Μαντέψτε ποιος είναι πίσω από τον ανιχνευτή “ψευδών ειδήσεων” του Facebook!

Μ

Είστε τρομοκρατημένοι από τη σπορά “ψευδών ειδήσεων”; Μην ανησυχείτε, οι ελίτ θα κάνουν κάτι για την καταπολέμησή της!

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το Facebook μετά από “πιέσεις” αποφάσισε να βάλει σε «τάξη» το timeline των χρηστών του και να το καθαρίσει από τις ψεύτικες ειδήσεις στις αναρτήσεις των “φίλων”.

Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όχι μόνο εδώ, αλλά και στις ΗΠΑ, θεωρούνται ως αναξιόπιστα από το αμερικανικό κοινό και η στροφή προς το διαδίκτυο με τη σχετικά ελεύθερη ροή ιδεών και απόψεων αποτελεί πραγματικά μια απειλή για το πολιτικό κατεστημένο, που φυσικά εξυπηρετεί τις ελίτ.

Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Ομπάμα παρότρυνε τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις ανεξάρτητες πηγές ειδήσεων και να μείνουν στην επικρατούσα τάση, προτρέποντας ένα είδος φίλτρου για πληροφορίες. Είπε σε ένα ακροατήριο στο Πίτσμπουργκ:
Πρέπει να είναι, νομίζω, να βρεθεί ένας τρόπος που να μπορούμε να ταξινομήσουμε τις πληροφορίες που περνούν κάποια βασικά τεστ αλήθειας και εκείνες που πρέπει να απορρίψουμε … Η απάντηση δεν είναι προφανώς η λογοκρισία, αλλά είναι να δημιουργήσουμε μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να λένε “αυτό είναι αξιόπιστο” και είμαι σε θέση να το υποστηρίξω με ασφάλεια ως γεγονός και να δω τι πρέπει να κάνω γι ‘αυτό.

Μετά από την αποτυχία εκλογής της, η Χίλαρι Κλίντον προειδοποιώντας τη Γερουσία έριξε το φταίξιμο στην “επιδημία κακόβουλων και πλαστών ειδήσεων και ψευδούς προπαγάνδας που πλημμύρισαν τα social media κατά το παρελθόν έτος”.

Αυτό δεν είναι για πολιτική ή κομματισμός. Ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο – τη ζωή των απλών ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, να συνεισφέρουν στις κοινότητές τους. Είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπιστεί, και να αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο! Ήταν μόνο θέμα χρόνου οι κολοσσοί των media να ανταποκριθούν στο αίτημα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Και φτάνουμε στο Facebook,τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία από οργανώσεις “fact-checking”  δηλαδή που θα ελέγχουν τα γεγονότα και θα εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Ποιες θα είναι αυτές; Το Facebook θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα Snopes, Politifact, Factcheck.org, ABC News, και το Associated Press, μεταξύ άλλων, για ελέγχει τις ειδήσεις.

Μόνο… που υπάρχει ένα πρόβλημα: οι ίδιοι οι οργανισμοί αυτοί, είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των αληθινών “ψεύτικων ειδήσεων”! Το Politifact έχει για πάρτη του μια ολόκληρη δίδυμη ιστοσελίδα που ξεσκεπάζει τις προκαταλήψεις του οργανισμού. Το δημοφιλές site Snopes, στην πραγματικότητα διαχειρίζεται ένας άντρας με τη γυναίκα του από το σπίτι τους στην Καλιφόρνια. Χωρίς κανένα υπόβαθρο στον τομέα της έρευνας ή τεχνικής έρευνας – το μόνο που χρησιμοποιούν είναι… η Google! Όσο για τοAP και το ABC News – είναι από τα πλέον συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, το Associated Press έχει μια μακρά ιστορία συντονισμού με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ για την παραγωγή πλαστών ειδήσεων.

Αλλά μην πανικοβάλλεστε! Μια ομάδα ανιδιοτελών και αμερόληπτων “φιλάνθρωπων” έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν αυτούς τους “τσεκαριστές-γεγονότων” στις προσπάθειές τους να ξεκαθαρίσουν ποια είδηση είναι αληθινή ή ψεύτικη.

Ποιοι είναι αυτοί;

Πρώτος και καλύτερος ο George Soros, γνωστός υποστηρικτής της Χίλαρι. Ο ιδρυτής του EBay, Pierre Omidyar, που έχει δώσει περισσότερα από $ 30 εκατομμύρια στις φιλανθρωπικές οργανώσεις των Κλίντον. Η Google, βεβαίως βεβαίως και από τη λαμπρή παρέα, δεν θα μπορούσε να λείψει το καταπληκτικό ζεύγος Bill και Melinda Gates!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν τι θα βλέπετε στο Facebook!

Τώρα σε… τοπικό επίπεδο, αν εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο, αναμένουμε πάνω κάτω μια από τα ίδια. Ίσως κάποιον εκατομμυριούχο μιντιάρχη ‘φιλάνθρωπο’ με… κάποια περιβαλλοντολογική ευαισθησία και μπορεί κάποιο σάιτ που αρέσκεται στο… να “καταρρίπτει” τα πάντα – από τους χημικούς αεροψεκασμούς, τον κίνδυνο της ασύρματης τεχνολογίας, τις επιπλοκές και παρενέργειες εμβολίων (παρότι ο ΕΟΦ συνιστά στους γιατρούς να επισημαίνονται), τη μείωση πληθυσμού (παρότι το έχουν θέσει ως θέμα και οι γνωστοί ‘φιλάνθρωποι’ Bill και Melinda Gates) και τη σχέση μασονίας και σιωνισμού, που όποιος το λέει είναι και καλά συνωμοσιολόγος και αντισημίτης.

Το εν λόγω σάιτ ανειδίκευτων ‘ειδικών’ του διαδικτύου προβάλλεται τα μάλα από πολλά συστημικά ΜΜΕ, ακόμα και την κρατική ΕΡΤ και μεγάλους δημοσιογραφικούς ομίλους που… ποτέ δεν ψεύδονται! Έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας!

Οι παραπάνω πληροφορίες (εκτός των ελληνικών ‘προγνωστικών’) είναι από ronpaulinstitute.org

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη