Πόσο “συν-έπεσαν” τα πρόσφατα καρδιακά εμφράγματα με την καταιγίδα “Θησέας”;

Π

Τι ακριβώς είναι σύμπτωση; Επηρεάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία τον ανθρώπινο οργανισμό; Μπορούν αυτά μιας καταιγίδας να του επιφέρουν βλάβη; Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά; Το πέρασμα του “Θησέα” σχετίζεται με τα απανωτά καρδιακά εμφράγματα που καταγράφηκαν; Μαζέψαμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται πολλά από τα κομμάτια ενός παζλ γεμάτο “συμπτώσεις”…

Ηλέξη “σύμπτωση” είναι μια πολύ δύσκολη λέξη ως προς την έννοια της. Σύνθετη από την πρόθεση <συν> και <πίπτω> δηλώνει: μια αξιοσημείωτη συνάφεια γεγονότων ή περιστάσεων που δεν έχουν εμφανή αιτιώδη σύνδεση μεταξύ τους.

Κι επειδή δεν έχουν εμφανή αιτιώδη σύνδεση οι συμπτώσεις, συχνά συνδέονται με το υπερφυσικό, το απόκρυφο ή το παραφυσικό.

Ωστόσο πολλοί επιστήμονες έχουν καταπιαστεί με το θέμα της συχρονικότητας, πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται. Η μέτρηση της πιθανότητας μιας σειράς συμπτώσεων είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος διακρίσεως μιας σύμπτωσης από αιτιατά συνδεόμενα γεγονότα.

Το μαθηματικά αφελές άτομο φαίνεται να έχει μια πιο έντονη συνειδητοποίηση από τον ειδικό του βασικού παράδοξου της θεωρίας των πιθανοτήτων … Το παράδοξο συνίσταται, χαλαρά, στο γεγονός ότι η θεωρία των πιθανοτήτων είναι σε θέση να προβλέψει με ασυνήθιστη ακρίβεια το συνολικό αποτέλεσμα των διαδικασιών που συνθέτει ένας μεγάλος αριθμός ατομικών εκδηλώσεων, το καθένα από τα οποία είναι απρόβλεπτο. Με άλλα λόγια, παρατηρούμε έναν μεγάλο αριθμό αβεβαιοτήτων που δημιουργούν μια βεβαιότητα, ένα μεγάλο αριθμό τυχαίων γεγονότων που δημιουργούν ένα νόμιμο συνολικό αποτέλεσμα.
Arthur Koestler, Οι ρίζες της σύμπτωσης

Στο “μεγάλο αριθμό αβεβαιοτήτων που δημιουργούν μια βεβαιότητα, ανήκουν και όλες οι “συμπτώσεις” που αφορούν στα καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) . Ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι ένα φυσικό πεδίο που παράγεται από ηλεκτρικά φορτισμένα αντικείμενα και επηρεάζει τη συμπεριφορά άλλων φορτισμένων αντικειμένων πλησίον του και στον ίδιο χώρο. Είναι ένα σύνθετο πεδίο που προκύπτει από την ταυτόχρονη παρουσία στον χώρο ενός ηλεκτρικού και ενός μαγνητικού πεδίου. Είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης.

Τα EMF διακρίνονται από την ένταση τους, τη συχνότητα τους, το σχήμα τους, αλλά και από το πεδίο τους -ιονίζοντα ή μη ιονίζοντα πεδία.

Μια φυσική καταιγίδα από μόνη της είναι ένα έργο που δημιουργείται από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και αλληλεπιδρούν με όλα τα έμβια όντα του πλανήτη, τα οποία είναι επίσης φορτισμένα με τα δικά τους πεδία. Την αποκλειστικότητα του ξέφρενου χορού των EMF, που γεννά τους ανεμοστρόβιλους, το πλάσμα, τις αστραπές, τις καταιγίδες και το χαλάζι, που μπορεί να προσφέρει θέαμα αλλά και καταστροφή, τη σήμερον ημέρα δεν κατέχει η Μητέρα Φύση. Είναι πλέον γνωστό ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να μπορεί να ελέγχει το κλίμα, να επεμβαίνει σε αυτό είτε σε μικρή κλίμακα, είτε σε μεγαλύτερη, κάνοντας διαχείριση αυτών των  ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και μέσω ιονισμού της ατμόσφαιρας.

EMF 5: Ποιες είναι οι βιολογικές επιδράσεις του EMF;

Σε μακροσκελές άρθρο του, ο διακεκριμένος γιατρός δρ Κρουζ, εξηγεί τι είναι τα EMF και πως επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Την επίδραση τους ακόμα και στα φυτά. Αναφέρεται σε παρατηρήσεις που έχουν γίνει όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και τη Ρωσία.

Είναι ένα εξαιρετικό άρθρο που κάποια στιγμή θα μεταφράσουμε, καθώς είναι πληροφορίες που ο απλός κόσμος δεν γνωρίζει. Ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να συζητηθεί με δύο τρόπους, από την άποψη του πεδίου και από την άποψη της ακτινοβολίας.

Τη σήμερον που η ασύρματη τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, όλοι πρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο πως επιδρούν τα EMF πάνω μας, αλλά και τα ELF, τα οποία είναι ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται κυρίως στα γκάτζετς της ασύρματης τεχνολογίας και είναι εντελώς ασύμβατα με τις ευεργετικές συχνότητες Σούμαν, στις οποίες οφείλεται η δημιουργία και φροντίδα όλου του σύμπαντος, της γης μας και ημών, εκατομμύρια μέχρι τώρα χρόνια.

Στο άρθρο του ιδίου που ήδη έχουμε δημοσιεύσει –Μπορεί καρδιακές και αρτηριακές ασθένειες να οφείλονται στην ακτινοβολία;– η απάντηση του γιατρού είναι ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα: Ναι!

Οι “συμπτώσεις” του Θησέα

Η Μαγνησία είναι η περιοχή που χτες χτυπήθηκε αλύπητα από καιρική βόμβα όσο καμία άλλη. Όσοι έχουν την παραμικρή ευαισθησία στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, θα ένιωθαν τα συνήθη πλέον συμπτώματα – ζάλη, θολούρα, υπνηλία, κάψιμο στο σώμα κλπ αλλά ΚΑΙ ταχυπαλμία και τσιμπήματα στην καρδιά.

Το ότι κάποιοι όμως δεν έχουν αυτήν την ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία δεν τους απαλλάσσει από τους κινδύνους. Στο “φόρτωμα” της κακοκαιρίας και όταν τα πεδία ήταν στα φόρτε τους, ένας μόλις 42χρονος άντρας στο Βόλο, πατέρας δυο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στον καναπέ, στο σαλόνι του σπιτιού όπου διέμενε με τους γονείς του. Εκεί τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του τα ξημερώματα, όταν σηκώθηκε από τον ύπνο του για να πιει νερό. Υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Θα του γίνει νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του 42χρονου. Δεν έπασχε από κάποια ασθένεια, δεν είχε κάποια πάθηση, δεν έκανε καταχρήσεις. Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν.

Αυτό μου θυμίζει τον ακόμα πιο τραγικό θάνατο συναδέλφου μου, ελάχιστα μεγαλύτερου, που, μετά από έντονους χημικούς αεροψεκασμούς αλλά και EMF που ένιωθες στο περιβάλλον και καταγράφονταν στα σύννεφα, κατέρρευσε μέσα στην τάξη μπροστά στα έκπληκτα παιδιά. Υπέστη ανακοπή καρδιάς. Δεν έπασχε από κάποια ασθένεια, δεν είχε κάποια πάθηση, δεν έκανε καταχρήσεις. Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν.

Με ελάχιστες ώρες διαφορά, ο γνωστός καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης έπαθε το δεύτερο και μοιραίο αυτή τη φορά έμφραγμα. Πριν ένα μήνα που κατέρρευσε επί σκηνής από έμφραγμα και τον πήγαν στο νοσοκομείο, πάλι και τότε τα EMF ήταν πολύ έντονα, μια πολύ δύσκολη ενεργειακά μέρα, γι’ αυτό και το θυμάμαι. Ήταν 2/12/17 όταν μια άλλη καιρική βόμβα ήταν σε εξέλιξη στην Ελλάδα: Έρχεται νέα καιρική βόμβα.

Κατά την έλευση του Θησέα, δεν ξέρω πόσοι ανώνυμοι -εκτός από τον συγχωριανό μου- έπαθαν έμφραγμα, αλλά ένα ακόμα γνωστό στο ευρύ κοινό άτομο έχασε τη ζωή του, Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θοδωρής Μιχόπουλος στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε λόγω ανακοπής καρδιάς.

Όπως είπα, δεν ξέρω πόσοι ακόμα σε αυτήν ή άλλη καταιγίδα, η εύρεση τέτοιων έγκυρων δεδομένων στην Ελλάδα είναι αδιανόητη. Ωστόσο επιστημονικό περιοδικό, συνδέει την αύξηση καρδιακών εμφραγμάτων με τον τυφώνα Κατρίνα, χρόνια μετά!

Ο καρδολόγος της Νέας Ορλεάνης Δρ Ανάν Ιρίμπιν άρχισε να παρατηρεί ότι οι νυκτερινές κλήσεις του στο νοσοκομείο άρχισαν να πληθαίνουν αμέσως μετά την καταστροφή που έπληξε ο τυφώνας Κατρίνα. Έμοιαζε ότι περισσότεροι άνθρωποι να παθαίνουν καρδιακές προσβολές.
Αποφάσισε να εξετάσει τα δεδομένα, και ανακάλυψε ότι δεν ήταν τυχαίο. Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο λόγω καρδιακών προσβολών ήταν τρεις φορές υψηλότερος από ό, τι πριν από την καταιγίδα και δεν έχει μειωθεί ούτε δέκα χρόνια αργότερα!

Ουάου! Και το αποδίδουν στο… στρες! Όχι στο γεγονός ότι από τότε έχει αναπτυχθεί και απλωθεί παντού η πολιτική ασύρματη τεχνολογία, η στρατιωτική ασύρματη και οι χημικοί αεροψεκασμοί που τις συνοδεύουν για να ιονίζουν την ατμόσφαιρα!

Στις ΗΠΑ, όπου οι ψεκασμοί έχουν αρχίσει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν από μας, όπου τα όρια ασφαλείας της ασύρματης μη ιονίζουσας ακτινοβολίας είναι σκανδαλώδη και τα υψηλότερα στον κόσμο, οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ετησίως δοκιμάζουν την πρώτη καρδιακή προσβολή τους και περίπου 200.000 έχουν μια δεύτερη, σύμφωνα με την American Heart Association.

Εν κατακλείδι, εσείς πάρτε όλα τα κομμάτια του παζλ που σας δώσαμε και βγάλτε συμπέρασμα. Ο Τζίμης και ο συγχωριανός μας το έχουν βγάλει ήδη: Συν-έπεσαν νεκροί με το πέρασμα της καταιγίδας Θησέας.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη