Τεχνολογία με τρύπες στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα – Μην χρησιμοποιείτε το Allo!

Τ
Εκτός από την Υahoo, που έπεσε θύμα hacker και εκπλάπησαν στοιχεία τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων λογαριασμών στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών, η υψηλή τεχνολογία κάθε μέρα μας γεμίζει με ειδήσεις για τις “τρύπες” στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα – Μην χρησιμοποιείτε το Allo της Google, λέει ο Edward Snowden!

 

Κινέζοι hacker ενεργοποίησαν τα φρένα ενός Tesla S

tesla-hack-501837064-1024x683Το hacking αυτοκινήτου δεν είναι πλέον απλά ένα αμερικάνικο χόμπι: Κινέζοι hackers στο γίγαντα τεχνολογίας Tencent έδειξαν σε βίντεο ότι ήταν σε θέση να λάβουν ασύρματα τον έλεγχο ενός Tesla S. Οι hackers απέδειξαν ότι μπορούν να ανοίξουν το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, να παίξουν με τους καθρέφτες του και ακόμα να ενεργοποιήσουν τα φρένα του, ενόσω το αυτοκίνητο κινείται.

Η Tesla υποβάθμισε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί μόνο όταν το αυτοκίνητο συνδέεται με ένα κακόβουλο Wi-Fi hotspot και ο οδηγός εκτελεί ορισμένες ενέργειες στο web browser του. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι έφτιαξε το πρόβλημα, ενημερώνοντας το λογισμικό της μόλις δέκα μέρες αφού οι hackers έκαναν την εμφάνισή τους.

Hacker ισχυρίζεται ότι έχει “jailbroken” το iPhone 7 σε μία ημέρα

imgresΈνας 19χρονος hacker εργάστηκε για 24 ώρες για να εκμεταλλευτεί σφάλματα στο iPhone 7 και iOS 10 που κυκλοφόρησε πρόσφατα  για να κάνει jailbreak το τηλέφωνο, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο του ώστε να μπορεί να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από την Apple.

Ο Luca Todesco, γνωστός με το όνομα hacker qwertyoruiop, φαίνεται να είναι ο πρώτος που έκανε jailbreak το iPhone 7. Ανέβασε ένα βίντεο για το jailbreak του, αλλά δεν έχει αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα τρωτά σημεία. Ο Todesco  είπε ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της Apple του iPhone 7 «σίγουρα κάνουν τη ζωή μου πιο δύσκολη», αλλά σημείωσε, «δεν νομίζω ότι θα είναι ποτέ αρκετά. Μπορούν να αυξήσουν την προσπάθεια που απαιτείται, αλλά θα υπάρχει πάντα κάποιος πρόθυμος να επενδύσει αρκετό χρόνο για να το κάνει”.

Η Google επικρίνεται για την αποθήκευση μηνυμάτων στο νέο Chat App Allo

google-allo-release-date-features-update

Η Google κυκλοφόρησε την Τετάρτη μια “έξυπνη” εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της, την Allo, αλλά το Verge πολύ γρήγορα παρατήρησε ότι αποθηκεύει τα μηνύματα με διαφορετικό τρόπο στους διακομιστές της Google από ό, τι η εταιρεία είχε πει.

Η Allo δεν προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή, επειδή τα τεχνητά συστήματα νοημοσύνης της Google πρέπει να αναλύσουν τα δεδομένα των χρηστών που στέλνουν στην πλατφόρμα, προκειμένου να προσφέρει τις προσαρμοστικές “έξυπνες” λειτουργίες που είναι σήμα κατατεθέν της Allo.

Η εφαρμογή έχει μια κατάσταση ανώνυμης περιήγησης (Incognito Mode) που προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση, ωστόσο αν την χρησιμοποιείτε, μετριάζει τις ειδικές λειτουργίες του Allo. Για την αντιμετώπιση δυνητικών προβλημάτων, η Google είχε πει τον Μάιο ότι θα καταγράφουμε τα chat και άλλα δεδομένα που αποστέλλονται στο Allo και θα αποθηκεύονται μόνο “παροδικά,” όχι μόνιμα στους διακομιστές της.

Ωστόσο υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων, όπως ο Edward Snowden, επέκριναν την Google. “Τι είναι Allo,” έγραψε στο twitter. “Μια εφαρμογή της Google που καταγράφει κάθε μήνυμα που στέλνετε και το θέτει στη διάθεση της αστυνομίας, κατόπιν αιτήματος.”

image

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη