Τραμπ: “Οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη”

Τ

Στην πρώτη του ολόκληρη μέρα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων ενημέρωσης, κατηγορώντας αυτά ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του

«Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA.

«Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στον εν εξελίξει «πόλεμο» που βρίσκεται ο ίδιος με τα ΜΜΕ, ο Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη».

Η αμερικανική αστυνομία δεν δίνει συνήθως στοιχεία για τον αριθμό συγκεντρωμένων, αλλά σύμφωνα με τις αεροφωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το πλήθος που παρακολούθησε την ορκωμοσία δεν έδειχνε τόσο ‘πυκνό’ έως το Μνημείο Ουάσιγκτον όσο στις δύο ορκωμοσίες του Μπαράκ Ομπάμα. Τα ΜΜΕ επέλεξαν να εστιάζουν σ’ αυτό το σημείο, αφήνοντας το μπροστινό μέρος που φαινόταν σαφώς πιο συμπαγές από κόσμο.

Πρώτο και καλύτερο το CNN με το οποίο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη κόντρα, κατηγορώντας το ότι δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις:

Σε μια ανακοίνωση του λίγο μετά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιτέθηκε σφοδρά στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας «επαίσχυντες» τις προσπάθειες τους να μειώσουν την επιτυχία σε προσέλκυση θεατών της ορκωμοσίας του νέου προέδρου. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έκανε λόγο για «εσκεμμένα ψευδή ρεπορτάζ».

«Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας, τελεία και παύλα. Θα ζητήσουμε από τα μέσα ενημέρωσης να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Σπάισερ.

Τα ελληνικά ΜΜΕ και… οι “γυναίκες” του Σόρος

Hundreds of thousands of marchers fill the street during a Women’s March demonstration in Washington, DC, U.S., January 21, 2017. REUTERS/Bryan Woolston

Φαίνεται ότι και οι Έλληνες δημοσιογράφοι ακόμα δεν μπορούν να καταπιούν την εκλογή Τραμπ και έχουν ήδη ξεκινήσει αντιπολίτευση απόλυτα εναρμονιζόμενοι με τα αμερικάνικα ΜΜΕ από τα οποία εδώ και χρόνια κάνουν… “κόπυ-πάστε”!

Σήμερα φιγουράρουν σχεδόν παντού τα “Εκατομμύρια γυναίκες στους δρόμους κατά του Τραμπ” (πήραν ΚΑΙ αύξηση από τις εκατοντάδες χιλιάδες σεεκατομμύρια) και η Μαντόνα που “ξεσπάθωσε” δηλώνοντας:

«Είμαι θυμωμένη. Ναι, είμαι εξαγριωμένη… Ναι, σκέφτηκα πολύ να ανατινάξω τον Λευκό Οίκο, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα. Δεν πρέπει να βυθιστούμε στην απελπισία… Όπως ο ποιητής Γ.Χ. Όντεν έγραψε στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον ή να πεθάνουμε… Είστε μαζί μου; Πείτε μαζί μου ‘’επιλέγουμε την αγάπη’’, ‘’επιλέγουμε την αγάπη’’ (το πλήθος απαντά πολλές φορές: ‘’επιλέγουμε την αγάπη’’».

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή της ιστορίας μας. Η επανάσταση ξεκινά εδώ. Ο αγώνας για να είμαστε ελεύθεροι και ίσοι…. δεν θα υποχωρήσουμε» πρόσθεσε.

Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί έχει θυμώσει η Μαντόνα με την εκλογή Τραμπ, που… “επιλέγει την αγάπη”, είναι γιατί προεκλογικά εεχε τάξει να κάνει στοματικό σεξ στους ψηφοφόρους της Χίλαρι Κλίντον και προφανώς τώρα είναι στεναχωρημένη που έχασε αυτή τη λαμπρή ευκαιρία να δείξει για μια ακόμα φορά πόσο τσ**λ* είναι, ακόμα και σε αυτή την προχωρημένη ηλικία! Αυτό είναι – από το προεκλογικό blow jobs (τσιμπούκι) στο blow up (ανατίναξη) του Λευκού Οίκου, μια λεξούλα δρόμος!

Αλλά και οι άλλες “γυναίκες” που συγκεντρώθηκαν στις διαδηλώσεις, δεν είναι και… τόσο ‘αγνές’. Αν έμπαιναν στον κόπο οι Έλληνες δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι ‘μετάφραση’ αλλά ρεπορτάζ, θα έπεφταν και πάλι πάνω στον ‘κο’ Τζορτζ Σόρος!

Οι “εξοργισμένες ακτιβίστριες” από τις δηλώσεις και τη ‘μισογυνική’ συμπεριφορά του Τραμπ, όπως αναφέρει το nytimes.com, μόνο αυθόρμητα δεν κατέβηκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι οργανώσεις τους χρηματοδοτούνται από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο δήθεν ακτιβιστή, Τζορτζ Σόρος.

Ο Σόρος, κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής περιόδου, επένδυσε σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους σκοπούς. Από αυτά τα χρήματα 10,5 εκατομμύρια πήγαν στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον.

Τα άλλα; Μάλλον μεγάλο μέρος από αυτά εισέπραξαν οι οργανώσεις του… ασθενούς φύλου.

Αλλά η χασούρα δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o μεγαλοεπενδυτής έχασε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από την νίκη του Τραμπ, καθώς στοιχηματίσει μεγάλα ποσά στην νίκη της Χίλαρι.

Όμως δεν αγχωνόμαστε με τον Σόρος, θα τη βρει την άκρη να πάρει πίσω τη ‘χασούρα’ και με τόκους, αφού η πολιτική του Τραμπ πίσω στον άνθρακα, θα τον κάνει πάλι να κερδίζει. Όσο ο Ομπάμα προωθούσε τις ΑΠΕ του, ο Τζορτζ  Σόρος αγόρασε όλες την παραγωγή άνθρακα που είχε χάσει την αξία του για ψίχουλα!

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη