Αλέξη Τσίπρα, δεν είσαι ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός, ούτε βιώσιμος, ούτε δίκαιος

Α

Αλέξη Τσίπρα, δεν είσαι ούτε νόμιμος, ούτε ηθικός, ούτε βιώσιμος, ούτε δίκαιος

Και δεν αναφέρομαι σε όλο το πακέτο διακυβέρνησης σου, γιατί θα πρέπει να γράψω βιβλίο, αλλά μονάχα σε ένα σημείο, με αφορμή τα περί νομίμου και ηθικού που ακούστηκαν τελευταία και από σένα, αλλά και τα περί ‘δίκαιης’ ανάπτυξης.

Και το θέμα μας αφορά στην ΑΓΕΤ και στην αδειοδότηση που της δόθηκε να καίει ως καύσιμο τα σκουπίδια της Ευρώπης στο Βόλο.

Καταρχάς το τελευταίο διάστημα άλλαξες τα “περί βιώσιμης” ανάπτυξης, που είναι κοινή καραμέλα όλων των φιλελεύθερων και όχι μόνο κομμάτων, και που είναι σημειολογική αναφορά στην Ατζέντα 21, και το έκανες “Δίκαιη Ανάπτυξη”.

Κατά την “δίκαιη ανάπτυξη” ανέλαβε και υπουργός Περιβάλλοντος ο κος Γιώργος Σταθάκης. Γιατί άραγε; Γιατί αφού έχετε στην συγκυβέρνηση σας του Οικολόγους Πράσινους δεν έδωσες σ’ αυτούς το υπ. Περιβάλλοντος ΚΑΙ Ενέργειας, το οποίο κι αυτό αλλάζει συνεχώς ονόματα αναλόγως προς τα που φυσάει ο άνεμος;

Να σημειωθεί: Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε σκέψη θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων–  για το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, Αύγουστος 2011.

Τα περί επιδομάτων ενοικίων σε βουλευτές είναι σκάνδαλα που ωχριούν μπροστά στην υπογραφή Σταθάκη στην ΑΓΕΤ.

Η απόφαση του, Γιώργου Σταθάκη τον Μάρτιο 2017 τροποποιεί την απόφαση του 2014, από τον τότε υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη με την οποία δόθηκε στην ΑΓΕΤ έγκριση καύσης εναλλακτικών καυσίμων. Παρόμοιες εγκρίσεις δόθηκαν το ίδιο έτος και  στην επιχείρηση ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης και στην ΑΓΕΤ στο Μηλάκι της Εύβοιας, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Ο κος Σταθάκης ότι όχι μόνο δεν προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης Μανιάτη, αλλά δεν ζήτησε καμία γνωμοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Βόλου πριν υπογράψει την τροποποίηση της απόφασης, και το κυριότερο, δεν σεβάστηκε τα θέλω και τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας! Καμία από τις οργανώσεις και επιτροπές αγώνα εδώ δεν ρωτήθηκαν, καμία δημόσια διαβούλευση δεν έγινε, καμία δημοσκόπηση, κανένα δημοψήφισμα!

Εκτός του ότι αυτό είναι ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο:

«Δεν μπορεί να περάσει έτσι ούτε η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής RDF ούτε η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και το ΠΕΣΔΑ, ενώ αρχικά προβλεπόταν ως μονόδρομος το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αυτό που εφαρμόζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, τον Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική διάταξη και αφήνει περιθώριο στους ΟΤΑ να επιλέξουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και μεταξύ της διαχείρισης που πάει να εφαρμοστεί στον Βόλο, δηλαδή παραγωγής καύσιμης ύλης από σκουπίδια. Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης», σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Πατσιαντάς

Διάταξη δίκη σου, Αλέξη, που ο δικός σου υπουργός έγραψε στα παλαιά των υποδημάτων του, θυσιάζοντας μια ολόκληρη πόλη στο βωμό του κέρδους μια ξένης βιομηχανίας, η οποία θέλει να βγάλει κι άλλα κέρδη σε βάρος της υγείας τόσο όσων εργάζονται εκεί, αλλά και όλων των κατοίκων του Βόλου και του Πηλίου.

Καραβιές με τόνους απορριμάτων καταφθάνουν στο Βόλο και καίγονται σε απόσταση αναπνοής από κει που ζουν, σπουδάζουν, ελπίζουν και ονειρεύονται τα παιδιά του Βόλου. Κι εσύ… απλά τα σκοτώνεις. Τους κολλάς μια τεμπέλα στο μέτωπο “πιθανώς καρκινοπαθής στο μέλλον”.

30% ανέβηκε ο καρκίνος σε ένα μόλις χρόνο, με τις “εναλλακτικές, βιώσιμες και δίκαιες” καύσεις της ΑΓΕΤ, ενώ οι αναγγελίες θανάτου είναι πλέον σε καθημερινή διάταξη με όλο και μικρότερες ηλικίες.

Συνεπικουρικά έχουμε και σοβαρό θέμα ακτινοβολίας, λόγω κεραιών κινητής, free wifi σε όλη την πόλη του Βόλου και degia από το πάρκο στα Χάνια (για το οποίο δεν υπάρχει καμία μελέτη), όλα τα έμορφα που ανήκουν στην άλλη “δίκαιη” ανάπτυξη ασύρματης τεχνολογίας, την οποία έχει αναλάβει ο Νίκος Παππάς προσωπικά και χαίρεται.

Όμως επειδή διδάσκω από την δεκαετία ’90 και βλέπω τα παιδιά κάθε μέρα στα μάτια, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να με καλούν ξαφνικά το τελευταίο διάστημα μετά από τόσα χρόνια και να μου κάνουν σεμινάριο “διαχείρισης πένθους” για τα παιδιά που χάνουν τους γονείς τους!

Όχι, Αλέξη Τσίπρα, αρνήθηκα να συμμετάσχω σε τέτοιο σεμινάριο και θα αρνηθώ και στο μέλλον. Όχι, Αλέξη Τσίπρα, αγωνιστή του 15μελούς, αρνούμαι να μάθω πως θα χρυσώσω ένα τέτοιο χάπι που έτσι κι αλλιώς δεν καταπίνεται!

Αρνούμαι όταν η ποιότητα ζωής και αέρα εδώ είναι τόσο χαμηλή και τα αναπνευστικά προβλήματα χτυπάνε κόκκινο. Αρνούμαι να χαϊδεύω πλατούλες σε παιδάκια με λαρυγγίτιδες και φαρυγγίτιδες που παίρνουν κορτιζόνες.

Αρνούμαι το κλάμα, αλλά αρνούμαι και την οργή. Αυτό που δεν αρνούμαι είναι να σε δείξω, ψύχραιμα και με την ίδια παγερότητα που χαρακτηρίζει μια τέτοια απόφαση, ως πιθανό υπαίτιο για τον επόμενο θάνατο από καρκίνο.

Στο διάολο τα σκάνδαλα με επιδόματα και φαρμακευτικές! Εδώ μιλάμε για την υγεία και το δικαίωμα στη ζωή!

  • Νόμιμος δεν είσαι γιατί δεν μας ρώτησες, σύμφωνα με τη δική σου διάταξη
  • Ηθικός δεν είσαι γιατί έβαλες έναν καθηγητή οικονομικών, ευκατάστατο, που παίζει με αμοιβαία κεφάλαια, στο υπ. Περιβάλλοντος, να κάνει πλάτες στις ξένες επιχειρήσεις, αντί να βάλεις έναν οικολόγο, ας είναι και υβριδικός, όπως το κόμμα με το οποίο συνεργάζεσαι
  • Δίκαιος δεν είσαι γιατί βάζεις πάνω από την υγεία των πολιτών, τα κέρδη της Lafarge/ΑΓΕΤ
  • Βιώσιμος, όπως υποτίθεται το θέτει η Ατζέντα 21, δεν είσαι. Είσαι ωστόσο “βιώσιμος” σύμφωνα με τις “συνωμοσιολογικές” αναλύσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης: Το “βιώσιμη” αναφέρεται στην τσεπούλα των πολυεθνικών, το “ανάπτυξης” στον καρκίνο…

Κε Πρωθυπουργέ, γιατί δεν φέρνετε τα δικά σας παιδιά να ζήσουν στο Βόλο;

Οι πολίτες του Βόλου ζητούν να “παγώσει” η υπογραφή Σταθάκη μέχρι νεοτέρας και να ακουστεί η άποψη τους

Γιάννα Μυράτ

συντάκτρια της AllNewz

σ.σ. Το άρθρο έρχεται σε συνέχεια δυο τηλεφωνημάτων στα γραφεία του πρωθυπουργού…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη