Οι… γάτες “σκότωσαν” 1,5 δισ. πτηνά στις ΗΠΑ από το 1970, αναφέρει μελέτη

Ο

Μια πρόσφατη έρευνα των ουρανών της Βόρειας Αμερικής ουρανούς αποκαλύπτει ότι υπάρχουν 1,5 δισεκατομμύριο λιγότερα πτηνά σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1970

Τις πταίει; Μια σειρά από “ανθρωπογενείς παράγοντες” και μέσα σε αυτά… είναι και οι γάτες!

Το άρθρο ως δημοσιεύτηκε στη naftemporiki.gr έχει ως εξής:

// Οι πληθυσμοί ορισμένων ειδών έχουν καταστεί πρόσφατα απειλούμενοι, ενώ άλλοι προβλέπεται σχεδόν να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

Μια σειρά από παράγοντες, ως επί το πλείστον ανθρωπογενείς, είναι υπεύθυνοι για την ανησυχητική αυτή πτώση.

«Κάποιοι από αυτούς τους πληθυσμούς έχουν πραγματικά αποδεκατιστεί», δήλωσε η συνεπικεφαλής της μελέτης Τζούντιθ Κένεντι, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά.

Πολυάριθμοι κυβερνητικοί, περιβαλλοντικοί και πανεπιστημιακοί φορείς συνεργάστηκαν για την πιο ολοκληρωμένη έρευνα του είδους της, καταγράφοντας τις τάσεις των πληθυσμών των ηπειρωτικών πτηνών.

Σύμφωνα με την έρευνα, 86 είδη πουλιών έχουν χαρακτηριστεί ως απειλούμενα λόγω της απώλειας των βιοτόπων τους, της κλιματικής αλλαγής, και της κατακόρυφης πτώσης του πληθυσμού τους.

Η υπερβολική υλοτόμηση των δασών, ο ψεκασμός φυτοφαρμάκων στα λιβάδια και άλλες πράσινες εκτάσεις, αλλά και ο μεγάλος αριθμός κατοικίδιων γατών, που σκοτώνουν περίπου 2 δισεκατομμύρια πουλιά ανά έτος, είναι κάποιοι από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στη δραματική πληθυσμιακή πτώση των πουλιών της βορειοαμερικανικής ηπείρου.

Η παρουσία των πτηνών βοηθά τους ανθρώπους με την εξόντωση ενοχλητικών εντόμων, καθώς και με την επικονίαση των φυτών.

Η Κένεντι υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης προσαρμογής των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που επηρεάζουν τους πληθυσμούς πτηνών, δηλώνοντας πως «θα είναι πολύ αργά να ανησυχήσουμε και να δράσουμε όταν θα έχουν απομείνει μόνο μερικές τελευταίες εκατοντάδες πουλιών». //

Τώρα επειδή ως… Γάτα με προσβάλλει πολύ το εν λόγω άρθρο, καθώς προσβάλλει και τη νοημοσύνη μας, ας ανατρέξουμε σε άλλο άρθρο της naftemporiki.gr (φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια άρθρα) που αναφέρεται σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων που δεν ανήκουν στην “εκκλησία” της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των ΑΠΕ:

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας ότι η ηλιακή ενέργεια δεν αποδίδει καλά και ότι οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πτηνά.

// Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ έχει δηλώσει την προτίμησή του για τα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, και στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι η ηλιακή ενέργεια είναι αναξιόπιστη και οι ανεμογεννήτριες αντιαισθητικές και επιβλαβείς για την άγρια ζωή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν περίπου 500.000 πουλιά κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα
«Είναι τόσο ακριβές», δήλωσε ο Τραμπ για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε ένα συλλαλητήριο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

«Και ειλικρινά, δεν αποδίδουν τόσο καλά. Ξέρω πολλά για την ηλιακή ενέργεια. Λατρεύω την ηλιακή ενέργεια. Όμως, η απόσβεση γίνεται σε πόσο, 18 χρόνια; Ω σπουδαία, δεκαοκτώ χρόνια», δήλωσε, προσθέτοντας για την αιολική ενέργεια: «Ο άνεμος σκοτώνει όλα τα πουλιά σας. Όλα τα πουλιά σας, νεκρά. Ξέρετε, οι οικολόγοι δεν μιλούν γι’ αυτό». […]

Η ηλιακή ενέργεια είναι ιστορικά πιο ακριβή, αλλά το κόστος της έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ τα ορυκτά καύσιμα έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο ποσοστό από κρατικές επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν περίπου 500.000 πουλιά κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, σαφώς λιγότερο από ό,τι άλλες απειλές για πτηνά, όπως οι γάτες και τα κτίρια […] //

Άντε τώρα γιατί για τις δικές τους ανοησίες φταίει η κλιματική αλλαγή που δημιουργούν οι ίδιοι με διάφορους τρόπους, για την κλιματική αλλαγή φταίνε γενικώς και αορίστως “οι άνθρωποι” και για τα  πουλιά τώρα φταίνε οι γάτες! Μου σηκώθηκε το τρίχωμα – νιάρργργρ!

gata trixes

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη