Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης ίσως είναι έτοιμοι να αντιστραφούν, λένε “επιστήμονες”

Ο

Και για εισαγωγή πέφτει το άσμα: Εγώ καλά σου τα ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα…

Η Γη έχει έναν έντονο τετηγμένο πυρήνα που δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο ικανό να υπερασπιστεί τον πλανήτη μας από καταστροφικούς ηλιακούς ανέμους.

Το προστατευτικό πεδίο εκτείνεται σε χιλιάδες μίλια στο διάστημα και ο μαγνητισμός του επηρεάζει τα πάντα, από τις αύρες έως τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Αλλά αυτό το πεδίο, τόσο σημαντικό για τη ζωή στη Γη,
έχει εξασθενήσει κατά περίπου 15% τα τελευταία 200 χρόνια.

Και αυτό, ισχυρίζονται οι επιστήμονες, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι πόλοι της Γης πρόκειται να αντιστραφούν.

Σε μια νέα έκθεση, ο Daniel Baker, διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής.

Αν συμβεί αυτή η αναστροφή, λέει, είναι πιθανό να καταστήσει κάποιες περιοχές του πλανήτη «ακατοίκητες», εξαλείφοντας τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Οι Βόρειος και Νότιος μαγνητικοί πόλοι της Γης αντιστρέφονται κάθε 200.000 ή 300.000 χρόνια.

Τα τελευταία -γεωλογικά – χρόνια, όμως, έχει παρατηρηθεί μία μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η τελευταία αναστροφή έγινε πριν περίπου 780.000 χρόνια.

Τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα, από το trio Swarm της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος που παρακολουθεί το μαγνητικό πεδίο της Γης, υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρξει επικείμενη αναστροφή.

Αυτό το κινούμενο σχέδιο δείχνει πως το μαγνητικό πεδίο εξασθενεί πάνω από τη Νότια Αμερική και η κόκκινη περιοχή πάνω από τη Βόρεια Αμερική χάνει δύναμη. Οι μπλε γραμμές δείχνουν ένα ασθενέστερο μαγνητικό πεδίο, ενώ οι κόκκινες γραμμές δείχνουν ένα ισχυρότερο και η πράσινη γραμμή υποδεικνύει το όριο μεταξύ τους, ανά δεκαετία από το 1910 έως το 2020.

Οι δορυφόροι επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετήσουν τον πυρήνα της Γης, όπου παράγεται το μαγνητικό πεδίο. Οι παρατηρήσεις τους υποδηλώνουν ότι ο τετηγμένος σίδηρος και το νικέλιο απομακρύνουν ενέργεια από τον πυρήνα της Γης κοντά στο σημείο όπου παράγεται το μαγνητικό πεδίο.

Ενώ οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό, το περιγράφουν ως μια «ανήσυχη δραστηριότητα» που υποδηλώνει ότι το μαγνητικό πεδίο ετοιμάζεται να γυρίσει.

Αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή «γυρίσει ο διακόπτης», οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Η κίνηση των μαγνητικών πόλων της Γης εμφανίζεται σε αυτό το κινούμενο σχέδιο σε χρονικά διαστήματα 10 ετών από το 1970 έως το 2020. Οι κόκκινες και μπλε γραμμές υπογραμμίζουν τη διαφορά μεταξύ του μαγνητικού βορρά και του αληθινού βορρά ανάλογα με το πού στέκεστε. Στην πράσινη γραμμή, μια πυξίδα θα δείχνει στον αληθινό βορρά. Credit: NOAA National Centers for Environmental Information

Οι μορφές ζωής στον πλανήτη θα εκτεθούν σε ηλιακούς ανέμους που μπορούν να τρυπήσουν το στρώμα του όζοντος.

Μια μελέτη από τη Δανία, ισχυρίζεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη σχετίζεται άμεσα με το μαγνητικό πεδίο και λιγότερο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) – τώρα το θυμήθηκαν; Τι λέμε τόσο καιρό;

Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές για την ανθρωπότητα, καθώς θα προκαλέσει ολική κατάρρευση των δικτύων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, θα αλλάξει ριζικά το κλίμα της Γης και θα αυξήσει τα ποσοστά του καρκίνου, αφού η ακτινοβολία στο επίπεδο του εδάφους θα αυξηθεί.

Οι ερευνητές προβλέπουν ότι σε περίπτωση αναστροφής των πόλων, κάθε χρόνο εκατό χιλιάδες άνθρωποι θα πεθαίνουν από τα αυξημένα επίπεδα της ακτινοβολίας στο διάστημα.

«Η ακτινοβολία θα μπορούσε να είναι 3-5 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ανθρωπογενών οπών του όζοντος. Επιπλέον, οι τρύπες του όζοντος θα είναι μεγαλύτερες και μακροβιότερες», δήλωσε ο δρ Κόλιν Forsyth από την Mullard Εργαστήριο Διαστημικής Επιστήμης στο UCLA.

Και με αυτά τα ωραία, επιβεβαιώνονται όσα γράφουμε ως τώρα

Τι έχουμε πει μέχρι τώρα;

  1. Ότι επεμβαίνουν στα μαγνητικά πεδία της Γης – ψεκασμοί, χααρπ, σερν, δορυφόροι
  2. Ότι εφαρμόζουν όλο το “μυθιστόρημα” του Ιουλίου Βερν “Άνω-Κάτω”
  3. Ότι είναι cult (εκτός από κοινωνιοπαθείς) και θέλουν να κάνουν τη Γη να μοιάζει με την δίδυμη αδελφή της, την Αφροδίτη, που είναι και σύμβολο σατανιστικό 
  4. Ότι το τεχνητό λιώσιμο των πάγων για να πάρουν τον πλούτο στο Βόριο Πόλο θα έχει αυτά τα αποτελέσματα

Όχι μόνο τα έχουμε γράψει 100 φορές, αλλά έχουμε κάνει και ειδικό αφιέρωμα:

Όλα 'Άνω - Κάτω' κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Από το 2013 έχουμε γράψει το αρχικό άρθρο! Τώρα οι “επιστήμονες προειδοποιούν”; Μάλλον μας δουλεύουν, οι “δικοί” τους επιστήμονες που ξέρουν πολλά περισσότερα ακόμα κι από μας τους απλούς πολίτες!

Σάικο! Το έχω ξαναγράψει – μας κυβερνούν σάικο!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη