Το Bitcoin δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προειδοποιεί η Kaspersky

Τ

Κορυφαίο στέλεχος ρωσικής εταιρίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έκανε πρόσφατα μια παρουσίαση στην οποία ισχυρίστηκε ότι το δημοφιλές κρυπτογραφημένο Bitcoin είναι έργο αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων κατασκοπείας σε όλο τον κόσμο

Ο ισχυρισμός της εμπειρογνώμονος στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δημοσιοποιήθηκε κατά την παρουσίαση με διαφάνειες που έκανε στη Ρωσία, οι οποίες  φωτογραφήθηκαν και μοιράστηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μία από τις διαφάνειες της η Natalya Kaspersky, CEO του ομίλου εταιρειών InfoWatch και ειδικός στα συστήματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο δήλωσε:

“Το Bitcoin είναι ένα έργο αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, το οποίο σχεδιάστηκε για να παρέχει γρήγορη χρηματοδότηση στις Αμερικάνικες, Βρετανικές και Καναδικές μυστικές υπηρεσίες σε διάφορες χώρες”.

This slideshow requires JavaScript.

“Η τεχνολογία είναι «ιδιωτικοποιημένη», όπως και το Internet, το GPS και το TOR. Στην πραγματικότητα, είναι δολάριο 2,0. Το επιτόκιο του ελέγχεται από τους ιδιοκτήτες των συναλλαγών”.

Οι διαφάνειες φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κας Kaspersky στο πανεπιστήμιο ITMP της Αγίας Πετρούπολης.

Στη συζήτηση υποστήριξε επίσης ότι ο Satoshi Nakamoto, ο οποίος πιστώνεται με τη δημιουργία του νομίσματος, ήταν στην πραγματικότητα το κωδικό όνομα για μια συλλογή κρυπτογράφων των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, παρουσίασε επίσης τη θεωρία της ότι το smartphone σας δεν είναι προσωπική συσκευή και χρησιμοποιείται για να κατασκοπεύει τον ιδιοκτήτη της.

“(Το Smartphone) είναι μια συσκευή τηλεχειρισμού που έχει σχεδιαστεί για ψυχαγωγία, εργασία και ταυτόχρονα για κατασκοπεία του ιδιοκτήτη της”, αναφέρει η Kaspersky. “Ο χρήστης στο 99% των περιπτώσεων συμφωνεί με τα πάντα”, προσθέτει, επισημαίνοντας πως οι “εφαρμογές” smartphone είναι γνωστά εργαλεία εξόρυξης δεδομένων που κατασκοπεύουν τους χρήστες.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη