ρεαλιστικά» υποθετικά σενάρια για μια θανατηφόρα ασθένεια που διασχίζει τα σύνορα, παρακολουθώντας ειδήσεις και κοινωνικά μέσα. Και κατέληξαν: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια «αναπόφευκτη» πανδημία.

Πρόκειται για μια απόπειρα να εκτιμηθεί ο λόγος για τον οποίο η παγκόσμια αντίδραση στην επιδημία Ebola του 2014 ήταν τόσο αδύναμη και να γεμίσουν αυτά τα κενά πριν από μια άλλη καταστροφή.

Αλλά ανώτερα στελέχη που συμμετείχαν στις προσομοιώσεις είπαν στην Washington Post ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

Μία από τις μεγαλύτερες ατέλειες, είπαν οι ειδικοί, είναι μια ξεπερασμένη προσέγγιση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και το γεγονός ότι οι οργανισμοί δεν είναι συνηθισμένοι – ή δεν είναι πρόθυμοι – να υιοθετήσουν μια κουλτούρα δημοσίευσης πληροφοριών και ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο όπως κάνει το ευρύ κοινό.

“Ειλικρινά δεν είμαστε έτοιμοι για μια μεσαίου μεγέθους πανδημία”, δήλωσε ο Ρον Κλάιν, επικεφαλής του προσωπικού του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος ενήργησε ως τσάρος του Ebola κατά τη διάρκεια της επιδημίας πριν από τρία χρόνια.

Ααα! Αυτό όμως που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό, αφού τα ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα, είναι ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, μόλις λίγα 24ρα πριν παραδώσει τον θρόνο του στον Τραμπ, υπέγραψε μια νέα εκτελεστική εντολή που διατάζει τουλάχιστον 9 διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες της Αμερικής να συμμετάσχουν σε μια «παγκόσμια ατζέντα υγειονομικής ασφάλειας» από απειλές μολυσματικών ασθενειών». Όπως καταλαβαίνετε, η “διαταγή” θα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα!

Σύμφωνα με την Post, η τελευταία προσομοίωση – που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας αυτό το μήνα – αφορούσε μια υποθετική ανάρτηση στο Instagram σχετικά με έναν εργαζόμενο κρουαζιερόπλοιου που μολύνθηκε με μια θανατηφόρα ασθένεια.

Οι Υπουργοί είχαν την εντολή να ανταποκριθούν συντονίζοντας τους αρμόδιους υπουργούς σε άλλα τμήματα και χώρες, καθώς και να προβούν σε ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας για την προστασία του κοινού και τον έλεγχο της απειλής.

Το βασικό πρόβλημα που εντόπισαν είναι ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί δεν ήξεραν πώς να χρησιμοποιούν τις «μη παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας» – όπως τα social media και το WhatsApp – για να μεταδίδουν πληροφορίες με γρήγορο και ρευστό τρόπο.

Τα έθνη επίσης παρεμποδίζονται από τους φόβους της πτώσης του τουρισμού.

Σύμφωνα με την Mail, έχουν ήδη γίνει τέσσερις τέτοιες ασκήσεις κατά το παρελθόν έτος η μία μάλιστα στην Ελβετία έγινε… σε συνεργασία με το ίδρυμα Gates – αλίμονο! Αν δεν συμμετάσχει ο κος ‘βελόνας’ ποιος θα συμμετάσχει; Πως και πως περιμένει μια πανδημία για να μας χώσει σε όλους από μια ένεση!

Αλλά, όπως γράφει το άρθρο, “οι ειδικοί αναμένουν τουλάχιστον ακόμη τέσσερις, αν όχι περισσότερες το επόμενο έτος εν μέσω αυξανόμενων ποσοστών ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και απειλητικών φόβων για μια θανατηφόρα εστία γρίπης.

UTOPIA

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιες  κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές ταινίες τόσο “προφητικές”; Προφανώς πληροφόρηση εκ των έσω. Αν δεν έχετε δει το σήριαλ, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δείτε. Αυτό το σενάριο, είναι το δεύτερο και καλύτερο σενάριο μιας τεχνητής πανδημίας.

Σ’ αυτό το “σενάριο” δεν υπάρχει αληθινή απειλή πανδημίας. Όλα είναι ένα ψέμα για να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί. Σ’ αυτό το σενάριο, κανείς δεν πεθαίνει από καμιά αρρώστια, ούτε και από τα εμβόλια. Αλλά σε αυτό το σενάριο, υπάρχει ένα συστατικό μέσα στο εμβόλιο που θα καταστήσει την πλειοψηφία των πληθυσμών στείρους. Όσοι ζουν, έχει καλώς. Μετά… πάπαλα!

Το σήριαλ είχε μεγάλη επιτυχία, είχε δυο κύκλους, αλλά δεν πρόλαβε τον τρίτο γιατί κυνηγήθηκε όσο κανένα άλλο σήριαλ και απαγορεύτηκε. Διαβάστε εδώ το παλιό μας αφιέρωμα και δείτε σκηνές.

Ποιο από τα δυο σενάρια θα επιλέξουν είναι θέμα που αφορά στο πόσο βιάζονται. Μια πανδημία μπορεί να “ξεφορτωθεί” αρκετά εκατομμύρια πληθυσμών μαζικά, θα δημιουργήσει ωστόσο πολλά άλλα προβλήματα. Τα θέλουν; Τους χρειάζεται τόσο χάος;

Στη δεύτερη περίπτωση, το ξεπάστρεμα παίρνει χρόνο, αλλά είναι… “ειρηνικό”. Αναίμακτο και χωρίς τύψεις αφαίρεσης ζωής. Θα πουν στους εναπομείναντες ότι στη βιασύνη να ετοιμαστούν μαζικά τόσα πολλά εμβόλια έγιναν λάθη και το έγκλημα θα παραμείνει ανεξιχνίαστο. Μήπως θα είναι και το μοναδικό;

Στο τέλος θα δώσουν και στα τομάρια τους ένα Νόμπελ Ειρήνης που κατάφεραν να σώσουν τον κόσμο από μια πανδημία, αλλά… και τον πλανήτη από τον κόσμο!

Όπως είπε ο Σέξπιρ, η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι δαίμονες είναι εδώ… Και σε θέσεις εξουσίας, θα προσέθετα!

© AllNewz

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη