Σκάνδαλο: Η ΔΕΗ προσέλαβε καλλιτεχνικό διευθυντή με μισθό 1.875 ευρώ!

Σ

Ο μισθός αυτός δεν ανταποκρίνεται σε κανένα μισθό μουσικού Ωδείων (δημοτικών ή ιδιωτικών) ή Μουσικών Σχολείων. Θα τον ζήλευαν πολύ/πολλοί!

Την ώρα που η εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα στέλνει εξώδικα σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε αυξήσεις “για να τα βγάλει πέρα”, αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός μουσικού στην εταιρεία με μισθό 1.875 ευρώ μηνιαίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία για 8 μήνες, έναντι συνολικής αμοιβής 15.000 ευρώ. Δηλαδή μηνιαίως οι απολαβές του θα είναι 1.875 ευρώ.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή θα πρέπει να διαθέτει άριστες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, να είναι συνεργάσιμος, αποτελεσματικός, με προσωπική ευαισθησία και με καλή επικοινωνία, αλλά και να διαθέτει εμπειρίες συγκέντρωσης, αξιοποίησης και οργάνωσης χορωδών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και μπόνους 20 μορίων αν κατά το παρελθόν είχε διευθύνει ορχήστρα άνω των 30 ατόμων, καθώς και άλλων 20 μορίων αν έχει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 25 ετών.

Όπως γράφει και το site της ΔΕΗ, η χορωδία της εταιρείας ιδρύθηκε το 1978, με τη ΔΕΗ να ενισχύει με κάθε τρόπο οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή.

Μάλιστα υπάρχει και δελτίο τύπου για παλαιότερη συναυλία με Γιώργο Νταλάρα, στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, “Για τα Παιδιά της Αφρικής”.

Τον Μάρτιο του 2015, και ενόσω οι μισθοί και οι συντάξεις όλων των Ελλήνων βρίσκονταν (και βρίσκονται) σε απανωτές περικοπές, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πήραν αύξηση 6 ευρώ ημερησίως:

“Με σκοπό την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας, χορηγείται, από την πρώτη του επομένου της υπογραφής της παρούσας ΕΣΣΕ μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος αυτής, στο προσωπικό της Επιχείρησης τροφείο στο χώρο και κατά τον χρόνο εργασίας ή διατακτικές σίτισης μέχρι του ποσού των έξι (6) ευρώ για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε. (φυσική παρουσία).Τα αφορώντα την ως άνω παροχή θα καθοριστούν με Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου.”

Ένα ποσό που κάποιοι καταναλώνουν όχι ως κολατσιό, αλλά ως καθημερινό κόστος διατροφής.

Κοινώς κάποιοι ανήκουν ακόμα στο ρεύμα “μαζί τα φάγαμε” και συνεχίζουν να τα τρώνε, ενώ τα κοινά κορόιδα πληρώνουν τις ανάγκες τους, τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, “το κοινωνικό έργο τους”. Και μετά τους κόβουν και το ρεύμα ή το πληρώνουν χρυσό!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη