Θυμός στη Βρετανία: «Τα χρήματα του Brexit θα πάνε και για το Wi-Fi ελληνικών ξενοδοχείων»

Θ

Η Βρετανία έχει μπει σε τροχιά Brexit και όπως μεταδίδει η Daily Mail υπάρχει αρκετός θυμός σχετικά με το πού θα διατεθούν 45 δισ. λίρες από τον λογαριασμό του Brexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, «προέκυψε πως τα μετρητά θα μπορούσαν να πάνε για τη χρηματοδότηση δωρεάν Wi-Fi στα ελληνικά ξενοδοχεία».

Η Daily Mail υποστηρίζει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναφορές πως τα χρήματα θα πάνε όχι μόνο στα ελληνικά ξενοδοχεία αλλά και στην ανακαίνιση σπιτιού του Ζαν Μονέ, αρχιτέκτονα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και «πατέρα» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κοστίζει 10,5 εκατ. λίρες.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα χρήματα του Brexit μπορεί «να κατευθυνθούν σε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα έργα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται σχέδια για την εγκατάσταση δωρεάν WiFi σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια και ελληνικά ξενοδοχεία, που κοστίζουν 110 εκατ. λίρες».

Παράλληλα, αναφέρει ότι υπάρχει και η πιθανότητα είναι να δοθούν για δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια σε 18ρηδες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν για να μάθουν τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.

«Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει νέα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Βρετανία συμφώνησε με το αίτημα της ΕΕ να βάλει δισεκατομμύρια λίρες στα ταμεία των Βρυξελλών για τα επόμενα χρόνια», σημειώνει.

Ο βουλευτής των Τόρις Πίτερ Μπόουν δήλωσε πως η κυβέρνηση «προδίδει την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού» συμφωνώντας να πληρώσει τόσα πολλά χρήματα. Από την πλευρά του ο συντηρητικός βουλευτής Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε πως υπάρχει «αυξανόμενη ανησυχία πως η κυβέρνηση φαίνεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις να “χορεύει” στον ρυθμό της Κομισιόν».

Καλά… κανείς δεν αναρωτιέται σε τι οφείλεται τελικά αυτή η παγκόσμια wifiίτιδα που μαστίζει τις αναπτυγμένες χώρες; Τώρα, αν ρωτήσουμε και που κολλάνε τα χρήματα του Brexit να πάνε σε wifi ελληνικών ξενοδοχείων, θα θεωρηθούμε γραφικοί; Απάντηση, μόνο, δεν θα πάρουμε…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη