Διαβάστε βιβλία, ζήστε περισσότερο!

Δ

Η ανάγνωση βιβλίων είναι συνδεδεμένη με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία 3.635 ατόμων άνω των 50 ετών που συμμετείχαν σε μια ευρύτερη μελέτη υγείας που περιείχε ερωτήσεις σχετικά με την ανάγνωση.

Οι επιστήμονες χώρισαν το δείγμα σε τρεις ομάδες: σε αυτούς που δεν διαβάζουν βιβλία, αυτούς που διαβάζουν βιβλία μέχρι τρεισήμισι ώρες την εβδομάδα, και εκείνους που διαβάζουν βιβλία πάνω από τρεισήμισι ώρες.

Books-bookshelf-person-head-540w

Η μελέτη, στην Κοινωνική Επιστήμη & Ιατρική, διαπίστωσε ότι οι αναγνώστες του βιβλίων έτειναν να είναι γυναίκες, απόφοιτοι κολεγίων και σε υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Έτσι, οι ερευνητές έλεγξαν αυτούς τους παράγοντες αυτούς, καθώς και την ηλικία, τη φυλή, την αυτο-αναφερόμενη υγεία, την κατάθλιψη, την απασχόληση και την οικογενειακή κατάσταση.

Σε σύγκριση με εκείνους που δεν διαβάζουν βιβλία, εκείνοι που διαβάζουν έως τρεις και μισή ώρες την εβδομάδα είχαν 17 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μετά πάνω από 12 χρόνια παρακολούθησης, και αυτοί που διαβάζουν πολύ περισσότερο, είχαν 23 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Οι αναγνώστες βιβλίων έζησαν κατά μέσο όρο σχεδόν δύο χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν διάβαζαν καθόλου.

Βρήκαν παρόμοια συσχέτιση μεταξύ εκείνων που διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά, αλλά ήταν ασθενέστερη.

«Οι άνθρωποι που ανέφεραν έστω και μισή ώρα την ημέρα ανάγνωσης ενός βιβλίου είχαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης από εκείνους που δεν διαβάζουν», είπε η ανώτερη συντάκτης, Becca R. Levy, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Yale.«Και το πλεονέκτημα επιβίωσης παρέμενε μετά την προσαρμογή για τον πλούτο, την εκπαίδευση, τη γνωστική ικανότητα και πολλές άλλες μεταβλητές».

Τώρα εμείς θα σας προτείναμε μαζί με αυτή τη συνήθεια, να ακολουθήσετε ακόμα μια, επίσης “θεραπευτική”, το άκουσμα της κλασσικής μουσικής.

Ο συνδυασμός και των δυο μάλιστα, είναι ό,τι καλύτερο!

classiacl music

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη