Άρχισαν οι “ψευδείς ειδήσεις” των ΜΜΕ σχετικά με την επίθεση στο Λονδίνο

Ά

Η Γάτα περιμένει… Η Γάτα περιμένει να διασταυρώσει τις πληροφορίες όταν όλα τα ΜΜΕ ορμούν στην αναπαραγωγή ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων. Κι επειδή οι “τρομοκρατικές” επιθέσεις παίζουν το δικό τους ρόλο στην επιβολή νέων μέτρων κατά των ελευθεριών των πολιτών, η Γάτα προσπαθεί να ξεχωρίσει τα στημένα επεισόδια από τα αληθινά. Αλλιώς, δεν θα ήταν… Γάτα!

Θρίλερ με την ταυτότητα του τρομοκράτη που αιματοκύλισε το Λονδίνο – Σύγχυση και αντικρουόμενες πληροφορίες

Ο τραυματίας που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα διεθνή Μέσα δεν είναι ο Αμπού Ιζαντίν, ο οποίος φέρεται να κρατείται στις βρετανικές φυλακές – Ερωτηματικά για το ποιος είναι τελικά ο δράστης

Σε θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία λεπτά η υπόθεση της ταυτότητας του τρομοκράτη που αιματοκύλισε το Λονδίνο: Ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν, τον οποίο κατονόμασαν έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως τον άνθρωπο που έκανε τη διπλή αιματηρή επίθεση το απόγευμα, φέρεται να βρίσκεται ακόμη στις βρετανικές φυλακές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ο δράστης. 

Έγκυρα βρετανικά μέσα, όπως η εφημερίδα Independent, είχαν επικαλεσθεί μάλιστα πληροφορίες από τη Μητροπολιτική Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες ο Ιζαντίν ήταν ο δράστης.  Πάντως, τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν «κατέβει» από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Πρώτη την πληροφορία για την ταυτότητα του φερόμενου δράστη με εκτενή στοιχεία για το βιογραφικό του, μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα La Stampa και ακολούθησαν οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες. Μάλιστα, το twitter έσπευσε να απενεργοποιήσει και το σχετικό λογαριασμό χρήστη.

Ωστόσο, τα τελευταία λεπτά, πληροφορίες από το BBC που αναμεταδίδονται από πολλά διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο Ιζαντίν, παραμένει στις βρετανικές φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί για τα κηρύγματα μίσους στα οποία επιδίδεται συστηματικά.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμπού Ιζαντίν μπαινοβγαίνει στις βρετανικές φυλακές από το 2008 και εφεξής. Η τελευταία του καταδίκη  ήταν στις αρχές του 2016 και η ποινή είναι διετής, συνεπώς βρίσκεται ακόμα στις φυλακές.

Ο δικηγόρος του Ιζαντίν μίλησε στο ABC και τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη φυλακή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης. Την είδηση είχε μεταδώσει αρχικά το Channel 4, επικαλούμενο πηγές από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Υπόψη ότι οι ξένοι αναλυτές/ακτιβιστές τους οποίους αποκαλούν και… “συνωμοσιολόγους” επισημαίνουν πάντα ότι ένα κλασσικό ‘σύμπτωμα’ που παρατηρούν στα στημένα επεισόδια, είναι η ασάφεια, η σύγχυση και οι αντικρουόμενες πληροφορίες.

Όταν έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε.

Κάποτε ήταν οι δημοσιογράφοι που έπαιζαν τον ρόλο των σημερινών “συνωμοσιολόγων”, τότε που η δημοσιογραφία ήταν ακόμα λειτούργημα.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη