«Οι μπίζνες της καταστροφής»: Πόσο επικερδείς είναι οι πλημμύρες;

«

Μπορεί ακόμα στην Ελλάδα οι αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές να καλύπτονται από κρατικά ή έστω κοινοτικά κονδύλια, θεωρητικά μιλώντας πάντα, αλλά στις ΗΠΑ η “πλημμύρα” έχει αποδειχθεί μια πάρα πολύ καλή μπίζνα!

Το «Business of Disaster» ήταν ένα ντοκιμαντέρ για τα κέρδη των εταιρειών από τις «λεγόμενες» φυσικές καταστροφές. Αυτό δείχνει την έλλειψη διαφάνειας, στην οποία εμπλέκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες από τα δεινά των άλλων.

“Κάθε χρόνο, οι εταιρείες λαμβάνουν περίπου το ένα τρίτο των ασφαλίστρων που εισπράττουν ως τέλη για τη λειτουργία του προγράμματος. Το υπόλοιπο πηγαίνει στην επίλυση αξιώσεων. Αυτά τα τέλη ανέρχονται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την έρευνα. Αλλά όπως διαπίστωσαν οι FRONTLINE και NPR, ο καθορισμός του ποσού αυτού του 1 δις δολαρίου που μεταφράζεται σε κέρδος για τους ασφαλιστές είναι περίπλοκο.

Είναι ένα ερώτημα που ακόμη και ο επικεφαλής του προγράμματος πλημμυρών δεν μπόρεσε να απαντήσει σε μια συνέντευξη με τη Laura Sullivan της NPR”.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές ασφάλισης των ιδιοκτητών κατοικιών, οι περισσότερες ασφάλειες πλημμυρών διεξάγονται από κυβερνητικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες, αφού ο κλάδος ανέφερε ότι οι πλημμύρες ήταν απλά πολύ επικίνδυνες για να τις καλύψουν.

«Business of Disaster»

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη