ΩΧ! Ποιος που***ς μετατόπισε τον καιρό;

Ω

Από χτες το βράδυ υποφέρω. Ακούω ότι ένα Λιβυκό σύστημα με μια “δέσμη νεφών και φαινομένων” θα έρθει προς τη χώρα μας, ενώ θα φυσάει Βοριάς και θα χιονίσει σε Κ. Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο και… δεν κατανοώ! Τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου μου συγκρούονται ως νέοι μετατοπισμένοι μαγνητικοί Πόλοι και άκρη δεν βγάζω!

Είπα να ρωτήσω το φίλο μου τον Σάκη Αρναούτογλου, παρότι τον τελευταίο καιρό δεν μου πολυμιλάει, μπας και βγάλω νόημα. Είναι καρμική η σχέση μου με τον Σάκη. Δεν αντέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και χώρια δεν μπορούμε. Να δω ποιος θα καταθέσει πρώτος αίτηση διαζυγίου.

Αφού θέτω το ερώτημα στη σελίδα του στο φέις, Πως γίνεται μια “δέσμη νεφών και φαινομένων” που έρχεται Ν.Δ. από τη Λιβύη να δημιουργεί βοριάδες και χιονοπτώσεις; απάντηση δεν πήρα από τον ίδιο αλλά από δύο άλλους οπαδούς της σελίδας του, Δεν δημιουργει η δεσμη νεφων τους Βοριαδες….Οι Βοριαδες θα μπαινουν απο τα Βαλκανια και οι συνεφειες θα ειναι απο ενα χαμηλο στη Λιβυη…Επειδη θα χουν νερο τα συννεφα αυτα η ψυχρα στα ανωτερα στρωματα που ερχεται απο τα βαλκανια θα μετατρεπουν το νερο σε χιονι! – ο αερας που φυσαει στην επιφανεια του εδαφους ειναι διαφορετικος απο τον αερα που φυσαει πανω στο υψος των συννεφων! π.χ αυτες τις 2 επομενες μερες ο επιφανειακος ανεμος θα ειναι ΒΑ αλλα στα 3.000μ θα ειναι ΝΔ

Ο Σάκης απλά επιβεβαίωσε: Ετσι οπως τα είπαν παραπάνω οι φίλοι είναι..

Ναι, αλλά εγώ ξαναρώτησα, τα σύννεφα που βλέπουμε ότι έχουν μικροκύματα σε ποιο τελικά ύψος βρίσκονται, αλλά… απάντηση σε αυτό δεν πήρα!

Το πρωί που σηκώθηκα πολύ νωρίς, από πονοκέφαλο και βουητό στο αυτί, όντως είχε αρχίσει η χιονόπτωση ως είχε προβλεφτεί, αλλά η ατμόσφαιρα μύριζε και αφρικάνικη σκονίλα, ως δεν είχε προβλεφθεί! Ενώ χτες, περίμενα πολύυυυ αργά το βράδυ (πάλι) να βγουν οι εικόνες της ΝΑΣΑ που συνήθως εμφανίζονται μεσημεράκι, ενώ εκεί ψηλά έκαναν βόλτα οι διάφοροι δορυφόροι και ειδικά ο navstar 69 έκοβε ώρες βόλτα!

Ο Σάκης, αλλά και η κυρά Σούζη, είχαν προβλέψει ότι η επέλαση του χιονιά θα επηρεάσει κυρίως την Κεντρική και Νότιο χώρα, όχι την βόρια:

Όμως τελικά τα πράγματα λίγες ώρες μετά δεν εξελίχθηκαν έτσι, εκθέτοντας για μια ακόμα φορά τους αγαπητούς μας μετεωρολόγους. Τι συνέβη;

Πριν μια ώρα μας εξήγησε ο Σάκης:

Ε άι στα διά… μέρες που ‘ναι! Ποιος κερατάς μετατόπισε το χαμηλό βαρομετρικό λίγα χιλιόμετρα πιο κει, πάλι;

Πάντως προσωπικά καταβάλω μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσω όσα ήξερα. Ότι ο καιρός χαλάει από παν προς τα κατ, ότι όταν έχουμε νοτιάδες δεν χιονίζει, ότι όταν χιονίζει δεν μπορεί να έχουμε σκόνη από την Αφρική ούτε όταν φυσάει από βόρια. Τι στο καλό; Όλα λάθος τα θυμάμαι, όλα λάθος τα ήξερα; Μέχρι που διάβασα κάποτε ότι έπεσε πορτοκαλί χιόνι στη Ρωσία ψηλά, και είπαν είναι σκόνη από την Αφρική.

Τι στο καλό; Όλα άλλαξαν; Μαζί… και τα δυο μου εγκεφαλικά ημισφαίρια!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη