Κασσάνδρα: “Περιορισμένη ορατότητα” δεν σημαίνει και περιορισμένη όραση ή νοημοσύνη

Κ

Το νέο μετεωρολογικό μοντέλο κάνει λόγο τελευταία για “περιορισμένη ορατότητα”

Είναι αυτή η ανεξήγητη θολούρα που βλέπουμε τόσο κατά τους θερινούς μήνες, όσο και τους χειμερινούς και υποτίθεται οφείλεται είτε στον καύσωνα, είτε στην αυξημένη υγρασία, ωστόσο στην πραγματικότητα οφείλεται στα αιωρούμενα σωματίδια που εξαπολύουν σε καθημερινή βάση στην ατμόσφαιρα.

Άλλοτε οι αεροψεκασμοί αυτοί είναι πυκνοί και ολοφάνεροι, κι άλλοτε γίνονται στα μουλωχτά, νύχτα, πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες, σε υψηλά επίπεδα. Στη συνέχεια έχουμε “θολούρα” δηλαδή, περιορισμένη ορατότητα, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και σε μορφή ξερής ομίχλης.

Ωστόσο όσο περιορισμένη κι αν είναι η ορατότητα, η όραση μας, ούτε και η νοημοσύνη μας είναι περιορισμένη. Ακόμα και οι μουλωχτοί ψεκασμοί φαίνονται μέσα στη θολούρα, ενώ τα νέφη που δημιουργούνται είναι τα γνωστά απλώματα των χημικών ουρών των αεροπλάνων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτό τώρα που θα κρατήσει λίγες μέρες μέχρι να έρθει το επόμενο “σύστημα” το άλλο Σ/κο, το ονόμασαν “καθυστερημένες Αλκυονίδες μέρες”. Για… “καθυστερημένους” πολίτες, που πλέον ο ένας στους δυο έχει έλλειψη βιταμίνης D λόγω της συνεχούς υφαρπαγής του ήλιου.

Σε μια χώρα που πάνω από τον μισό χρόνο έχουμε (κανονικά) ηλιοφάνεια, οι πολίτες πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, η οποία παράγεται μόνο από την ακτινοβολία του ήλιου και μάλιστα κατά τις μεσημεριανές ώρες – τις κάθετες!

Ακόμα κι ένα λεπτό στρώμα αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, είναι ικανό να τις φιλτράρει και να τις ακυρώσει.

Οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι η “φυσική περιορισμένη ορατότητα” που γίνεται κάτω από ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες και άλλο η “τεχνητή και μόνιμη” που γίνεται κάτω από ψεκασμένες συνθήκες!

Άλλο περιορισμένη ορατότητα και άλλο περιορισμένη όραση και νοημοσύνη!

Κασσάνδρα

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη