Ο στρατός των ΗΠΑ αναζητεί νέες βάσεις στην Ευρώπη – Έτοιμος για μεγαλύτερη εμπλοκή στη Συρία

Ο

Ο στρατός των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει νέες τοποθεσίες για να στηρίξει περισσότερους στρατιώτες στην Ευρώπη.

Μια ομάδα Ευρωπαϊκού Στρατού των ΗΠΑ εξερεύνησε δύο εγκαταστάσεις στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, σύμφωνα με το Stars and Stripes. Γερμανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι ο στρατός τους εξετάζει να τοποθετήσει εκεί περί τους 4.000 στρατιώτες.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποφάσεις, μόνο συνετός σχεδιασμός”, δήλωσε ο USAREUR στο Stars and Stripes.

Ο στρατός έχει κρατήσει σταθερό το μέγεθός του στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, αλλά μετά την πρόσφατη παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναθεώρησαν τη δομή δύναμης της Ευρώπης.

“Ό, τι κάνουμε θα περιλαμβάνει διαβούλευση με το έθνος υποδοχής και συμμάχους”, δήλωσε ο USAREUR.

Οι ΗΠΑ στέλνουν 2.500 στρατιώτες στο Κουβέιτ για τον αγώνα κατά της Συρίας και του Ιράκ

Ο αμερικανικός στρατός έχει στείλει επιπλέον 2.500 μαχητές χερσαίων δυνάμεων σε μια βάση στο Κουβέιτ από όπου θα μπορούσαν να κληθούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των συμμαχικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Η υλοποίηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της ταξιαρχίας Combat Team 2η της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, η οποία έχει βάση στο Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα. Περίπου 1.700 στρατιώτες από την ίδια μονάδα είναι στο εξωτερικό τώρα, και έχουν εξαπλωθεί μεταξύ του Ιράκ και του Κουβέιτ, στην προσπάθεια να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τον ιρακινό στρατό να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της πάλης ενάντια στον ISIS εκεί.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 6.000 αμερικανικά στρατεύματα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας, με σκοπό να επιτεθούν στους στόχους του ISIS μέσα και γύρω από τη Raqqa. Επιπλέον, μια ομάδα του Στρατού Rangers είχε αποσταλεί στην πόλη της Mabij  για την πρόληψη των τουρκικών στρατευμάτων και της Συρίας κούρδων ανταρτών – δύο βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ρωσικά στρατιωτικά στοιχεία, για την υποστήριξη των στρατευμάτων που πρόσκεινται στο Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επίσης υπάρχουν στις παρυφές της πόλης.

Ερωτηθείς την Πέμπτη αν οι στρατιώτες που θα πάνε στο Κουβέιτ έχουν προετοιμασθεί να λειτουργήσουν σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον, ένας στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι εκπαιδευμένοι για την αντιμετώπιση «κάθε έκτακτης ανάγκης» σε κάθε θέατρο.

Το Πεντάγωνο νωρίτερα αυτό το μήνα είχε υποβάλει σχέδια στο Λευκό Οίκο για την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη νίκη κατά του ISIS, μία από τις πρώτες διαταγές Προέδρου του Trump κατά την ανάληψη των καθηκόντων. Αυτά τα σχέδια λέγεται ότι περιλαμβάνουν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλές χώρες, όχι μόνο στο Ιράκ και τη Συρία.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ ξαναβρίσκουν το στοιχείο τους: Πόλεμος!
(με πληροφορίες από Army Times)

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη