ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία «μας» οδηγούν σε πόλεμο με το Ιράν;

Η

ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία μας οδηγούν σε πόλεμο με το Ιράν, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της συνέχισης ενός «διαρκούς διαλόγου» με την Τεχεράνη, εκτιμώντας πως οι χώρες οι οποίες καταγγέλλουν συνεχώς τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας—οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία—έχουν πάρει έναν δρόμο που «θα μας οδηγήσει στον πόλεμο με το Ιράν».

Μέχρις εδώ καλά, αν και δεν έχει αποδειχθεί ποτέ και πουθενά ότι το Ιράν έχει πυρηνικό πρόγραμμα για πολεμική χρήση. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά… αυτό το «μας» τι ρόλο παίζει;

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς που θα πάρουμε μέρος σε έναν πόλεμο που θέλει ή φαίνεται να θέλει η τριάδα της συμφοράς; Και προφανώς κατά του Ιράν και υπέρ της ανίερης τριάδας;

Ο Μακρόν μπορεί να το παίζει ισορροπιστής, αλλά αυτό το “μας” είναι και ίσως ο βασικός λόγος της δήλωσης του, προετοιμάζοντας την Ευρώπη για επικείμενη εμπλοκή.

Το Ισραήλ έχει σχέδια να κάνει τη Μέση Ανατολή δική του, άμεσα ή έμμεσα, ελέγχοντας τις κυβερνήσεις, κακή ώρα όπως τη Σαουδική Αραβία. Πάντα στις συνενοχές υπάρχει ένα κοινό όφελος κι ένας κοινός εχθρός. Και η τριάδα το έχει βρει, με το Ισραήλ να έχει πάρει πλέον τα πάνω του με τις πλάτες του Τραμπ.

Το θράσος του Τραμπ είναι να δίνει εντολές στο Ιράν να “κάνουν αλλαγή καθεστώτος” γιατί ο λαός τους έχει φτώχεια. Μια φτώχεια που έχει κορυφωθεί από τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας λόγω “φανταστικών” πυρηνικών προγραμμάτων και τη μείωση των τιμών του πετρελαίου που χτύπησε Ιράν και Βενεζουέλα κύρια. Και πολύ καλά πήρε την απάντηση από τους Ιρανούς, Δεν κοιτάς τα χάλια της χώρας σου πρώτα; 41 εκατομμύρια αμερικάνοι ζουν στην απόλυτη φτώχεια ενώ με την νέα φορολογική πολιτική του Τραμπ, αυτά αναμένονται να αυξηθούν!

Αλλά η δική μου απορία ως Ελληνίδα είναι, είμαστε κι εμείς στο “μας”; Εμείς που καθόμαστε σούζα στις ορέξεις του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ, που θέλουν κι άλλες βάσεις κι αναβάθμιση της Σούδας, θα πούμε όχι αν ξεκινήσει μια τέτοια σύρραξη; Αν κρίνουμε από τα όχι που έχουμε πει τελευταία, η απάντηση είναι μάλλον ξεκάθαρη!

Η Αμερική και το Ισραήλ αποτελούν τον πραγματικό άξονα του κακού, τα αδίστακτα κράτη που συνεργάζονται σε υψηλά εγκλήματα, με μεγαλομανιακούς ηγεμονικούς στόχους – απειλώντας τη Μέση Ανατολή και τον πλανήτη Γη.

Η μοναδική χώρα που έχει πυρηνικά στην περιοχή είναι το Ισραήλ, αυτή τη στιγμή, αλλά ουδείς ενοχλείται ή ανησυχεί, τα βάζουν με τα ανύπαρκτα του Ιράν!

Οι σιωνοφασιστές δεν σταματούν σε τίποτα μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους. Το αδιανόητο γι’ αυτούς είναι εφικτό – βάλλονται εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Βόρειας Κορέας και όποιου άλλου έθνους υπάρχει στον κατάλογο των στόχων της Ουάσινγκτον και… της “πρωτεύουσας” Ιερουσαλήμ!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη