ΕΚΤΑΚΤΟ: Μείωση φόρου στο 5% – Τρέξε κόσμε!

Ε

Αυτή είναι αριστερή κυβέρνηση, αμ πουώς;! Μείωσε τους στο μόλις 5%! Τίποτα, δηλαδή!

Που τους μείωσε; Στο ψωμί;

Όχι!

Στο γάλα;

Όχι!

Στα μακαρόνια;

Όχι!

Στα φρούτα και λαχανικά;

Όχι!

Ε, που στο διάολο τους μείωσε;

Στις τηλεοπτικές διαφημίσεις!

Μάλιστα!

Στο 5% από 20% που είναι σήμερα, θα μειωθεί  ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια, μετά από τροπολογία που υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Το κείμενο της τροπολογίας υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε αυτό προβλέπεται γενναία μείωση του συντελεστή φορολόγησης των τηλεοπτικών διαφημίσεων που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες καναλιών σε 5% από 20% που είναι σήμερα.

Η μείωση θα ισχύσει από 1η Απριλίου 2018 (λέτε να είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο;) και θα αφορά τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που θα λάβουν άδεια από τον επικείμενο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το «δώρο» των 20 εκατ. ευρώ ανά έτος προωθήθηκε για την εξισορρόπηση της εισφοράς 2% επί του τζίρου που επιβλήθηκε στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, δηλαδή σε κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ίντερνετ και λοιπές μιντιακές επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο ΕΔΟΕΑΠ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις προτεινόμενες διατάξεις «επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου».

Δεν πειράζει που θα έχουμε μείωση κρατικών εσόδων, φτάνει να ενισχυθεί ο ευαίσθητος αυτός “ιδιωτικός” τομέας της προπαγάνδας (δεξιάς και αριστεράς, ίδια μνημονιακή είναι), της “σωστής” ενημέρωσης για την κλιματική τρομοκρατία, της “φιλανθρωπίας” στυλ Όλοι Μαζί Μπορούμε (να έχετε μόνο εσείς βάρη και περικοπές) της υψηλού επιπέδου ψυχαγωγίας (όχι τόσο πολύ θέατρο και κλασσική μουσική και ποιοτικές ταινίες, βάλτε και κανένα Survivor, Nomads, τηλεπαιγνίδια και ό,τι αμερικάνικο σκουπιδαριό διαστροφής κυκλοφορεί).
Δεν πειράζει που θα έχουμε μείωση κρατικών εσόδων, λέμε! Έχουμε τους γνωστούς μακάκες που θα το καλύψουν. Κάτι παππούδες, κάτι ένστολοι, κάτι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί – κόψτε κόψτε από την μιντιακή ελίτ, έχουν ανάγκη οι εφοπλιστές μας να κρατήσουν ανοικτή τη φωνή της αλήθειας (τους και μόνο).
Δεεεν πειράζει που θα έχουμε μείωση κρατικών εσόδων, αντέχουμε! Σώστε τα κανάλια, σώστε τις τράπεζες που δίνουν συνέχεια διαφημίσεις (με δικά μας λεφτά) στα κανάλια, όπως το “αποταμιεύω”. Μια τέτοια σημαντική διαφήμιση δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής όλου του ελληνικού λαού που δεν ξέρει τι να κάνει όλον αυτόν τον πακτωλό που του περισσεύει κάθε μήνα!
Εύγε στην αριστερά! Αυτό λέγεται… “ιδιωτικός” τομέας!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη