Βούτα πρώτα την πένα στο μυαλό και ύστερα… “κατάρριψε”!

Β

Το παλιό λαϊκό ρητό λέει, “Βούτα πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό και ύστερα μίλα”. Απαραίτητη προϋπόθεση, να διαθέτεις λίγο…

Το σκάνδαλο Novartis έχει επιφέρει πανικό στους πολέμιους του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Τόσο καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι ένα οικονομικό σκάνδαλο είναι αυτό που χρειάζονται οι αντιεμβολιαστές για να επιβεβαιωθούν. Ή ότι δεν είναι γνωστές οι πρακτικές των φαρμακευτικών παγκοσμίως και τώρα θα τις μάθουμε.

Έτσι μη έχοντας άλλον τρόπο να πουν μια φορά ακόμα το υπέρ των εμβολίων αφήγημα τους τα Ελληνικά Hoaxes, δημοσίευσαν ένα άρθρο που είναι πραγματικά να πέφτεις από τα σύννεφα! Για μια ακόμα φορά, μια αμήχανη “κατάρρευση” έχει ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τους ίδιους!

Βρήκαν ένα παλιό δημοσίευμα, του 1912, το οποίο δημοσίευσε το antikleidi.com πριν από 2-3 μήνες και το αναδημοσίευσαν κοτσάροντας μάλιστα φαρδιά πλατιά και την υπογραφή τους! Τόσο καλάαα!

Το άρθρο εν ολίγοις τα βάζει με τον “Ρωμιό” που, δεν θέλει, να πληροφορηθή, πρό παντός δεν θέλει νά υποχρεωθή διά τίποτε. Ακόμη καί διά την υγείαν του, την ζωήν του, όπως δά καί διά την εργασίαν του. Δεν καταλαβαίνει ή προσποιείται πώς δεν εννοεί κι όμως θεωρεί τον εαυτόν του και τά διαβεβαιώνει αυτοϊκανοποιητικώς πως είνε έξυπνος, — αλλά τι να σου κάμη δεν τον «διδάσκουν οι αρμόδιοι», «δεν βρίσκεται κανείς να τον σώση».

Σταθείτε τώρα γιατί μπερδεύτηκα. Αυτοί δεν είναι για να “καταρρίπτουν” τις απάτες του διαδικτύου; Αυτοί δεν λένε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι θύμα εξαπάτησης του διαδικτύου εξαιτίας ενός άρθρου του Andrew Wakefield που δημοσιεύτηκε  το 1998, στο The Lancet, κι ότι από κει ξεκίνησαν όλα;

Τότε γιατί ο Ρωμιός του 2012 δεν ήθελε να εμβολιαστεί; Είχε προαίσθηση; Είχε προβλέψει τι θα δημοσιευτεί έναν αιώνα μετά και ότι θα υπάρχει και διαδίκτυο να το διαβάσουν όλοι;

Ούτε καν το βιβλίο του Γκάντι δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο μετά:  Ο «Οδηγός Υγείας» του Μεγάλου Γκάντι – Τι λέει για τα εμβόλια

Και η σφραγίδα με το “Hoax” στο άρθρο του 1912, τι υπονοεί; Μήπως ότι εκείνο το άρθρο είναι απάτη; Γιατί στο δημοσίευμα τους δεν υπάρχει άλλο σχόλιο πλην πιστή αντιγραφή από το Αντικλείδι και νέο water mark στο scren shot του άρθρου.

Όπως φαίνεται, το σκάνδαλο Novartis δεν άγγιξε με θριαμβευτικό τρόπο τους αντιεμβολιαστές, αλλά πόνεσε τους υπέρ των εμβολίων. Αυτό δείχνει ότι οι δεύτεροι είναι που ζουν στα σύννεφα και πέφτουν και όχι οι πρώτοι.

Το απαξιωτικό άρθρο για τον ρωμιό τελειώνει ως εξής:

Ο ρωμηός επείοθη, ότι δέν τον διδάσκει κανείς «αρμόδιος δια νά τον φώτιση» καί ησυχάζει. Όταν τον διδάξη πείθεται πώς είνε «αναρμόδιος» ο κοπιάζων, κ’ ησυχάζει πάλιν, Όχι δεν θέλει τίποτε, απολύτως τίποτε, διότι η συνείδησίς του είνε τίποτε, επομένως δεν ισχύσουν δε αυτήν οι γενικοί κοινωνικοί νόμοι. Καρέκλα, νερό, εφημερίδα καί φτύσιμον κι ο άνω κι ο κάτω ρωμηός. Νά τον ξεκουνήσης δια της βίας; Θα σε δείρη ή θα σε μετάθεση εις τα Άγναντα. Μίαν ζωτικότητα έχει οπωσδήποτε.

Τώρα τι να πω εγώ; Με μη Ρωμιούς ακαθορίστου προέλευσης και δεσμών, μπορεί να τα βάλει κανείς; Μάλλον και δεν χρειάζεται. Έχουν απίστευτο ταλέντο να αυτο-καταρρίπτονται.

Συμπέρασμα: Το ελληνικό αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν επηρεάσθη από το διαδίκτυο, είναι… κληρονομικό από τους παππούδες τους!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη