Ένας ακόμα Έλληνας καθηγητής στην “πινακοθήκη των ηλιθίων”!

Έ

Το λέει ο “επιστήμονας”, μπορείς να το αμφισβητήσεις εσύ; Ναι, αμέ! Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

Γιατί είμαι ενημερωμένη, γιατί έμαθα να σκέφτομαι, γιατί δεν είμαι αγράμματη και γιατί διαβάζω ανάμεσα στις γραμμές. Μετά τους Αμοιρίδη και Ζεφερό, ένας ακόμα επιστήμονας προστίθεται στην ‘πινακοθήκη των ηλιθίων’ επιστημόνων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ελίτ.

Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων, του Νίκου Τσιφόρου

Ένας άνθρωπος με φαντασία, θέλοντας να διασκεδάσει την πλήξη του πλούτου, αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα. Διαλέγει από τον τηλεφωνικό κατάλογο τυχαία δύο άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους και τους υποβάλει στην εξής δοκιμασία: Τους ορίζει μοναδικούς κληρονόμους στη διαθήκη του και τους καλεί να κάνουν ένα ταξίδι με προορισμό την τύχη τους και την οικονομική τους ανάσταση. Με αυτό του το πείραμα  θέλει να αποδείξει ότι τα πάντα, ακόμα και ο έρωτας, κινούνται γύρω από το συμφέρον και την ανθρώπινη ηλιθιότητα…

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» και την Ελλάδα -Τι αλλαγές θα φέρει – Δημοσιεύτηκε στο  iefimerida.gr και… μας “χτύπησε” στα νεύρα.

Σύμφωνα με τον αξιότιμο καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιο Αργυρίου, οι άμεσες επιδράσεις, «λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής τής, χώρας, πολλές περιοχές διατρέχουν κίνδυνο από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η οποία εκτιμάται από 0,2 έως 2 μέτρα». Αυτό το 2 μέτρα έχει ύψος όσο μια πόρτα, δηλαδή, για να γίνει πιο κατανοητό.

Επίσης, αναφέρει ότι «αναμένεται μείωση των βροχοπτώσεων μεταξύ 5% έως 9%, αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4,5 βαθμούς Κελσίου, αύξηση της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς και αύξηση της έντασης των μελτεμιών».

Αλλά… κερδίζει ο Μυτιληναίος και λοιποί συναφών επενδύσεων!

Όμως, όπως σημειώνει, «οι δύο τελευταίες, μπορούν να επιδράσουν θετικά στην παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας». Έλα! Κοίτα τι σύμπτωση! Κι όταν γράφω ότι χειραγωγούν το κλίμα, ειδικά στην Κρήτη, σε βάρος της γεωργίας και του τουρισμού (άσε της υγείας, άλλη πονεμένη ιστορία) γιατί θέλουν να την κάνουν ένα ολόκληρο πάρκο με ΑΠΕ, δηλαδή … συμφωνούμε;;;

Αλλά ο κος Αργυρίου έχει το πρόβλημα μαζί με την “λύση”: λέει ότι «υπάρχουν και έμμεσες επιδράσεις, που είναι απόρροια των άμεσων σε διάφορους τομείς της οικονομίας της χώρας, όπως η γεωργία, ο τουρισμός, οι μεταφορές κλπ, αλλά και στην υγεία, δηλαδή ευνοϊκότερο κλίμα για την ανάπτυξη παρασίτων ή εντόμων – φορέων ασθενειών, όπως τα κουνούπια».

Γι’ αυτό χρειάζεται:

  1. προσήλωση σε πολιτικές, οι οποίες συμβάλλουν στον περιορισμό των αιτίων της κλιματικής αλλαγής»
  2. πολιτική πίεση της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για την αυστηρή εφαρμογή πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος»
  3. ευφυής διαχείρισης του κλίματος
  4. ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των υδατικών πόρων
  5. ανάπτυξη των υπηρεσιών και ταυτόχρονη αύξηση των επιστημόνων που ασχολούνται με τη μετεωρολογία, αφού το κλίμα είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία «κλιματικώς ευφυών κοινωνιών»
  6. αγρομετεωρολογία που θα παρέχει πληροφορίες για τις τάσεις του καιρού αρκετούς μήνες πριν ώστε οι αγρότες να αποφασίσουν για το είδος της καλλιέργειας, το πότε πρέπει αυτή να γίνει, το ποσό της άρδευσης που θα απαιτηθεί, πότε πρέπει να γίνει η συγκομιδή, κλπ
  7. και τέλος, έφερε ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα, τις δράσεις των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) για την αντιχαλαζική προστασία»

Με τόσες “ευφυείς” στρατηγικές, προτάσεις και σκέψη, πως να μην μπει στην πινακοθήκη;

Πρώτα απ’ όλα: Λόγω της συνεχούς επέμβασης στο κλίμα, ακόμα ΚΑΙ του ΕΛΓΑ τον οποίο επικαλείται, οι μετεωρολόγοι είναι πλέον ικανοί και αξιόπιστοι μόνο στις 24ωρες προβλέψεις και τα έκτακτα δελτία καιρού. Πως θα προβλέψουν μήνες πριν τι καιρό θα κάνει για να ξέρουν οι αγρότες τι κουκιά θα σπέρνουν κάθε φορά; Ο δε ΕΛΓΑ, με τα αεροπλανάκια του, αυτός είναι κι έχει αποτρελάνει πλέον το κλίμα! Και με το νόμο, βεβαίως βεβαίως, και τα πληρώνουμε και χρυσά, βεβαίως βεβαίως, να σπέρνουν τα νέφη ασταμάτητα με τοξικό ιωδιούχο άργυρο.

Εκτός, αν ο κος Αργυρίου, κάτι άλλο θέλει να πει για τους αγρότες. Μήπως έχει να κάνει με τα παράγωγα καιρού; Το χρηματιστήριο καιρού; Τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι αγρότες σε “έξυπνα funds;”

Πάμε παρακάτω. Το 2008, ένας άλλος κορυφαίος «κλιματικός προφήτης» από τη NASA προέβλεψε ότι η Αρκτική θα ήταν απαλλαγμένη από θαλάσσιο πάγο μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Αλλά τα δεδομένα από το 2017 έδειξαν το αντίθετο: Η μάζα του πάγου στην Αρκτική αυξάνεται – δεν εξαφανίζεται.

Τον Ιούνιο του 2008, ο James Hansen, τότε διευθυντής του Goddard Institute of Space Sciences, δήλωσε στο Associated Press ότι «αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία».

2012-2017: Η επιφάνεια της Γροιλανδίας απέκτησε δέκα φορές περισσότερο πάγο από ό, τι πριν από πέντε χρόνια, και ήταν το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε.

Ερώτηση: Για να ανέβει η στάθμη της θάλασσας στην Ελλάδα δυο ολόκληρα μέτρα από τους πάγους των πόλων, πόσοι πάγοι πρέπει να λιώσουν σε όγκο, δεδομένου ότι το νερό όταν είναι σε μορφή πάγου καταλαμβάνει πολλαπλάσιο όγκο απ’ όταν είναι σε μορφή νερού;

Ούτε ο Αλ Γκορ που διαδίδει την άνοδο της στάθμης των υδάτων εδώ και χρόνια δεν μπορεί να απαντήσει. Μήπως… γι’ αυτό αγόρασε παραθαλάσσια βίλα; Από την πολλή ανησυχία;

Εν ολίγοις, έχουν “τάξει” η Ελλάδα να ψιλοΑφρικανοποιηθεί κλιματικά, εκτός από το οικονομικά, για να γεμίσει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Ειδικά με τις δεύτερες, γιατί, είδατε πως κατάντησαν τα φωτοβολταϊκά με την επέλαση της αφρικάνικης σκόνης; Ούτε να τα είχες μπαζώσει!

Μα τω Θεώ, cut the crap. Όχι άλλο κάρβουνο. Και μιλώντας για ‘κάρβουνο’, οι Γεωμηχανιστές προτείνουν να ρίχνουν στάχτες από τον ουρανό για να κάνουν διαχείριση ηλιακής ακτινοβολίας.

Ανάμεσα στις προτεινόμενες ιδέες, αεροσκάφη ενδέχεται να ψεκάσουν τα σύννεφα με ανακλαστικά σωματίδια θείου, υψηλά στην ατμόσφαιρα της Γης.

Γι’ αυτό και τελευταίως η στροφή στις ανεμογεννήτριες. Τα βαμπίρ, δεν αγαπούν τον ήλιο…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη