Βατικανό: Πρώην θύμα σεξουαλικής κακοποίησης εγκαταλείπει την Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων λόγω «κωλυσιεργίας»

Β

Ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής που έχει συσταθεί προ τριών ετών από τον Πάπα Francis για την προστασία των ανηλίκων από τη σεξουαλική κακοποίηση στην Καθολική Εκκλησία την εγκατέλειψε, κατηγορώντας το Βατικανό για «κωλυσιεργία» της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει το CBS News, αυτό είναι ένα δημόσιο χτύπημα στο Βατικανό σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, από ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που λέει ότι υπάρχει πολιτιστική αντίσταση στην αλλαγή στην εκκλησία.

«Η αίσθησή μου ήταν, σε αυτό το σημείο, θα ήταν καλύτερο για μένα να βγω και να μιλήσω γι ‘αυτό, διότι αυτοί οι άνθρωποι ευδοκιμούν στη σιωπή και συγκάλυψη”, είπε η Marie Collins στο CBS News, την Πέμπτη το πρωί στο σπίτι της στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία.”Ένιωσα θα μπορούσα να κάνω πιο πολλά απέξω παρά από το εσωτερικό”.

Η Collins, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν ιερέα στην ηλικία των 13, κουράστηκε  από ό, τι λέει από τη “σταθερή αποτυχία” του έργου της στο πάνελ που έχει συσταθεί από τον Francis για την προστασία των ανηλίκων.

“Διαπίστωσα ότι υπάρχει ακόμα μια ομάδα ανδρών σε αυτό το επίπεδο της εκκλησίας που δεν βλέπουν την προστασία των παιδιών ως προτεραιότητα, που δεν το καταλαβαίνουν το 2017 -είναι απλά απαράδεκτο”, είπε.

Στην επιστολή παραίτησής της η Collins είπε ότι πιστεύει ότι ο Πάπας Francis είναι “ειλικρινής” στις προσπάθειές του, αλλά η “αντίσταση από ορισμένα μέλη της Curia του Βατικανού (η κεντρική διοίκηση), “ήταν ντροπή”.

Ο Monseigneur Anthony Figueiredo είναι σύμβουλος του CBS News για η Καθολική Εκκλησία, και ερωτηθής από δημοσιογράφο της εφημερίδας αν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ακούσουν στην επιστολή παραίτησης της Collins ‘ένα μήνυμα ότι η Καθολική Εκκλησία εξακολουθεί να μην είναι σοβαρή για την αντιμετώπιση του ζητήματος της σεξουαλικής κακοποίησης, ήταν ανένδοτος: “είναι πολύ, πολύ σοβαρή – ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση στον κόσμο η Καθολική Εκκλησία το λαμβάνει υπόψη”.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να αλλάξει δεν είναι μια δομή ενός οργανισμού, αλλά είναι η ίδια στάση ορισμένων ανθρώπων”, δήλωσε ο Figueiredo. Πρότεινε η Collins  να συνεχίσει να μιλάει απέξω τώρα, “γιατί ξέρει αυτός ο Άγιος Πατέρας θα κάνει τώρα κάτι”. (σ.σ. Σ’ αυτή τη ζωή…;)

Ο Καρδινάλιος Sean O’Malley της Βοστώνης, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής, ανέφερε σε δήλωσή του: «Θα ακούσουμε σίγουρα προσεκτικά όλα όσα η Marie επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας για τις ανησυχίες της”.

Το μοναδικό άλλο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην επιτροπή, ο Peter Saunders, που επίσης είχε γίνει επικριτικός για την κωλυσιεργία, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον περασμένο χρόνο.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη