Θέλει ο “Αθεϊστής” να κρυφτεί μα… το χιούμορ δεν τον αφήνει!

Θ

“Το χιούμορ παρατηρείται σε όλες τις κουλτούρες και σε όλες τις ηλικίες. Αλλά μόνο τις τελευταίες δεκαετίες η πειραματική ψυχολογία το σέβεται ως μια βασική, θεμελιώδη ανθρώπινη συμπεριφορά”.

“Ιστορικά, οι ψυχολόγοι χαρακτήρισαν το χιούμορ αρνητικά, υποδηλώνοντας ότι αποδείκνυε την ανωτερότητα, τη χυδαιότητα, τη φροϋδική σύγκρουση id ή έναν αμυντικό μηχανισμό για να κρύψουν τα αληθινά συναισθήματα. [πηγή]

Το υποτιμητικό χιούμορ είναι παράδοξο: ταυτόχρονα επικοινωνεί με δύο συγκρουόμενα μηνύματα. Το ένα είναι ένα ρητό εχθρικό ή προκατειλημμένο μήνυμα. Αλλά παράλληλα είναι ένα δεύτερο σιωπηρό μήνυμα ότι “δεν θεωρείται ως εχθρότητα ή προκατάληψη γιατί δεν το εννοούσα – είναι απλά ένα αστείο”. [πηγή]

 

Όπως βλέπετε μπορεί κανείς να κάνει τη διατριβή του πάνω στο θέμα χιούμορ και τι μπορεί να κρύβει ένα ‘αθώο’ αστείο. Ακόμα και την ίδια την αλήθεια μασκαρεμένη. Περίπτωση εξαιρετικά συχνή.

Και σ’ αυτήν την “περίπτωση” ανήκει και ο “αθεϊστής” που, όχι μόνο επιλέγει να την πει στους Χριστιανούς τρώγοντας κρέας και καλώντας σε κρεατοφαγία τον κόσμο μέσω facebook, αλλά φοράει και τα ρούχα του σατανά. Φυσικά, υπάρχουν και ορισμένα μίντια, όπως το iefimerida.gr που σπεύδουν να προβάλλουν όχι μόνο την ανακοίνωση αλλά και να κάνουν live ρεπορτάζ, όπως ποτέ δεν συνηθίζουν, του δείπνου των μίζερων που είχαν μαζευτεί εκεί.

Δεν θα ασχολιόμουν καθόλου μαζί τους, αλλά πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει τι ακριβώς κρύβεται πίσω, όχι από αυτόν που απλά λέει “δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός”, αλλά από τον οργανωμένο Αθεϊστή.

Δυστυχώς η μόδα του αθεϊσμού έχει εισχωρήσει στη νεολαία. Η… “λατρεία” του ορθολογισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας, σκοτώνει το ένστικτο, το συλλογικό συνειδητό, την πνευματικότητα, διαλύει ήθη κι έθιμα, καταστεί άτομα και κοινωνίες πιο ευάλωτες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα υψηλότερα -και με διαφορά- ποσοστά αυτοκτονιών παρατηρούνται στους αθεϊστές, όπως είναι η σωστή ονομασία τους


Γιατί οι Αθεϊστές επιμένουν να αποκαλούνται Άθεϊοι;

Οι Αθεϊστές παραδέχονται ότι εκπροσωπούν θρησκεία και διεκδικούν θέση στο νέο μάθημα θρησκευτικών

Γιατί οι λέξεις “άθεος” και “αθεΐα” είναι αδόκιμες και χρησιμοποιούνται λάθος


Μετά μην αναρωτιέστε πως φτάνουμε σε απίστευτο σημείο κατρακύλας να χαρακώνονται οι νέοι και να σνιφάρουν προφυλακτικά, για να μην αναφέρω τα ναρκωτικά.

Ένα ‘αθώο’ αθεϊστικό αστείο… χίλιες λέξεις…

Αυτοκτονία: Η έλλειψη θρησκευτικότητας ανεβάζει τις πιθανότητες για απόπειρα

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη