Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Θεσσαλία

Σ

Αίτημα για να κηρυχτεί όλη η Θεσσαλία, που δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση έκτακτης αναγκης, κατέθεσε σημερα το πρωί στον αρμόδιο Γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με φορείς, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης των έργων υποδομής που έχουν καταστραφεί, από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στο Πήλιο, τα παράλια της Λάρισας και την πεδιάδα των Τρικάλων.

Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη αυτή τη στιγμή σε δύο μέτωπα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, στα πεδινά των Τρικάλων, με πρωτοφανείς πλημμύρες και στο Ανατολικό Πήλιο, όπου πλέον χείμαρροι έχουν αποκόψει δρόμους και η επικοινωνία γίνεται και με τη χρήση στρατιωτικών οχημάτων που επιστρατεύτηκαν. Ο δρόμος από Ζαγορά προς Πουρί έχει αποκοπεί, από κατολισθήσεις και χειμάρρους και όλο το οδικό δίκτυο στο ανατολικό και Νότιο Πήλιο, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα χωριά αν είναι αποκλεισμένα.

Κε Αγοραστέ, ενημερωθήκατε πριν δυο χρόνια, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Ήσασταν ιδιαίτερα ευγενικός να μας ακούσετε για πάνω από μισή ώρα, όταν σας εξηγούσαμε τι είναι η χειραγώγηση καιρού και πως γίνεται. Να λοιπόν πως γίνεται, φαίνεται πιο καθαρά στο αριστερό μέρος της εικόνας και όχι στο δεξιό που έχει γίνει κολάζ…
Επίσης στην Κόρινθο για πρώτη φορά κλείνει ο Ισθμός λόγω κατολισθήσεων.

Κλείνει ο Ισθμός Κορίνθου για 15 ημέρες λόγω κατολίσθησης

Τι άλλο περιμένουμε να δούμε; Μετράμε νεκρούς τελευταία, καταστροφές νοικοκυριών και καλλιεργειών, δρόμων και υποδομών, και ουδείς μιλάει.

Οποιαδήποτε άγνοια δεν δικαιολογείται…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη