«Στρατιώτες πηγαίντε σπίτι» – Ιταλοί διαμαρτύρονται για την αμερικανική βάση την Ημέρα των Εκλογών

«

Διαδηλωτές με κροτίδες και την αστυνομία να ανταποκρίνεται με δακρυγόνα, συγκεντρώθηκαν κατά της αμερικάνικης στρατιωτικής βάσης στην Ιταλία την ημέρα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ λέγοντας δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει, Αμερικανοί στρατιώτες θα πρέπει να “πάτε σπίτι”

Έως και 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην ιταλική πόλη της Βιτσέντζα, την Τρίτη καλώντας την Ουάσινγκτον να “ελευθερώσει” το έδαφός τους από την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό λέγοντας «Κλίντον ή Τραμπ; Στρατιώτες πηγαίνετε σπίτι!», αφού ο νικητής των εκλογών δεν ήταν ακόμα γνωστός.

582350b8c36188b6628b4584

«Για εμάς, Κλίντον ή Trump δεν κάνει καμία διαφορά: ο στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε το έδαφός μας και όλα τα εδάφη από τη στρατιωτική παρουσία”,  δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας ‘Presidio No Dal Molin’  που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία.

Μερικοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πανό, ωστόσο, περίπου 50 άρχισαν να ρίχνουν κροτίδες, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η Ιταλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά με στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στον κόσμο και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, με αμερικανική στρατιωτική παρουσία.

Τον Αύγουστο, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni ανακοίνωσε η χώρα του θα μπορούσε επίσης “να εξετάσει” οποιοδήποτε αίτημα από την Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση ιταλική Sigonela για αεροπορικές επιδρομές κατά του ισλαμικού κράτους  στη Λιβύη.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη