Fake News: «Ο πιο κρύος Δεκέμβρης του πιο ζεστού χειμώνα»

F

Απαιτείται γερή δόση υπομονής και ψυχραιμίας για να παρακολουθήσει κανείς με νηφαλιότητα την σουρεαλιστική κατάσταση όχι μόνο του καιρού, όπως αυτός πλέον έχει γίνει κλωτσοσκούφι, αλλά και των όσων γράφονται με απόλυτη σοβαροφάνεια από τους “ειδικούς”!

Οπότε και ο τίτλος μαρτυράει το σουρεάλ που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον πιο κρύο Δεκέμβρη της επταετίας

Μπορεί οι μετεωρολόγοι να λένε ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ένας από τους πιο θερμούς στην ιστορία, ωστόσο ο Δεκέμβρης δεν φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή την πρόβλεψη, καθώς θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ψυχρή παραφωνία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να είναι ο πιο κρύος Δεκέμβρης από το 2010, ιδιαίτερα το πρώτο 15ήμερο, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει σε κανονικές θερμοκρασίες.

Το ψυχρό κύμα αναμένεται λόγω των υψηλών πιέσεων από Ισλανδία και ΝΔ Ρωσία που θα μεταφέρουν τους αρκτικούς ανέμους νότια. 
Αν και η Ευρώπη φαίνεται πλήρως εφοδιασμένη με ηλεκτρική ενέργεια και αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία είναι υψηλότερα από τον συνήθη μέσο όρο για την εποχή, αυτά τα «μαξιλαράκια» ενεργειακής ασφάλειας μπορεί να δοκιμαστούν αν παραταθεί το δριμύ ψύχος. Οι προβλέψεις λένε πως η Κίνα θα αντιμετωπίσει ελλείψεις φυσικού αερίου φέτος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανταγωνισμό στην προμήθεια LNG με την Ευρώπη, τη στιγμή που ήδη τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές του τελευταίου έτους.

Στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να υποχωρήσουν σημαντικά το Σαββατοκύριακο, πολύ πάνω από τους 3,4 βαθμούς Κελσίου που πέφτουν κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια.

Κάτω του μηδέν προβλέπεται η θερμοκρασία στην Τσεχία.

Το δριμύτερο ψύχος θα το έχει η Νορβηγία, τις πρώτες 15 μέρες του Δεκέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικά ήπιος χειμώνας αναμένεται να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις μεγάλες αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, ενώ τα υψηλά αποθέματα φ/α μπορεί να μην οδηγήσουν στις μεγάλες ελλείψεις που είδαμε πέρυσι. Η τιμή σποτ του LNG στη ΒΑ Ασία αυξήθηκε κατά 20 σεντς την περασμένη εβδομάδα στα 9,90 δολ ανά ένα εκατ. θερμικές μονάδες, σε υψηλά τριετίας σχεδόν, σύμφωνα με τη World Gas Intelligence.

 

Τώρα πως βαπτίζεται ολόκληρος ο χειμώνας από τους πιο θερμούς στην ιστορία (ποια ιστορία;) ενώ ο Δεκέμβρης θα “ξουρίσει” όσο δεν ξούρισε εδώ και 7 χρόνια, ίσως θα πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του ΣΚΑΙ να μας το εξηγήσει. Γιατί ακόμα κι όταν “ξουρίζει”, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πιστεύουμε ότι έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη!

Το ψυχρό κύμα αναμένεται λόγω των υψηλών πιέσεων από Ισλανδία και ΝΔ Ρωσία που θα μεταφέρουν τους αρκτικούς ανέμους νότια. … ο δριμύτερο ψύχος θα το έχει η Νορβηγία, τις πρώτες 15 μέρες του Δεκέμβρη. Λογικό ακούγεται αφού είναι η Νορβηγία που μαζί με την Ρωσία έχουν τις σούπερ εγκαταστάσεις “μελέτης”, δηλαδή χειραγώγησης, της ιονόσφαιρας, όπως το HAARP Αμερικής. Το EISCAT 3D της Νορβηγίας είναι ένα σύστημα ραντάρ για την επιστημονική μελέτη της ατμόσφαιρας και ιονόσφαιρα της Γης και το αποκαλούν 3D” λόγω των ξεχωριστών σταθμών στη Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία, και είναι σε θέση να κάνουν τρισδιάστατες μετρήσεις των πυκνοτήτων του πλάσματος, τις θερμοκρασίες και την κατεύθυνση της κίνησης του εν λόγω πλάσματος.

Δείτε λοιπόν, πως “μετριέται” το πλάσμα στη Σουηδία:

Μιλάμε για πολύ μέτρημα, τόσο που… κατσάρωσαν όλα τα νέφη!

Αλλά επίσης λογικό μου ακούγεται και για τον λόγο ότι η μετακόμιση των αρκτικών ανέμων προς τα νότια, σίγουρα θα περιμένει μετά την γερή δόση των νότιων ανέμων προς την αρκτική (έχουμε να φάμε σκόνη από την Αφρική χειμωνιάτικα!) ώστε αυτή η ανταλλαγή εναέριων μαζών να βοηθήσουν στο περαιτέρω λιώσιμο των πάγων. Λογικό μου ακούγεται, αφού είναι μπίμπα στα πετρέλαια και οι χώρες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον είναι οι Νορβηγία, Δανία, Ρωσία, Καναδάς και ΗΠΑ.

Όμως θα είναι όοολος ο υπόλοιπος χειμώνας ήπιος όπως λένε; Καλά… μην ορκίζεστε. Εσείς απλά θα λέγε, “Έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη”, ό,τι κι αν συμβεί!

Τα μοντέλα του NOAA δείχνουν τον σκληρότερο Ευρωπαϊκό Χειμώνα 2017/18  … Πιθανώς τον πιο ψυχρό τον αιώνα

Ενώ η πρώτη δημοσίευση είναι από μετεωρολόγους του Bloomberg -και τι δουλειά έχουν αυτοί να ασχολούνται με τον καιρό;- ο μεν αγγλικός τύπος κάνει λόγο για “μήνες χιονιά” που έχουν να δουν από την εποχή του παγετώνα (UK faces MONTHS of SNOW: Sinking polar vortex to trigger COLDEST winter since GREAT FREEZE), ενώ άλλο δημοσίευμα, του αναλυτή του καιρού και του κλίματος Schneefan, γράφει από τον Σεπτέμβριο, ότι ο Ευρωπαϊκός χειμώνας του 2017/18 στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο κρύους των τελευταίων 20 ετών.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το μοντέλο CFSv2 της NOAA για άλλη μια φορά βρήκε χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη για τους τρεις χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριος (αριστερά), Ιανουάριος (κέντρο), Φεβρουάριος (δεξιά)) για το ερχόμενο χειμώνα 2017/18:

Ο Schneefan γράφει ότι κάποιος πρέπει να επιστρέψει στη δεκαετία του 1990 για να βρει αρνητική απόκλιση 2,0 ° C από τον μέσο όρο του 1961-1990 που προβλέπεται για τη Γερμανία. Η απόκλιση αυτή μεταφράζεται σε σχεδόν 3 ° C σε σύγκριση με τον μέσο όρο 1981-2010. Αυτό θα σημαίνει τρομερό κρύο. Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει τις ανωμαλίες θερμοκρασίας του χειμώνα για τη Γερμανία για κάθε έτος από το 1901:

Επίσης, ο Schneefan γράφει ότι δεν πρέπει να αναμένουμε γενική τάση για ζέστη σύντομα μετά τον προσεχή χειμώνα, λόγω της χαμηλότερης ηλιακής δραστηριότητας εδώ και 200 ​​χρόνια, της ψύξης La Niña που αρχίζει να κρατιέται και των ήδη μειούμενων θερμοκρασιών που συμβαίνουν μετά την το 2015/15 El-Niño.

Κι εδώ, από το σχεδιάγραμμα και την ανάλυση του, όλη η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη έφυγε από το παράθυρο και δικαιώνονται όσοι λένε ότι ο πλανήτης κανονικά ψύχεται και ίσως μας έρθει και κανένας μίνι παγετώνας.

Μετά τη μαζική ανάπτυξη της γης στη Γροιλανδία για πρώτη φορά στον τρέχοντα αιώνα και ενός νέα ρεκόρ ψυχρής θερμοκρασίας του Ιουλίου (-33 ° C) στη Γροιλανδία, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται ότι ο χειμώνας 2017/18 θα είναι ο ψυχρότερος  αυτού του αιώνα, στην Ευρώπη και άλλα μέρη του βόρειου ημισφαιρίου.

Οπότε, αγαπητοί μου αναγνώστες, φίλοι και συν-παθόντες, καταλαβαίνετε γιατί ακούγεται ΜΟΝΟ η φωνή των πληρωμένων επιστημόνων και μελών της εκκλησίας της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και όχι οι άλλες φωνές. Ο ΣΚΑΙ και τα λοιπά μέλη του λόμπι των ΑΠΕ, που χρυσοπληρώνουμε εσείς κι εγώ, τέτοια στοιχεία απλά… τα κάνουν γαργάρα!

Γαργάρα, επίσης κάνουν και τα φωτοβολταϊκά με στροφή στις ανεμογεννήτριες, γιατί τα πρώτα θέλουν ήλιο και, ψύχρανση του πλανήτη, ψεκασμοί και σκόνη από την Αφρική, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν προσφέρονται. Ενώ τα μποφόρια, θέλουν πανωφόρια, αλλά και ένα έλικα να γυρίζει και να παράγει ρεύμα σκοτώνοντας ό,τι πετάει γύρω του!

Κι επειδή ο πλανήτης δροσίζει λόγω της μικρότερης ηλιακής ακτινοβολίας, κατεβάζουν τις παγωμένες μάζες, ανεβάζουν τις θερμές μη και τους ξαναπιάσει πολύ κρούστα ο Βορράς και χαλάσει η πρόσβαση στον πλούτο.

Κλιματική Αλλαγή είχε ο πλανήτης από τη μέρα που γεννήθηκε. Μόνος του έκανε τα κουμάντα του. Εγ-κλιματική Αλλαγή, από τότε που η παγκόσμια ελίτ γλυκάθηκε με το μέλι που λέγεται “Χειραγώγηση και Οπλοποίηση Καιρού”!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη