Οι Ελβετοί σήμερα ψηφίζουν αν θέλουν ρομπότ και πρόσφυγες να δουλεύουν κι αυτοί να κάθονται

Ο

Τριπλό δημοψήφισμα σήμερα για τους Ελβετούς, με τριπλή παγίδα!

Το ένα αφορά στο… «ελάχιστο» εγγυημένο βασικό εισόδημα, σε εργαζόμενους και ανέργους.

Ντυμένοι σαν ρομπότ οι υποστηρικτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος διαδηλώνουν στην Ζυρίχη, για να στείλουν το μήνυμα ότι εάν υπερισχύσει η άποψή τους οι Ελβετοί “δεν θα αναγκάζονται να κάνουν ανόητες δουλειές”.

«Θα βοηθήσει στον επανασχεδιασμό της οικονομίας καθώς και την αγορά εργασίας. Περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν», δηλώνει ο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ποιος θα κάνει αυτό που οι Ελβετοί δεν θα θέλουν; Τα ρομπότ, υπονοεί η στολή και… οι πρόσφυγες!

Γιατί το δεύτερο δημοψήφισμα τους ρωτάει αν θέλουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και να μη διαρκούν πάνω από 140 ημέρες και από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται η ιδέα να αρέσει και να ψηφίζεται.

Ωστόσο οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αποθαρρύνει την αναζήτηση εργασίας και ότι θα είναι δυσβάσταχτο για τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τους τάζουν τρελά ποσά και τους ζητούν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να καθοριστεί το ποσό:

«Μιλάμε για μεγάλα ποσά, που αντί να ενθαρρύνουν το κόσμο να πάει να δουλέψει και να είναι οικονομικά ανεξάρτητος, θα ενθαρρύνουν το κόσμο να μην κάνει τίποτα. Νομίζω ότι αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές μας και την κοινωνική συνοχή», δηλώνει μέλος του φιλελεύθερου κόμματος της Ελβετίας.

Στο δημοψήφισμα της Ελβετίας δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ύψος της συγκεκριμένης παροχής, αλλά οι υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για 2.500 ελβετικά φράγκα, περί τα 2.260 € για τους ενήλικες και 560 € για τα παιδιά.

Το τρίτο ερώτημα αφορά στην «προεμφυτευτική διάγνωση» και οι Ελβετοί θα κρίνουν αν θα επιτρέπεται ή όχι να ελέγχουν πριν την εμφύτευση το έμβρυο τους, με το δέλεαρ ότι θα βοηθήσει τους γονείς που είναι φορείς σοβαρών κληρονομικών  νοσημάτων. Και αυτό θεωρείται ότι θα «περάσει», ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί με αυτό τον τρόπο ανοίγει για καλά το κουτί της πανδώρας που λέγεται ευγονική!

Κάποιοι καμαρώνουν την Ελβετία για τα “δημοκρατικά” της δημοψηφίσματα, αλλά πόσο “δημοκρατικά” είναι όταν υπάρχει παραπληροφόρηση και αοριστία;


διαβάστε ακόμα:

Αγιασμός της σήραγγας απ'όλες τις θρησκείες.... Όλες;
Top NewsΗ Γάτα

Πανθρησκεία στα εγκαίνια του μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου στην Ελβετία! (βίντεο)

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη