Αλέξη μου, εσύ αυτούς συμβουλεύεσαι; Τώρα εξηγούνται όλα!

Α

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στη Βουλή, ξεκίνησε κοροϊδεύοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα ‘ατόπημα’ που έκανε στην ομιλία του αποδίδοντας ένα απόφθεγμα σε λάθος πρόσωπο

«Να ξεκινήσω με μια παρατήρηση σε ένα απόφθεγμα του Αϊνστάιν ότι είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Μόνο που δεν το είπε ποτέ ο Αϊνστάιν. Καλά θα ήταν οι συνεργάτες σας να διαβάζουν τα Ελληνικά Ηoaxes, που αποδίδουν την φράση άλλοτε στον Αϊνστάιν και άλλοτε στον Μπέρναρντ Σω».

Η ατάκα άλλοτε αποδίδεται στον Αϊνστάιν, άλλοτε στον Β. Φραγκλίνο, αλλά σύμφωνα με παλιό άρθρο του salon.com η φράση είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι μια φράση κλισέ που χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτικούς, αλλά κι δημοσιογράφους, χωρίς να είναι εξακριβωμένη η πηγή της. Ωστόσο, σύμφωνα με το nymag.com η φράση γράφτηκε για πρώτη φορά το 1983 στο βιβλίο Sudden Death της Rita Mae Brown: “Unfortunately, Susan didn’t remember what Jane Fulton once said, ‘Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results”. 

Ουκ ολίγα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την λανθασμένη πατρότητα του αποφθέγματος, ωστόσο ο αγαπητός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι συμβουλεύονται για τις πηγές τους τα Ελληνικά Hoaxes και συμβουλεύει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δικούς του συνεργάτες να κάνουν το ίδιο. Στη Βουλή όλα αυτά, μιλώντας για τον προϋπολογισμό. Καλύτερη δωρεάν διαφήμιση, γίνεται; Ή μήπως… δεν είναι και τόσο “δωρεάν;”

Αλλά τώρα εξηγούνται όλα. Αν οι “Τσίπρας & συνεργάτες” έχουν ως νέο Θησαυρό Γνώσεων τα Ε.Η., τώρα κατανοούμε γιατί ο Αλέξης μας, ο δικός μας άνθρωπος, έφτιαξε με τη Μυτηλίνη και τη Λέσβο δυο ξεχωριστά νησιά, αγνοεί ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, μπέρδεψε την Οδύσσεια με την Αργοναυτική εκστρατεία, τους ακατάληπτους με τους ακατάλυτους δεσμούς και τις διάφορες ουρές στα αγγλικά και -το κορυφαίο- την Ναόμι Κλάιν με την Ναόμι Κάμπελ!

Μπράβο Αλέξη μας! Μήπως είσαι και αθεϊστής γιατί σου έτσι σου είπαν τα Ε.Η., ότι δεν υπάρχει Θεός;

Μπορεί παράνοια να είναι να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά μεγαλύτερη παράνοια είναι να συμβουλεύεσαι λάθος ανθρώπους και στη συνέχεια να συμβουλεύεις κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ιδού το άρθρο που… με περίσσεια ταπεινότητα απλά αντιγράφει ό,τι έχουν δημοσιεύει ξένα σάιτς και τα παρουσιάζει ως δικές του “καταρρίψεις”:

“Εμείς στα ellinikahoaxes έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με το όνομά του. Θα σας θυμίσω τα σχετικά άρθρα μας αλλά και θα καταρρίψω μερικά ακόμη, λιγότερο γνωστά, αποφθέγματά του”, γράφουν.

Κι επειδή το εν λόγω σάιτ ξεκίνησε ως “ερασιτεχνικό” αλλά στη συνέχεια γέμισε από διαφημίσεις, άρα είναι πλέον κερδοσκοπικό και κλικαδόρικο, αναρωτιέμαι αν στέκει ένας πρωθυπουργός να κάνει διαφήμιση ιντερνετικού προϊόντος την ώρα της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό… Ε;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη